Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Audi A3 İncelemesi ve Özellikleri




Audi A3 İncelemesi ve Özellikleri

Audi A3 İncelemesi ve Özellikleri
Audi A3, premium kompakt sınıfta yer alan ve zarif tasarımıyla kolayca dikkat çeken bir model. Üç farklı versiyona sahip A3’ün hem allstreet hem sedan hem de sportback alternatifleri mevcut. Sıfır araba fiyatları ile de merak konusu olan bu tasarım, şehir içi kullanımdan uzun yol seyahatlerine kadar geniş bir yelpazede başarılı performans sunuyor. Bu seri, iç mekan kalitesi ve teknolojik donanımlarıyla da konforlu bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Şehir hayatına uyum sağlayacak şık bir otomobil arayanların rahatlıkla tercih edebileceği yeni Audi A3 özelliklerine biraz daha yakındna bakalım.

Audi A3 Sportback
Audi A3 Sportback, dinamik bir tasarıma sahip olup çerçevesiz Audi Singleframe ızgarası ve geniş hava girişleriyle sportif bir görünüme sahip. Model adının yer aldığı tasarım detayları, S line donanım serisi ve opsiyonel Siyah Stil Paket ile daha sportif bir karaktere kavuşabiliyor. Ancak bu farklılıklar elbette Audi A3 sıfır fiyatı üzerinde etkili oluyor. 1,498 cc3 motora sahip olan Audi A3 Sportback modeli, 150 hp (110 kW) güç ve 250 Nm azami tork değerleri ile karşımıza çıkıyor. 380/1200 lt bagaj hacmi sunan araç, aerodinamik tasarımıyla da ön plana çıkıyor. Aracın standart donanım özellikleri arasında Audi sanal kokpit plus, anahtarsız çalıştırma, adaptif hız sabitleme sistemi, yağmur ve far sensörü gibi kullanışlı özellikler yer alıyor. Kokpitte bulunan 12,3 inç büyüklüğündeki Full HD gösterge paneli ise sürücünün sürüş deneyimini kolaylaştırıyor.. Son olarak katlanabilir arka koltuklar sayesinde bagaj kapasitesi 380 litreden 1200 litreye kadar çıkabiliyor.

Audi A3 Sedan
Audi fiyat listesinin kompakt modelleri arasında yer alan Audi A3 Sedan, sportback ile aynı motor gücü değerlerine sahip. Bu noktada benzer performans gösteren versiyonlar, sedan modelin biraz daha geniş tasarlanan bagaj hacmiyle birbirlerinden farklılaşıyor. Audi A3 Sedan modelinin 425 lt bagaj hacmi sayesinde geniş bir iç mekan tasarımı dikkat çekiyor. Geri görüş kamerası, yokuş destek asistanı, hız sınırlayıcı ve diğer standart özellikler de sportback versiyonuyla paralellik gösteriyor. Yan hava girişleri üzerinde dar tasarım ögeleri ve geniş altıgen şekilli Audi Singleframe ızgarası, sedanın zarif görünümünü pekiştirir nitelikte. Ayrıca isteğe bağlı olarak SONOS 3D premium ses sistemi ile müzik keyfi en üst düzeye çıkarılabiliyor.

Audi A3 Allstreet
Audi A3 Allstreet, serinin crossover tarzında tasarlanan modeli. Metalik Piton Sarısı rengi, taşıdığı off-road unsurlar ve yükseltilmiş oturma pozisyonu ile daha geniş bir görüş alanı bu modelin ilgi çekici yanlarından. Allstreet versiyonunda, Matrix LED far sistemi ve dinamik sinyal lambaları gibi detaylar, zorlu yollarda yüksek çözünürlüklü yol aydınlatması sağlıyor. Audi drive select ile sürüş modları arasında geçiş yapabilme özelliği sunan bu tasarım, özellikle şehir içi ve uzun yol sürüşlerinde konfor ile keyifli sürüşü bir arada sunuyor. 19 inç Audi Sport jantlar ve büyük sekizgen şekilli Singleframe ızgarası ise Audi A3 Allstreet’in karakterini belirleyen detaylar arasında yer alıyor.
Tüm versiyonlarında şıklık ile teknolojiyi bir araya getiren Audi A3, sürüş hakimiyeti ve yol güvenliği konusunda önemli özellikler barındırıyor. Bununla birlikte duruşu ve detaylarıyla gözleri kolayca üzerine çekebiliyor. Yüksek performans için TFSI motor ve çift kavramalı S tronic şanzımandan faydalanıyor. Audi A3 otomatik şanzıman konforunu bu sayede sağlarken sportif vites değişimlerine de imkan tanıyor. Opsiyonel olarak sunulan head-up display gibi özelliklerle de Audi A3’ün sürüş keyfi her zaman bir üst seviyeye çıkarılabiliyor.

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu