3. Köprü için Acil kamulaştırma kararı çıktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
bakanlar kurulu'nun, yavuz sultan selim köprüsü ve kuzey marmara otoyolu için acelekamulaştırma yapılması kararı almış olması durumudur. resmi gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandığı söylenmektedir.
yavuz sultan selim köprüsü ve kuzey marmara otoyolu için dev kamulaştırma kararı

bakanlar kurulu, yavuz sultan selim köprüsü ve kuzey marmara otoyolu için acele kamulaştırma yapılması kararı aldı

bakanlar kurulu'nun kamulaştırmaya ilişkin kararı resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. buna göre, yavuz sultan selim köprüsü de dahil olmak üzere kuzey marmara otoyolu projesi kapsamında bazı taşınmazlar, karayolları genel müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapacak.

işte kamulaştırma yapılacak yerler

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığının yazısı üzerine alınan karara göre, istanbul'un silivri, çatalca, arnavutköy, sultangazi, eyüp, şile, pendik, tuzla ilçeleri, kocaeli'nin gebze, dilovası, körfez, derince, izmit, karatepe, serdivan, adapazarı, akyazı ve hendek ilçelerinde bazı alanlar karayolları genel müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

kaynak
kaynak 2
resmi gazete

köprüyü ve otoyalu kamulaştırmıyorlar. güzergah üstündeki bazı alanları ve taşınmazları kamulaştırıyorlar. vatandaş açısından olumlu bir tarafı yok. olumsuz tarafı olur mu bilmem lakin zaten giren girdi çıkarmaya çalışıyorlardır da zor olmaz o iş

Benim merak ettiğim bir konu var,
Bu üçüncü köprü yapılırken, kullanılan arsanın hiç mi değeri yoktu.. İnanaılmaz rakamlar çıkarıyorlar. Ben mütayite evimi versem bana arsa karşılığı 2 daire verir . Yok olan ormanların, üzeriden yol geçen tarlaların hiç mi kıymeti yoktu.. Ben bunu merak eder bunu sorarım.

Kamulaştırma bedelini vatandaşın hızlıca alacağı yöntemdir acele kamulaştırma. Zaten olan olmuş vatandaş parasını alsın bari.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...