Bugün (21.05.17) güncel arabamla ilk defa piste girdim. Daha önce dört kere girmiş olduğumdan pisti az çok biliyor nerede ne yapılır öğrenmiştim. Ama eskiden manuel ve 116 beygirlik güçsüz bir aracım ve hata affeden lastiklerim varken bugün tamı tamına 40 kişi ile birlikte giriyordum, yağmur yağıyordu, daha güçlü ve otomatik bir arabadaydım ve en güzeli ise ekonomi lastiklerim vardı. Biraz endişeliydim ama en bomba durum ise 40 aracım 28 kadarının bir "BMW BULUŞMASI" olduğunu öğrenmem oldu. Girişte geyik yaptığım çalışanlardan biri "Hepsi M paket" olmaz bir şey dese de içeride bu 28 aracın neredeyse 15'inin gerçek M Otomobili olduğunu görünce iyice korktum. Islakta kesin 8 milyon lira zarar çıkacak diye düşünürken saat geldi ve piste girdim. Ama önümdeki 20dklık etkinlik hiç düşündüğüm gibi olmadı. Saçma sapan konvoy yapmaya çalışan 15 M Otomobili... Sürekli olarak fren yapan 116 beygir arabamla 120 ile döndüğüm virajda 80lere kadar düşen bir etkinlik. Ve muazzam beni mi geçeceksin hareketleri. Madem gazlamaya gelmedin yol ver dimi? Virajlarda tampon tampona gittiğim adamlar düzlükte pilot kesilip bütün zevkimi, verdiğim paramı, bu kadar beklediğim süreyi mahvediyor, beni de delirtiyordu. İlk iki turdan sonra nedendir anlamadım, o arabamı tanıyacağım ben fikri yok oldu ve tam bir kasap şeklinde bu insanları rahatsız eder oldum. Ve sonuç aldım da. 2 tur sonunda 2 litre dizel arabamla neden M Araçlarına sahip olduğunu anlamadığım iki aracı isyan ettirip yolumu almış ve önüm açık ulan çok güzel diye gazlayabilir olacaktım ki bu abilerden bir üçüncüsü "arkamda grup dışından biri var ya" demiş olacak ki resmen yol keser gibi fren yapmaya başladı. Kendisini de finish-start düzlüğünün çıkışındaki virajın kaçıs alanında bıraktıktan sonra(arkamdaki geçmesin diye 120 ile viraja girilmediğini fark eden e36) cidden piste girmiş oldum. Bu şekilde son tura kadar geldikten sonra 7. virajda bir z4 ve m3 e yaklaşırken m3'ün camından bir elin bana" geç geç" yaptığını görüp iyice güldüm.Ve kazasız belasız, az lastik yemeli etkinliğimizin soğuma turuna girdim ki az evvel benden rahatsız olup yol veren, ya da vermek zorunda kalan arkadaşlar soğuma turunda gazladı gitti ki ilginçtir. Neyse bu değişik pist tecrübem bitti gitti derken arabada bulunan arkadaşımın tuttuğu sürelere göre en iyi sürenin 2.52.02 olduğunu öğrenmiş sevinerek geyik yaparken Sinan abi gelip "o arabanın hakkı 2.42" diyerek moral bozmalı ufak bir gaza getirdi.
Bundan sonra ki etkinlerde arabasının ömrünü uzatmak isteyen insanların hevesinin geçip, daha da piste gelmeyeceklerini umarak 2.42-2.45 kovalamayı düşünüyorum.
Bu da böyle bir anımdır. Piste gelmiş olan varsa neden bahsettiğimi daha iyi anlamıştır bugün açısından. Otopark foruma yazmıycam da kime anlatıcam dimi?

Bu da böyle bir anımdır. Piste gelmiş olan varsa neden bahsettiğimi daha iyi anlamıştır bugün açısından. Otopark foruma yazmıycam da kime anlatıcam dimi?