Uygun yollu dizel al, 5 litreyle gezersin.Malesef istanbul trafiğinde en iyi bu oluyor.
Uygun yollu dizel al, 5 litreyle gezersin.Malesef istanbul trafiğinde en iyi bu oluyor.
Uygun yollu dizel al, 5 litreyle gezersin.
Benim kilit İstanbul trafiğinde kendimi kasmadan 5-5,5 litre yaktırdığım yerde, sen rahat 4,5 yaktırırsın o araca. Hypermilling bir nevi az yakması için kendini kasmak anlamına da geliyor. Bu sayede yine hypermilling yaparsın ama kendini sıkmadan, kasmadan, strese sokmadan yaparsın. Ortalama tüketimin alt limit ve üst limit olarak maksimum 3-4 litre oynar senin sürüş tarzınla. En az 4,2 litre yaktırıyorsan en fazla 7 litre yaktırırsın dizelde. Tabii bakım maliyetleri gibi şeyleri hesaba katarsan o başka. Ama o kadarcık bakım maliyetine en azından daha rahat bir sürüş elde edersin hem şehir içinde hem şehir dışında.Ayten zaten şuan lpg ile çalışıyor. 7,5 litre ile 20 kuşuşa yürüyor. dizel alsam aynı hesaba geliyor.
Benim kilit İstanbul trafiğinde kendimi kasmadan 5-5,5 litre yaktırdığım yerde, sen rahat 4,5 yaktırırsın o araca. Hypermilling bir nevi az yakması için kendini kasmak anlamına da geliyor. Bu sayede yine hypermilling yaparsın ama kendini sıkmadan, kasmadan, strese sokmadan yaparsın. Ortalama tüketimin alt limit ve üst limit olarak maksimum 3-4 litre oynar senin sürüş tarzınla. En az 4,2 litre yaktırıyorsan en fazla 7 litre yaktırırsın dizelde. Tabii bakım maliyetleri gibi şeyleri hesaba katarsan o başka. Ama o kadarcık bakım maliyetine en azından daha rahat bir sürüş elde edersin hem şehir içinde hem şehir dışında.
Abi sen daha ekonomik giderdin, biz seni biliyoruz. Elin ayağın biraz agresifleşmiş olabilir. Kendini sakinleştirirsen bence tekrar 6 civarlarına inebilirsin.Malesef istanbul trafiğinde en iyi bu oluyor.
Zaten tam olarak bu sebepten ötürü uygun yollu bir dizel dedim. Hypermilling yapamadığın halinle bile dizele bir şey yaktıramazsın, ek olarak hacim sıkıntını da ortadan kaldırmış olursun. Sürüş stilin eskisi gibi kalsa zaten dizele ihtiyacın olmaz hocam. Ben, en azından kafan rahat eder belki diye dedim.Cenk ben çok uzun zamandır Hypermiling yapmıyorum. Yapsam araba zaten 5,2 yakar. Bu benim koyvermiş sürüş sitilim. Son depoda Hypermiling adına bebek gezdirdim geceleri boş yolda. Boş yolda basıyorum, Trafikde ise devirli geziyorum. Hypermiling yapmayalı çok zaman oldu. Çünkü ayda 1200 km kadar düştü arac kullanam. Çünkü servise biniyorum her gün.
Benim son halim bu.
Zaten tam olarak bu sebepten ötürü uygun yollu bir dizel dedim. Hypermilling yapamadığın halinle bile dizele bir şey yaktıramazsın, ek olarak hacim sıkıntını da ortadan kaldırmış olursun. Sürüş stilin eskisi gibi kalsa zaten dizele ihtiyacın olmaz hocam. Ben, en azından kafan rahat eder belki diye dedim.
O istekler bende de var da işte olmayınca olmuyor.. Yeni kasa fiesta ile beraber stokta kalanlar daha uygun fiyattan satılacaktır diye düşünüyorum. Zaten senin otomobil seçimi için belirlediğin sürelere denk gelir bu bahsettiğim mevzu. O gün geldiğinde indirim veya daha uygun fiyattan satışı olan bir fiesta bulursam seni bilgilendiririm.Ah Cenk ah, canım neler istiyor bir bilsen, Aklımda Powershift Fiesta var. Yemişim Hypermilingi.
ölmeden önce yaşamak istiyorsan yabancıyla evlenip aile birleşimiyle avrupaya veya amerikaya gideceksinÖlmeden önce biraz yaşasak be :/
konu dışı ama kardeşinizin siz bilmeseniz de kötü alışkanlıklarının olma ihtimali varSon 3-4 aydır aylık 1250 TL gider ile (öğrenci apartında kalıyorum, arabam var, kötü alışkanlıklarım var) Isparta'da üniversite okuyorum. Kardeşim de Nevşehir'de yaklaşık 800 lira giderle (KYK'da kalıyor, kötü alışkanlıkları yok) üniversite okuyor. Ailede benimki de dahil 3 araba var hiç birinin kaskosu yok. Annem (ev hanımı) ve babam (emekli öğretmen) Antalya'da yaşıyorlar, şimdilik aylık 750 lira kadar kredi borcu ödeniyor, ikisinin de kötü alışkanlıkları yok istediğiniz gibi kıyaslayabilirsiniz.