Bir cenabetlik hikayesidir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Renard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gözü kalanın gözü çıksın :p

Valla imrendiğim arabalar veyahut ürünler gördüm ama hiç beddua etmedim. Hep olacağı varsa benimde olur dedim.

Sanırım bundan ötürüdür ki hayatımda gerçekten içten beddua ettiğim birisi oldu, onunda ayni hafta bacağı kırıldı.

Allah herkese en hayırlısını nasip etsin, kem gözlerden korusun.

Gözü kalanın gözü çıksın :p

Valla imrendiğim arabalar veyahut ürünler gördüm ama hiç beddua etmedim. Hep olacağı varsa benimde olur dedim.

Sanırım bundan ötürüdür ki hayatımda gerçekten içten beddua ettiğim birisi oldu, onunda ayni hafta bacağı kırıldı.

Allah herkese en hayırlısını nasip etsin, kem gözlerden korusun.

Aaminnn inşallah :D

Her zaman söylediğim bi söz vardır
Hakkımda iyi ya da kötü kim ne düşünüyorsa Allah bin katını versin diyorum, temiz :D

Herkes bir nazar diyor birşey diyor. Ben de tam tersini yaşıyorum. 3,5 yıl önce arabayı aldığımda ön tamponu da arka tamponu da sarkıyordu. Dedim İstanbul'da yaşıyorum, illa birileri nasılsa indirir. Bilen bilir, benim arabanın kaportasının ciddi elden geçmesi gerekiyor. Ama elimi sürmüyorum, görünmeyen yerleri görünen yerlerinden çok daha temiz :D Ön tamponu 2 yıl sonunda küçük bir kazaya eklettirmeyi başararak kaskodan değiştim, ama arka tampona ne yaptıysam kimse vurmuyor, değiştiremiyorum. Gören korkup 20metre daha uzaktan mı takip ediyor nedir anlamıyorum. Bir gün TEM otoyolunda 130'la giderken önümde gelişen olaylar nedeniyle dip frenle sol şeritte durdum bir gün, tamam dedim o gün bugün, şansıma arkamdaki araba bmw 3 serisi çıktı ve takdir edersiniz ki frenleri benim abs'siz frenlerden daha iyiydi, yine olmadı. :) Hala öyle geziyorum :D

Herkes bir nazar diyor birşey diyor. Ben de tam tersini yaşıyorum. 3,5 yıl önce arabayı aldığımda ön tamponu da arka tamponu da sarkıyordu. Dedim İstanbul'da yaşıyorum, illa birileri nasılsa indirir. Bilen bilir, benim arabanın kaportasının ciddi elden geçmesi gerekiyor. Ama elimi sürmüyorum, görünmeyen yerleri görünen yerlerinden çok daha temiz :D Ön tamponu 2 yıl sonunda küçük bir kazaya eklettirmeyi başararak kaskodan değiştim, ama arka tampona ne yaptıysam kimse vurmuyor, değiştiremiyorum. Gören korkup 20metre daha uzaktan mı takip ediyor nedir anlamıyorum. Bir gün TEM otoyolunda 130'la giderken önümde gelişen olaylar nedeniyle dip frenle sol şeritte durdum bir gün, tamam dedim o gün bugün, şansıma arkamdaki araba bmw 3 serisi çıktı ve takdir edersiniz ki frenleri benim abs'siz frenlerden daha iyiydi, yine olmadı. :) Hala öyle geziyorum :D

abi öyle deme Allah korusun ya, babam da diyodu önceki arabada hurdaya gitti araba

Bi cenabetlik de benden gelsin:)
Ama bu sefer aile boyu cenabetlik:p
Hatırlayanlar vardır, benim fd6 civic'in tavanına pimapen sineklik düşmüştü. Tavanda küçük bi göçük vardı ama düzeltilip boyatılması gerekti.
Bu sebeple araba satılırken çok çabuk gitmedi ama yüne de değerinde gitti.
2 gün önce de, abimin fiesta'nın ön direk, ayna ve camı halledecek şekilde "çekiç" düştü. Ve bu çekici düşüren dayımız yine bir pimapenci!!!
Sıra babamın arabada galiba, ailece korkuyoruz....
Abi bizim tavanda da toptan dolayı gööük var yaptıramıyorum tavan oynanmış demesinler diye

Bir cenabetlik hikayeside benden gelsin:
Bundan 2-3 sene önce arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak araba kiralayacaktım, dolayısıyla tanıdık bir rent a car'cı arıyordum Ankara Libya Caddesinde. Neyse aha tam buldum rent a carcıyı diye sevinirken makasa giren bir motorcu sağ arkadan bana çarptı, herif düştü, hemen kalktı ayağa, bir baktım sağ arka çamurluk çizik, gözüm döndü herifi dövmeye kalktım, çevredikler zar zor elimden aldılar herifi :) neyse arabayı bıraktım servise, akşam arabam yoktu, arkadaşta ilk defa babasındam alacaktı arabayı, geldi beni aldı, bi yere kahve içmeye gittik, dönüşte bu yokuşta kaldırmadı arabayı bütün kavrama dağıldı, yolda kaldık, çekici geldi çekti arabayı :) Ertesi gün ikame aracı babama teslim ettiler, bi tane polo idi, 1-2 gün hiç kullanmadım arabayı, 3. Gün 3 km bi yol gittim geldim, arabanın aküsü bitti, şimdi dedim babam sinirlenir arkadaşla sarj etmeye çalıştık, neyse akü şansıma bende bitirmiş ömrünü, gelip değiştirdiler, çözüldü sorun. Aynı akşam ablamın arabayla çıktım gezmeye, o gün şansıma kameralı noktada sağa dönüş serbest ışığı tam ben dönerken sönmüş, onun cezasıda 1-2 ay sonra geldi. Daha bitmedi! Gene ikame aracı 1-2 gün kullanmadım, sonra babamdan gittim aldım arabayı, okula geldim, yanlışlıkla yolda arka camı açtım, kapanmıyor, çıldırdım, neyse bıraktım camı açık şekilde arabayı, akşam bi elektrikçide yaptırırım dedim. Tam yolda giderken sinirlendim trafikte dururken, aşağı indim, arka kapıya 2-3 tekme salladım, düzeldi, tabi millet deli mi la bu arabayı tekmeliyor trafikte diye bana bakıyor :) neyse günler sonra servisten çıktı araba, arabayı teslim aldığımız gün evden okula doğru gidiyorken cepten tam çıkış yapıyordum öndeki araba çaaat diye durdu, baaam diye girdim, neyse herifle anlaştık, 150 lira verdim gönderdim, bizim arabada bir şey yok sanmıştım, far ve tampon çatlamış, tabi söylemedim babama, kendi 2-3 ay sonra fark etti, dedim birisi park halinde çarpmış heralde :)) Böyle ilginç bir cünupluk silsilesi bende sadece 5 gün içerisinde yaşadım işte :)

Bi tanede ben anlatayım 19.07.13te arkadaşın babası vefat etmiş onun cenazesine gidicem arkadaş aradı beni de alsana diye neyse gittim aldım. Aldım ileriden u attım gidiyorum normal bi şekilde tam virajda bi focus otobüsü sollamaya çalışıyor kafa kafaya kalacaktık frene asıldın yerde su birikintisi varmış araba dağıldı bir anda araba pert oldu araç e60 5 20i babam yeni araba alacaktı o da bana kalacaktı kısmet değilmiş. 2. Geçtiğimiz yaz acıbademde jimmy joker diye bi yere gittik yer yoktu valeye verdim 5dk sonra garson geldi abi honda sizin miydi diye evet dedim gittim bi baktım sol önden takmış neyse tartıştık ettik iş yeri sahibi benim abin bu işi yapıyor bostancıda diye tamam dedik zaten zor bi iş değildi araba gitti mekan sahibi arıyor kaskodan yaptırsak olmaz mı diye dedim sözünü tutmuyosan ben paramla yaptırır seni rezil ederim sonra araba yapıldı bi geldi felaket boya gölgeli olmuş arabanın çoğu yerine boya bulaşmış. Bunu gibi 2-3tane daha var bende :)

Ben buralara yazsam gerçekten roman olur :D
Kısa ve özet geçeyim bir iki tane arkadaşım arabasını yeni almıştı. Biraz takıldık vs. arabaya aşık olmuştum çok güzel vs. ayrıldık 2 saat sonra aradı normal giderken arabanın arızalandığını söyledi. Araba komple sandık motor yapıldı :D
Bir keresinde metrobüsle okula gidiyorum şöför dalmış sanırım öndekine bindirdi okula geç kaldım, ilk defa geç kalmama rağmen müdürün tepesi atmış o gün geç kalan herkesi disipline vermişti bende kaynadım arada.
Bir keresinde otobüste cam kenarında oturuyorum benim olduğum kısma tır çarptı :D Çok şükür bana birşey olmadı :D
Bunlar aklımın ucunda kalanlar buna benzer onlarca şey geliyor sürekli başıma beni tanıyan kişilere sorulduğunda çöle düşse kutup ayısı çıkar karşısına diyecek kadar bir şanssızlığım var :)

Arabamı alalı 1,5 yıl oldu şuana kadar 3 kere çarptılar 1.sinde arkamdaki dayı duramadı sol arka lastiğin oraya çarptı tamponda ve jantta çizikler oluştu 2.sinde aynı yere yüksek bir araç park halindeyken çarpmış bu sefer çiziklere ek olarak lastigin üst kısmında hafif göçük ve çizikler oluştu 3.sünde yine aynı yere park halinde komşumuz çarptı göçük aynı kalırken tampon ve çamurluktaki çizikler biraz daha arttı tahmini 600 tl civarı masraf var ama yaptırmıyorum bu şansla aynı yere yine vururlar diye :D

3-4 sene önce falandı yazın, sahura kalktım mutfağa doğru yürüyerek giderken ayak bileğim burkuldu. Ertesi gün davul oldu şişti, arkadaşla gezdim falan sonra babamı hastaneye götürecektik acile iğne vurulacaktı bende dedim muayene olma bahanesine gireyim krem falan kalmamış bi iki krem yazdırırım dedim. Doktor hanım inat etti röntgen çektirdi, bi yerde kırık iki yerde çatlak var alçıya alacağız dedi inanmadım. Dedim sabahtır ben yürüyorum ayağım ağrıyor acıyor ama bi şekilde basıyorum yani üstüne kırık olsa duramam dedim, röntgenden gösterdi yaz sıcağında 1 ay alçıda kaldı ayağım.

2 sene kadar önce de üniversitedeyken evim üniversitenin dibindeydi ama benim eve yakın kısımda fakülteye giriş yoktu, yürüyerek okula ulaşmam 20 dkımı alıyordu üstelik bayır çıkmam gerekiyodu. Biz de ev arkadaşlarımla birlikte yaklaşık 3 metrelik bi duvardan atlayıp giriyoduk üniversiteye.Bi gün derse geç kaldım, elimde defter kitap vs bişiler daha vardı atladım her zamanki gibi, atlarken nasıl başardığıma dair bi fikrim yok kafamı duvara vurdum. 15 gün önce aldığım gözlüğüm kırıldı küfrettim dedim gitti gözlük neyse parçaları aldım cebe kattım yürüyorum gören bana bakıyo gören bana bakıyo tam fakülteye doğru gidiyorum arkadaş koştura koştura geliyo hakan noldu sana diye. Lan bi baktım alnımdan aşağı kanlar dökülüyor asdfasdf gözlüğün köşesi kaşımı patlatmış, revire gittim ordan hastaneye sevkettiler dikiş atıldı hem de 200 lira borcunu ödemediğim gözlük kırıldı. Üstüne nasıl düştüğümü kimselere anlatamadım, herkes dayak yedim zannetti. Hastane polisi geldi sorguya çekti.

Bunlar ilk bakışta aklıma gelenler, bahtsız bedevi modunda yaşıyorum aklıma geldikçe eklerim :D

HAA BU ARADA DURUN:

bunu sattık ya biz, bmw aldık. aldıktan 15000km sonra motorun tüm üst boruları değişti. 2700tl verdi abim. geçen cuma da yine park halindeyken sol arkadan gömmüşler çamurlukta göçük varmış. vakumla çektirir neyse ki bu araba beyaz belli de olmaz hem zaten önceki sahibi orasını vurmuş. hasar kaydı olarak etkilemez arabada zaten hasar kaydı vardı biraz:D

Tamponu yaptırayım derken şasiden olacakmışsın da Allah'tan arkadaki araç Bmw'ymiş :D

he bir de şey var. 2013 kasımda arabamı 0km olarak aldım. ik ay sonra esenyurt kraterinde lastik patlattım. sonra haziran 2013'de arkadan tır vurdu. allahtan 5 ile falan gidiyordu. 525tl boyama ve onarım masrafıyla kurtadım. sonra komşum park ederken sağ önü 4 parmak kadar yardı geçti. lokal boya ile kurtardım. sonra sol ön çamurluktan servisçi gömdü onu da allahtan göçük düzeltme ile yaptırdım da gerzek vernik atmış bana sormadan boya ölçer tutunca boyalı gibi algılıyor o bölgeyi ama boya yok. sonra yine park halindeyken biri önden gömmüş kaçmış plakamın bir kısmı göçük duruyor. ve tam plaka üstünde 5 6 parmak bir yerde boyaya ihtiyaç var bunu nazarlık olsun diye yaptırmadım zaten farkedilmiyor. ha bir de camıma 2 kere kaya sağ kapıma da 2 kere kaya geldi. delikler var. yaptırmadım. nazarlık kalsınlar. satınca yeni sahibi alsın rotüş boyası yapsın oraları dert değil. sırf bu gibi sebeplerden araba parlamasın diye ayda bir yıkatıyorum. arabamın motoru falan içi dışından hep daha temizdir.

KIMIZI ARABANIN .....

BB

Son düzenleme:
Bende başımızdan geçen iki olayı anlatayım geçen sene yazın topkapı cevizlibagdaki dükkandan çıktık pazar günü öglen saatleri neyse sakin sakin yol açık gidiyoruz sagdan tam geldik istoçun önüne bomboş yoldan iri yarı bir taş mı artık neyse sert bir şekilde kaputa,ön cama ve tavana sürtüp geçti ama biz şok olduk tabi arabayı kardeşim kullanıyor iyi sürücüdür ama hafif panikledi çocuk.Kaputta ,camda ve tavanda çizikler var çok şükür fazla birşey yok.Gelelim 2.olaya 1 ay evvel bahçelievler kadir has alışveriş merkezinin arka tarafında diyalizden çıkmış kardeşim arabayla eve gelecek cuma akşamı saat 19.30 civarı bahçelievler yan yoldan şirinevler yönüne ana yola çıkacak tam sinyal veriyor sola dogru yola çıkacak bakmış arkada 2 arabalık boşluk var ne oldu ise o sırada olmuş bir tane sarhoş fırlama kiralık fiesta ile çocuga arka tamponun solundan sert bir şekilde vurmuş fiestanın ön sag haşat bizim aranın ise arka sol lastik davlumbaz ve tampon gidik neyse bu sarhoş fırlama kardeşime suç atmaya üstüne yürümeye kalkmış ama kardeşim tabi korkutmuş elemanı polis çagıralım diye geri vitese takmış eleman. Böyle bir cenabetlik bizimkisi de mümkün oldugunca dikkatli olmaya çalışalım. Allah korusun inşallah herkesi kazadan beladan.
Sevgiler Saygılar

@Renard kırmızı araba harbiden insanı hayattan soğutuyor, yaşasın buzdolabı gibi arabalar(sonraki arabayı akıllanıp beyaz aldım, şimdi anlıyorum Türk milleti niye beyazcıymış :) )

İlk kazamı ehliyeti aldıktan 1-2 ay sonra yaptım, delikanlıyız ya, okulun girişinde yaptım kazayı, hızımı alamadım otopark girişinde, kaldırım taşını kırdım geçtim, 8200 hasar kaydı çıktı, görünürde sadece sol çamurluk boyalı. İkinci minik kazamı gene okulda yaptım :) park yeri arıyorum, enine dar, boyuna geniş ve uzun gri demirler var(tarif etmesi zor), hava da gıpgri, görmedim, girdim buna, neyseki bir şey yoktu bu sefer, demirin ayağı kırıldı o kadar, nazar değmesin 2-3 yıldır hiç kaza yapmıyorum, sadece 2 kere park halinde 2 kişi çarptı, saolsun not bırakmışlar, birisinden 300 lira istedim, hesabıma yollamış(onuda yaptırmadım hala), diğerinden para almadım, iyi niyetinden ötürü teşekkür ettim sadece. Çarpıp kaçmak bu devirde moda olmuş bilirsinizki :)

Son düzenleme:
Sıfır aldığım fiesta'yı bayiden çıkardım, aracın genel km'si daha 5'i görmeden kavşakta ön tampona vurdular. 30 dakika sonra aracı aldığım bayiye geri getirdim. Henüz üstüne toz düşmemiş aracın tamponunu yalan ettiler. Kabus gibi bir andı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...