Yayalara Yol Vermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmet55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir de güzel bir kız veya kadın gördüğüm zaman yol vermeme huyu vardır bende. Neden mi, yanlış anlaşılmamak için. Hemcinslerim sağolsun, yolda sokakta yürürken bile kadın gördüğüm anda onların yüzünden yol değiştirir, arkasındaysam önüne geçer oldum.
Bunun dışında her türlü yol veririm. Sadece yayaya değil arabalara hatta otobüslere bile yol veririm. 10 dk yolum varsa en fazla 12 dkya uzar, herkes bu şekilde düşünmeli.

Türkiye'de çok tehlikeli. Arkamda kimse yoksa duruyorum. Geçen gün önümdeki araç durdu, ben durdum, arkamdaki araç durmadı sağa atladı (az daha sağ arkadan giriyordu o kadar yakın geçti) tam gaz devam etti. Yaya dikkatli geçmese sağdan gazlayan dengesiz, adamı bir kaç mt havaya fırlatırdı. 2 defada arkadan bana vuruyorlardı yol verdiğimde, artık kusura bakmasınlar 20-30km/s'den hızlı gidiyorsam ve arkadan gelen varsa durup yol vermiyorum, çünkü yol versem arkadakiyle sorun oluyor bir gün gelip vuracak biri.

@Yasin Aygun bir de bu durum var. Geçen gün yine boş bir yolda durdum yaya geçsin diye, kadın geçmedi bana geçsene diyor. Sapık gibi algılandım muhtemelen.

Türkiye'de çok tehlikeli. Arkamda kimse yoksa duruyorum. Geçen gün önümdeki araç durdu, ben durdum, arkamdaki araç durmadı sağa atladı (az daha sağ arkadan giriyordu o kadar yakın geçti) tam gaz devam etti. Yaya dikkatli geçmese sağdan gazlayan dengesiz, adamı bir kaç mt havaya fırlatırdı. 2 defada arkadan bana vuruyorlardı yol verdiğimde, artık kusura bakmasınlar 20-30km/s'den hızlı gidiyorsam ve arkadan gelen varsa durup yol vermiyorum, çünkü yol versem arkadakiyle sorun oluyor bir gün gelip vuracak biri.

@Yasin Aygun bir de bu durum var. Geçen gün yine boş bir yolda durdum yaya geçsin diye, kadın geçmedi bana geçsene diyor. Sapık gibi algılandım muhtemelen.
Çok kötü olmuş :( İftiraya uğramak kadar acı verici. Siz iyilik düşünüyosunuz ama karşınızdaki ve hatta onla kalmayıp etrafındakiler de sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyor..

Nacizane bir kaç Avrupa birliği ülkesinde staj yaparken araba kullanma fırsatım oldu.Bosna dışında heryerde trafik kuralları,yayaya yol verme,park yeri durumları inanılmaz düzenliydi.Bizde ise durum feci halde ama sizler gibi bilinçli insanların yazdıkları ümitlendirdi beni teşekkürler..

Ya bir de şöyle bir durum da var arkadaşlar, mesela yol verme durumuna geliyorsunuz, insan size ve arabanıza bakıyor, eğer yol vermeyin, hemen algısı x marka sürücüleri hep böyle zaten diyor ya da örn park ederken aracı arkanızdan bir yaya geçiyor, arabada Atatürk imzası ya da Osmanlı tuğrası vardır adamın düşüncesi hemen bunlar kemalist hep böyle diyor ya da aynısı bunlar Osmanlıcı bunların hepsi böyle.. Sözün kısası aracınızın da reklamını yapıyorsunuz bir nevi

Genelde yağmurlu havalarda yol veriyorum onun dışında sadece yaya geçitlerinde. Yavaş yavaş yürüyenler insanın sinirini bozuyor. Yayalarda da kabahat var.

Geçimini trafikten sağlayan, yılda 100.000 km yapan şoför abimize ''geçen gün yaya geçidinde yayaya yol verdim, geçerken teşekkür etti ahaha'' dedim. Derin bir sessizlik oldu. Kafasında şöyle bi tarttı biçti olayı. Olmuyordu. Ters giden birşeyler vardı. Niye teşekkür ettiği için dalga geçmiştim. Halbuki koskoca arabayı durdurup paçoz yayalara yol vererek vakit kaybetmiştim. Bu gösterdiğim erdem karşısında tabii ki yaya teşekkür edecekti. Vee tam tamına 10 saniye sonra gelen cevap: ''EŞŞEK GİBİ TEŞEKKÜR ETÇEK TABE AHAH''.

Yok abi ben umutsuzum. Olcak iş var olmayacak iş var. Medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar olarak beyinlerimize öcü gibi mi kazınmış nedir, kurallara uymayı zavallılık, enayilik olarak görüyoruz

Geçimini trafikten sağlayan, yılda 100.000 km yapan şoför abimize ''geçen gün yaya geçidinde yayaya yol verdim, geçerken teşekkür etti ahaha'' dedim. Derin bir sessizlik oldu. Kafasında şöyle bi tarttı biçti olayı. Olmuyordu. Ters giden birşeyler vardı. Niye teşekkür ettiği için dalga geçmiştim. Halbuki koskoca arabayı durdurup paçoz yayalara yol vererek vakit kaybetmiştim. Bu gösterdiğim erdem karşısında tabii ki yaya teşekkür edecekti. Vee tam tamına 10 saniye sonra gelen cevap: ''EŞŞEK GİBİ TEŞEKKÜR ETÇEK TABE AHAH''.

Yok abi ben umutsuzum. Olcak iş var olmayacak iş var. Medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar olarak beyinlerimize öcü gibi mi kazınmış nedir, kurallara uymayı zavallılık, enayilik olarak görüyoruz
Yol verdiğimiz yayaların teşekkür eden ifadeyle bakması bir sorun. Yapmamız gereken bir şeyi yaptığımız için teşekkür edilmemesi gerekiyor. Aslında bu durum ülkemizin güzel bir özeti. Çoğu kişi "görevini" yapmadığı için, görevini yapanlara teşekkür etme ihtiyacı doğuyor.

Yol verdiğimiz yayaların teşekkür eden ifadeyle bakması bir sorun. Yapmamız gereken bir şeyi yaptığımız için teşekkür edilmemesi gerekiyor. Aslında bu durum ülkemizin güzel bir özeti. Çoğu kişi "görevini" yapmadığı için, görevini yapanlara teşekkür etme ihtiyacı doğuyor.

Sagopa'dan gelsin;

''Olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar''

Yaya geçidinde koşmak zorunda kalan tek millet biziz heralde. Ben de eğer arkamda başkası yoksa ya da caddede ağır giden trafikse yayalara, yola çıkan arabalara, kavşağın içinde bekleyen arabalara falan hep yol veriyorum. Zaten yayalar yeterince zulüm çekiyor. Yağmur yağınca çamurlu asfaltlar, kırık kaldırımlara dolan sular, su sıçratan öküzler insanın canına tak ettiriyor. Biz arabanın içinde rahat rahat oturuyoruz. Varsın gideceğimiz yere 2 dakka geç gidelim, varsın yarım litre fazla yaksın araba ne olacak yani.
@Yasin Aygun panpa ben de aynı şeyleri yaşıyorum, asansörlerde kadınlara bakmıyorum rahatsız olmasınlar diye. İnerken binerken öncelik tanıyorum. Arabayla yol verirken bile bakmıyorum nerdeyse :D :D kadınlar da toplumda çok çile çekiyor tabi bu başka bi konu ama aklıma gelmişken değineyim dedim :D

Yaya geçidinde koşmak zorunda kalan tek millet biziz heralde. Ben de eğer arkamda başkası yoksa ya da caddede ağır giden trafikse yayalara, yola çıkan arabalara, kavşağın içinde bekleyen arabalara falan hep yol veriyorum. Zaten yayalar yeterince zulüm çekiyor. Yağmur yağınca çamurlu asfaltlar, kırık kaldırımlara dolan sular, su sıçratan öküzler insanın canına tak ettiriyor. Biz arabanın içinde rahat rahat oturuyoruz. Varsın gideceğimiz yere 2 dakka geç gidelim, varsın yarım litre fazla yaksın araba ne olacak yani.
@Yasin Aygun panpa ben de aynı şeyleri yaşıyorum, asansörlerde kadınlara bakmıyorum rahatsız olmasınlar diye. İnerken binerken öncelik tanıyorum. Arabayla yol verirken bile bakmıyorum nerdeyse :D :D kadınlar da toplumda çok çile çekiyor tabi bu başka bi konu ama aklıma gelmişken değineyim dedim :D
Söylediklerine katılıyorum kanka.

Kadınlarına sahip çıkması gerekirken onları rahatsız eden, hayattan ve bizden soğutan insanlar yüzünden toplumumuzdaki kadınlar da erkekler de çok büyük sıkıntılar çekiyor. Hem onlar diken üstünde yaşıyor hem de bizim gibi erkekler diken üstünde yaşıyor. Fakat yapacak bişey yok sağduyu lazım, biraz fedakarlık lazım. Kesinlikle bu şekilde devam etmelisin, fırsat buldukça dile getirilmeli. Ve malesef kanka doğamızda var inandığımız dinin kitabında bile erkeklerin dikkatini çeken en büyük şey kadındır der bu bir gerçek, bakmamız lazım. Fakat biz düşüncesiz hemcinslerimiz yüzünden kadına bakmaktan da vazgeçiyoruz :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...