Türkiye'de Yaşamak için Aylık ne kadar lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peki kazandığınız para geçiminize yetiyormu, bir kenara para bırakabiliyormusunuz. Kredi kartı gelince %30 mu ödüyorsunuz
6 mılyar uzerınden konusuyorum evet gecınıyoruz.kıra odemıyoruz halı hazırda.hayatı kendımıze dar etmezsek su kac lıra bu nerede ne kadar demezsek 2.5 mılyar bırıkıyor ayda. 3 kısı ıcın konusuyorum su anlık. kredı kartı borcumuz yok. eve gıren para ıle cok ılerleyemıyoruz evlılık var ufukta kadıkoyden maltepeye kadar 3 artı bır elı yuzu duzgun yerler hep 500 mılyar ustu. eger bundan 10 sene sonra oldugum yerde saymayı basarı kabul edeceksem rahat gecınıyoruz ama bana gore yakınından gecmez.

Yazılanlara bakıyorum da ciddi anlamda tutarsızlık, 10 bin lira kazansanız daha lüks araba almak daha lüks yerlerde yemek yemek daha kaliteli kıyafetler giymek istersiniz. Herkesin hayat standardı farklı, o yüzden geçinebilecek kim yatırım yapabilecek kimin evine ne kadar girip ne kadar çıkıyor vs bunlar special life müdahale sadece :)

Ucu bucağı çok açık bırakılmış bir soru aslında. 4 kişilik ailede çocukların yaşları kaç? Öğrenim durumları ne? Üniversiteye gidiyorsa iki çocuk rahatlıkla kişi başı 2 bin gider. Türkiye'de demişsiniz fakat ilden ile farklılık gösteriyor ev kiraları, yakıt fiyatları, yeme&içme fiyatları aklınıza gelmeyen neredeyse her şey. Ailenizde araba var mı? Varsa kaç tane? Vergileri kaç para? Sigortası kaç para? Daha binlerce kombinasyon ile bu sorular çoğaltılabilir. Sorunuzun detaylı olmasını isterdim.

Selam ve sevgi ile.

istanbul için alt sınır 3.500 tl dir. ama 5 bin den aşağı 'güzel' geçinmek zor.
ortalama bir semt ve ortalama alışkanlıklar baz altına alındığı zaman 5 bin idealdir. (yaşantım) :D

Ankarada 5 kişilik bir aileyiz.

1,500 ev kirası, 500 lira total fatura, 2 oğlana 750x2 harçlık =1500, 1 oğlana 500 lira harçlık.Şimdiden 4.000 ediyor.

Aylık 5 kişinin total market masrafı rahatlıkla 1.000i görüyor. O da normal yemek isterseniz, her gün et yemiyoruz. Üzerine aracın senelik vergisi + kasko-sigortasını aylık bedele yansıtıyorum 250 lira çıkıyor. 5.250 TL etti.

Ivır zıvır masraflar çıkabiliyor. 6.000 liraya normal yaşayabiliyoruz aslına bakarsanız. Kredi borcumuz var ayda 2.000TL kadar, 8.000Tl'ye normal yaşıyoruz diyelim. Her gün Nusret'te yemiyoruz, biz de fasulye yiyoruz, viskiler uçmuyor havada. Şu "abartmayın" diyenleri bu yüzden anlayamıyorum. Güncel piyasa şahaneymiş gibi yorum yapılıyor, beni benden alıyorsunuz :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Normal bir hayat yaşamak istiyorlarsa 10.000 den aşağısı yalan.
Kendimden örnek vereyim. İlk ise başladığım zaman 1750 tl alıyordum. O maaşla gayet güzel para biriktiriyordum, 1.80 den dolar alıyormuşum en basiti. Şimdi bu paranın bir kaç katını kazanıyorum ama biriktirdiğim para dolar olarak hesaplarsak aynı. Ha diyebilirsiniz ki dolar değil tl hesapla, aldığım benzin, araba, bilgisayar dolar olarak ülkeye giriyor.

Ancak şunu unutmamak lazım kazanılan para artınca harcama da artıyor, bir akrabam senelik 50.000 tl veriyor oğlunun okulu için

Üniversite öğrencisine kişi başı 2000 diyenler olmuş şaşırdım :eek: Bu yıl hazırlık okuyorum ve öğleden sonraları tamamen benim olmasına rağmen o rakamları göremedim. 80 TL abonman+ taşlar çatlasa 30 TL yemek parası çıkar cebimden. İçine okuldan sonra aktiviteleride eklersek 500 TL'yi bile daha geçemedim. Yurtta kalanlar KYK ise 250 öder en fazla özellerin veya eve çıkmanın bir sınırı yok ancak onada 1000 TL desek ortalama yine de 2000 yapmaz gibime geliyor. Konu İstanbul'da yaşamaya gelince sadece 'yaşamak' istiyorsanız 4000 TL'yi gözden çıkarmak gerek 4 kişilik bir ailede. Bunun üstüne yaşam tarzına göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.

Üniversite öğrencisine kişi başı 2000 diyenler olmuş şaşırdım :eek: Bu yıl hazırlık okuyorum ve öğleden sonraları tamamen benim olmasına rağmen o rakamları göremedim. 80 TL abonman+ taşlar çatlasa 30 TL yemek parası çıkar cebimden. İçine okuldan sonra aktiviteleride eklersek 500 TL'yi bile daha geçemedim. Yurtta kalanlar KYK ise 250 öder en fazla özellerin veya eve çıkmanın bir sınırı yok ancak onada 1000 TL desek ortalama yine de 2000 yapmaz gibime geliyor. Konu İstanbul'da yaşamaya gelince sadece 'yaşamak' istiyorsanız 4000 TL'yi gözden çıkarmak gerek 4 kişilik bir ailede. Bunun üstüne yaşam tarzına göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.

işte üniversiteyi istanbulda okuyorsa öğrenci ve evde kalıyorsa 2bin :)

Ali abi bu çok değişik bir başlık olmuş. İstanbul'da ayda 2500TL'ye kiram ve araba kredimin taksidi dahil kendimi çevirebiliyordum. Ama köprüyü geçsem 4000TL beni kurtarmazdı. Kocaeli'de ailenin toplam gelirinden bana ayırdığı 1500 TL'lik bütçe ile borçlarımı kapatıyorum peyderpey. Aynı ben, 5-6 yıl önce öğrenciyken ve çalışırken ayda 3000'den fazla para harcıyordum; hem de İzmir'de. Okul bittiğinde de durum aynıydı. İstanbul, İzmir'e göre çok daha pahalı bir şehir ama herkesin yaşantısı, alışkanlıkları farklıdır. Herkes hayattan beklentisini ve gelirini bilirse gerisi ayağı yorgana göre uzatmaya, uzatamıyorsa ona göre daha çok kazanıp daha çok çalışmaya bakıyor.
İçinde 4 tane niceliksel veri içeren şu yazdığım upuzun cevaptan bile hiçbir sonuç çıkarılmıyor, o kadar manasız bir soru :D Herkesin hayatı farklıdır, hatta hayatlarının her dönemi farklıdır :)
upload_2017-2-24_17-3-44.png

Ali abi bu çok değişik bir başlık olmuş. İstanbul'da ayda 2500TL'ye kiram ve araba kredimin taksidi dahil kendimi çevirebiliyordum. Ama köprüyü geçsem 4000TL beni kurtarmazdı. Kocaeli'de ailenin toplam gelirinden bana ayırdığı 1500 TL'lik bütçe ile borçlarımı kapatıyorum peyderpey. Aynı ben, 5-6 yıl önce öğrenciyken ve çalışırken ayda 3000'den fazla para harcıyordum; hem de İzmir'de. Okul bittiğinde de durum aynıydı. İstanbul, İzmir'e göre çok daha pahalı bir şehir ama herkesin yaşantısı, alışkanlıkları farklıdır. Herkes hayattan beklentisini ve gelirini bilirse gerisi ayağı yorgana göre uzatmaya, uzatamıyorsa ona göre daha çok kazanıp daha çok çalışmaya bakıyor.
İçinde 4 tane niceliksel veri içeren şu yazdığım upuzun cevaptan bile hiçbir sonuç çıkarılmıyor, o kadar manasız bir soru :D Herkesin hayatı farklıdır, hatta hayatlarının her dönemi farklıdır :)
Ekli dosyayı görüntüle 4741
herkesin hayatına kimse karışamaz amca :D

Evde tek başına kalıyorsa tamam ancak öğrenci evi dediğiniz 2 veya 3 kişilik olur. Tüketilen malzeme makarna, pilav. Kalan arkadaşlarım var ortalama 1000-1200 ödüyorlar. O yüzden 2000 absürt geldi açıkçası.

daha önce de dediğimiz gibi yaşam tarzına bağlı, evden okula okuldan eve gidip gelen alkol sigara tüketmeyen cafeye vs gitmeyen birisine 1000 lira yeterde artar bile

Istanbulda öğrenciyim tek yaşıyorum 1000 lira fatura artı kira. Kredi kartı harçlık falan derken 2000 lirayı geçiyor ve ben bir ayın yüzde 90 ını ev okul dersane üçgeninde geçiriyorum pahalı aktivitelerde bulunmuyorum tek lüksüm aracımın olması benzin masrafimda maximum 200 lira

Bu sene sadece 41298 tl borç ödedim, Bunun 22852 tlsi kredi kartı borcu. Yeni evli çiftin ilk yıl masrafı olarak düşünün. Yatak Lcd Koltuk takımı hep içinde.
Çep telefonları su doğalgaz elektrik internet felan 2500 tl tutmuş.

Bu sene sadece 41298 tl borç ödedim, Bunun 22852 tlsi kredi kartı borcu. Yeni evli çiftin ilk yıl masrafı olarak düşünün. Yatak Lcd Koltuk takımı hep içinde.
Ali hocam yalnız spritmonitor değerlerin seni iyi göstermiyor. Stresli görüyorum seni. Biraz sakin olman lazım. Benim 1.2 benzinli Corsa bile İstanbul şartlarında 6.5 civarı yakarken senin i10'un o değerlere fırlaması hoş değil. Kaç zamandır 7'nin altına düşmez oldun. Stresin sürüşüne de etki etmiş. :(

Ali hocam yalnız spritmonitor değerlerin seni iyi göstermiyor. Stresli görüyorum seni. Biraz sakin olman lazım. Benim 1.2 benzinli Corsa bile İstanbul şartlarında 6.5 civarı yakarken senin i10'un o değerlere fırlaması hoş değil. Kaç zamandır 7'nin altına düşmez oldun. Stresin sürüşüne de etki etmiş. :(

Malesef istanbul trafiğinde en iyi bu oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...