FeaturedHaberler

Tesla CEO’su Elon Musk; “Dizel ve benzinli motorların limitine ulaştık.”




Tesla Motor CEO’su ve kurucusu Elon Musk dizel skandalı ile ilgili görüşlerini belirtti. Topgear.com Belçika’ya konuşan Musk, “Volkswagen, bize dizel ve benzinli motorların gerçekten yapabileceği limiti gösterdi.” dedi. Musk, elektrikli motorlara atıfta bulunarak yeni jenerasyon teknolojiye geçme zamanının geldiğini ekledi.

Volkswagen’in büyük yankı uyandıran skandalının kullanıcılardaki eko ve yeşil teknolojilere karşı inançlarının kaybedilip kaybedilmediği sorulduğunda Musk tam tersini düşündüğünü belirtti.

Bu arada Avrupa’daki ilk tesisi Hollanda’nın Tilburg kentinde açıldığı dün açıklanan Tesla Motor’un müşterilerinden bazılarının markanın modeli S P85D ‘nin gerçek bir güç sembolü olup olmadığını sorguladıkları belirtildi.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Dün Model X’i tanıttılar bu arada. Yerden yüksek olmasının haricinde Model S’ten bir ekstrası yok. Tanıtımda yarım saat arabanın arka kapılarını anlattı gerçi… Ha bir de en güvenli SUV falan dedi de kıyaslamasını hangi boy SUVler için yapacağına karar verememiş. Çarpışmada Q5’le, XC60’la kıyaslarken takla kategorisinde X5’le falan kıyasladı… XC90’ın verilerini görmedi sanırım. IIHS small overlapte al diyetini der gibi sol tekeri bırakıp yoluna devam etti araba.

    1. model x için henüz birşey söylemek doğru değil ancak euroncap te ve iihs de direk(pole) testinde her araç ikiye katlanırken tesla direği yerinden sökecekti neredeyse, buradan yola çıkarak altındaki bataryanın vermiş olduğu rijitlik ile birlikte oldukça kaliteli bir alüminyum alaşım kullandığı aşikar ve oldukça yüksek sağlam test sonucu vereceğine şüphem yok

  2. Atkinson döngü, split döngü motorları daha fazla ar-ge yapılmadan otto ve diesel döngü motorlarından daha verimliler, daha axial motor gelişimi tamamlanmadı. Elon Musk’ı severim bir makina mühendisi olarak ancak kendine hisse yontuyor bu deyimle

  3. ya abi tesla cidden güzel makinalar ama benim için onlar araba değil araba dediğin şanzımanlı içten yanmalı motoru olan bas bas bağırıp sürücüsünü mutlu eden eden araçtır sessiz elektrikli motoru olan ve vitesi olamayan bi makine benim için araba değildir başka bişeydir

  4. Ben de Teslanın da CEO olsam, ben de böyle smylerdim 😛 Elektrikli araba mı? Tabikisi de hayır, ben dizel turbolu sportif görünümlü arabalara gülüyorum, Stage 2 190 Beygir Kara DUman spec asjhfahjafa, elektrikli araba mı, hayır dostum ahahaha ama hidrojene tamamım, toyota Mirai gibi olmayacka ama, yanmalı olacak.

  5. Amerikada’ki satış fiyatlarına bakılırsa ömür boyu elektriğini vermesi lazım Tesla’nın… Bir de yavaş gelsin. Ne demek benzinli ve dizel motorlar için sınıra geldik… Sanırsın arkadaş 100 yıllık benzin/dizel motor üreticisi… Böyle lüzumsuz açıklama yerine menzil olayını halletsin. 1000 km menzilli araba geliştir sonra çık konuş benzin ve dizel motorlara ihtiyaç kalmadı diye ayakta alkışlayalım…

  6. Musk doğruyu söylüyor.Ancak elektrik motor konusunda yanılıyor.Belki de yanılmıyor, işine geleni söylüyor. Elektriğin depolanması 150 senelik sorun ve onca çabaya rağmen 150 senede alınan yol arpa boyu kadar. Vaat edilen potansiyelin sergilenmesi halinde bile saatlerle ifade edilen şarj süresi, şarjdaki sorunlar, menzilin kısalığı gibi sorunlar elektrik motorları kısıtlıyor. Melez sistem hybrit en mantıklı sistem bence ve toyota 2023 itibariyle tüm benzinli motorlarını hybrit motor yapacağını duyurmuştu bir kaç sene önce. Sonrası muhtemelen hidrojene çok hızlı bir geçiş. Mirai alıabilir fiyata sunulan inanılmaz bir araç. Evrendeki en bol şeyden enerji sağlıyor. Şimdiden piyasada. Yarının platformu 2030 lardan sonra dünyayı istila edecek teknolojinin seri üretilen ilk örneği. Bir km taşı değil bir yolun ilk km’si.Herkes tsi mi atmosferik mi, dizel mi benzin mi diye tartışadursun otomotivin okyanus ötesini mesken tutan devleri bambaşka şeyler planlıyorlar. Muhtemelen çocuklarımız büyüdüklerinde benzinli motorları nostaljik bir anı olarak anımsayacaklar ve ”ya ne günlerdi, motor homur homur ses çıkarırdı” diyecek. Hidrojen ya da başka bir yakıt, farketmiyor, endüstriyi baştan şekillendenirecek. Orta doğu son derece önemsiz bir yer olacak, bizim gibi petrol fakiri ülkelerin çok işine gelecek bu süreç.Ama öncesinde şu an amerika’da yaşanan hybird devrimi tüm dünyayı saracak. Bu şaka değil, toyota USA’daki araçların yarısı hybird ve durum ford için de aşağı yukarı benzer. Japonlar zaten çoktan başlattı bu devrimi ve onu otomobilin mucidi ford izliyorken bizim halen tsi mi atmosferik mi diye abes şeyler konuşmamız ilginç.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu