Volkswagen 268 beygirlik canavarını tanıtacak
Volkswagen yeni geliştirilen 268 beygir gücündeki turbo 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorunu Almanya’da bulunan Wolfsburg merkezinde görücüye çıkaracak.
2020 yılında yürürlüğe girmesi planlanan yeni AB düzenlemelerinin zorlu CO2 emisyon hedefleri karşısında şu an yeni Passat’ta sunulan ve EA288 kod adıyla üretilen 237 bhp gücündeki ünitenin verimlilik ve güç olarak %14’lük artışla 268 bhp olarak sunulacağı iddia edildi.
Volkswagen yeni dizel motoruyla iki aşamalı elektrikle çalışan turbo ünitesi, 2500 bar basınca kadar çalışabilen piezo common rail enjeksiyon ünitesi ve yeni tasarlanmış değişken supap zamanlama sistemiyle sunulacağı açıklandı. Volkswagen’in 268 bhp gücüne sahip 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorunun makyajlanmış SUV modeli Touareg ile de sunulması söylentiler arasında bulunuyor.
Yeni geliştirilen dizel motora ek olarak Volkswagen’nin çift kavramalı şanzıman ünitesi olan DSG’nin 10 ileri olarak geliştirilerek 2015 yılının başlarında düzenlenecek olan Viyana Motor Sempozyumunda tanıtılarak 2016 yılında üretime geçilmesi planlanıyor.
DQ511 kod adlı yeni DSG şanzımanın 550 nm torka kadar çalışabildiği belirtilirken hemen hemen tüm modellerde yer alması için geniş bir yelpazede kullanılması öngörülerek üretildiği açıklandı. Volkswagen’nin verimlilik hedeflerinde önemli yere sahip yeni DSG şanzıman ile fren enerjisi geri kazanımı sisteminin de yeniden tasarlanarak geliştirildiği açıklandı.
Muthis.. firmalarin rekabeti tuketiciye yariyor. bu teknojilere sahip araclara binecegimiz gunleri iple cekiyorum.
once 6,7,8,9 simdi de 10! =)
yok mu arttiran> =))
Sonunda VW eski pompa düzeni motordan common raile geçiyor, artısı değişken supap zamanlaması olacak. Otomobiller de neredeyse bilgisayar teknolojisinin ilerlemesiyle yarışıyor. Tabii fiyatlara nasıl yansır bilinmez ama ileride tadından yenmez araçların yollarda olacağı kesin.
Senin dediğin eski 1.9 TDI birim enjektör adında ki yakıt sistemi şimdi ki 1.6 TDI 2.0 TDI motorlarda Common Rail sistemi var
adamlar aştı artık opeldede 1.6 dizel 170hp lik bir motor söylentisi falan derken cidden çok verimli ve güçlü motorlar gelecek gibi 🙂 inşallah alım gücümüzde olurda verimli ve güçlü motorların keyfini süreriz 🙂
Bu gidişte vergi sistemini beygir gücüne göre yaparlar yakında.
Çipçilere de gün doğar 🙂
Peki 10 ileri DSG kuru kavramamı ıslak kavramamı tahiminim ıslaktır ama zaten DQ500 600 NM torka dayanabiliyor neden yaparlar ki bunu bilen varm?
6 vites ile 10 vites arasındaki farktan dolayı. 10 vitesli bir araba 6 vitesliye göre hem daha performanslı hem de daha ekonomik (yakıt açısından) olacaktır.
Ama bu yakıt değeri öyle aman aman bir değer olacağını sanmıyorum ufacık bir değer için onca maliyete gerek yok gibi duruyor lakin, bekleyip göreceğiz.
Dizel araçlar için çok değil de, özellikle benzinli araçlar için müthiş bir şanzıman olur. Düşüncem kuru kavramadır, çünkü ıslak kavramanın maliyeti çok yüksek. Dolayısıyla Polo, Golf ve Passat gibi araçlarda bu şanzımanın kullanılması pek mantıklı olmaz, ancak habere göre tüm araçlarda kullanılmasının planlandığı söyleniyor.
10 ileri şanzımanın düşük viteslerde çok düşük oranlar sağlayabiliyor olması down-sizing için müthiş bir gelişim olur. 800 cc’lik turbo beslemeli motorlarda düşük devirden itibaren elde edilen tork düşük şanzıman oranıyla aracı hareket ettirebilir. Emisyonlara çok ciddi etkisinin olacağının kanısındayım.
Ancak spor bir şanzıman olmayacak gibi görünüyor. Özellikle vites sayısının fazlalığından yağlama az olacak, bu durum da spor modda uzun süreli ve sarsıntılı vites geçişlerini gösteriyor.
Ama 550 NM torka dayanabiliyor diyor yazıda, kuru kavrama ve 550 NM dayanım bana biraz tezat geldi
bu şanzıman rahat 100 kilo sıradan bi şanzımana oranını düşünürsek 40 kg ye göre eyvah arabada sürekli 1 kişi daha demek
yani buda üreticiyi kg avantajında sınırları zorlayacak yani belkide dayanımdan taviz verecek CCCmuhipreisCCC ve CCCmuratkonyalıCCC duruma el atarmısınız 🙂
Şimdiye kadar gördüğüm en verimli motor mercedes cla 45 teki motor 2.0 360 HP, araba anormal pahalı o ayrı… 🙂
Mitsubishi Evo FQ-440 hariç 2.0 litreden 440 beygir elde ettiler
yenidir o ben geri kalmışım demek ki bizim zamanımızda bu kadar vardı en fazla 😀
Evo’dan yüksek güç alıyorlar ama TopGear’da turbo boşluğunun çok olmasından şikayet ettiler ve kiralık bir 1.6 Fiat Panda ile kapıştırdılar Evo düşük devirde seyir etti ve Fiat Panda açık ara farkla geçti tam Evo’nu turbosu devreye girdi ama yol bitmişti izleyenler vardır, 440 HP var ama ne ara veriyor hangi devirde veriyor o gücü bunlarada dikkat etmek gerekli eski karbüratörlü ve atmosferik özellikle Amerikan araçları motor hacmine göre komik bir güç değeri veriyorlar ama devir skalası geniş, araba 1000 HP verir ama 4000-4200 devir arasında Mesela
yuhh bu da ne 🙂
oha en yüksek 2.0 dizel bmw hatırladığım kadarıyla ama bomba olur