Transporter DSG Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
garanti mi ne garantisi dsg de garanti maranti yok yıkamacıda gördem cady si vardı adamın dsg si bozulmuş 24 bin lira istemişlerdi adamdan garantisi yok mu demiş o zaman demişler şikayette bulunacaksınız eğer Almanya dan onay gelirse paranızı iade ederiz yok uğraşmayım dersen 5 bin liraya yaparız demişlerdi.
Ayrıca ben jetta alacaktım satış temsişcisi garanti şanzımanı kapsamıyor hatta motor iç aksamı hariç kapsamıyor tavsiye etmem demişti.
rahat battı dersen alabilirsin.
dsg hızlı vites değişimi ile gayet güzel ama dizel olunca tork yeni araçlarda artık çok bu da mekatronik denen kısmı bozuyor
kısmet işi tabiki

Yük taşınacak bir ticari için şanzıman açısından 2 beklenti vardır, birincisi verimli yakıt tüketimi, ikincisi de ağır yük ve torka karşı dayanıklı mekanik yapı. Hızlı vites geçişi ticari otomobilde hele ki dizelde lazım olacak en son şey. Böyle bakınca birinci kriteri çift kavrama şanzımanlar karşılasa da ikinci kriterde hep bir soru işareti akılda kalacaktır. İstedikleri kadar garanti versin üretici firmalar fark etmez. Mühendisler aracı tasarlarken tabii ki onlarca testten geçirip bu şanzımanın dayanıp dayanmayacağını test ediyor. Ama biz tüketici olarak tabiri caizse eşeğimizi sağlam kazığa bağlamalıyız. Para kolay kazanılmıyor. Ayrıca şunu da unutmamak gerek ki çift kavrama teknolojisinin ömrü sanıldığı kadar uzun değil. Üreticiler bu şanzımanların çok maliyetli bir üretime sahip olduklarını gördüler ki dayanıklılık konusunda hala tam olarak başarılı bir noktaya gelebilmiş değiller. Bu sebeptendir ki bir çok marka 6-10 ileri yeni nesil tork konvertörlü şanzıman teknolojilerine yönelmeye başladı iyiden iyiye. Gelecek şanzıman teknolojisi çift kavramaların değil, geliştirilmiş tork konvertörlü şanzımanların olacaktır, olmaya başladı bile.

Son düzenleme:
garanti mi ne garantisi dsg de garanti maranti yok yıkamacıda gördem cady si vardı adamın dsg si bozulmuş 24 bin lira istemişlerdi adamdan garantisi yok mu demiş o zaman demişler şikayette bulunacaksınız eğer Almanya dan onay gelirse paranızı iade ederiz yok uğraşmayım dersen 5 bin liraya yaparız demişlerdi.
Ayrıca ben jetta alacaktım satış temsişcisi garanti şanzımanı kapsamıyor hatta motor iç aksamı hariç kapsamıyor tavsiye etmem demişti.
dsg hızlı vites değişimi ile gayet güzel ama dizel olunca tork yeni araçlarda artık çok bu da mekatronik denen kısmı bozuyor
kısmet işi tabiki
Diyelim ki garantiden değişti bu hayatta en önemli şeylerden biri zaman, düşünsene müşterine mal taşıyorsun araba uyarı veriyor pat diye sağ çekmek zorundasın doğal olarak taşıman gereken mallar gecikiyor sonra arabayı servise götüreceksin o an kullanıcı hatası mı değil mi stresi yaşayacaksın üstüne hadi biz değişiyoruz dese bunun tamir süresi var hele bide elde parça yoksa 1 hafta sürebilir peki bu arada ne yapacaksın ikame araç ayarlanacak belki o da olmayacak yani niye iş çıkarayım başıma bide böyle bakmak lazım.

kısmet işi tabiki
Onu hangi satış temsilcisi demiş cidden merak ettim. Yıkamacı halıcı kilimci milletin lafına kaldıysak daha çoook işimiz var.

Adam istiap haddini fazlasıyla aşacağım DSG dayanır mı diyor burada komik komik yorumlar yapılmış
Yani böyle durumlarda tabii ki DSG problemi çıkar..Lastiğin üzerinde 2.3 bar yazarken sen gidip 4.3 bar ile şişirirsen lastikte sorun çıktığında ağlamayacaksın..Araçlar duygusal varlıklar değil..O bahsedilen rakamlar iş olsun diye yazılmıyor.Aman DSG'ciğim kitapçıkta 5 ton yazıyor ancak ben 8 ton yük yükleyeceğim sakın sorun çıkarma olur mu ?
Bir arkadaşım ekolü almış başını gitmiş zaten. Bir arkadaşa şöyle olmuş, bir abi anlattı vs... Hayatında DSG kullanmamış adam gelmiş burada DSG problemli yeeeaa garanti maranti yok yazıyor. Yahu otomobillerde her şeyin loglanmadığını falan mı zannediyorsunuz anlamadım ki ? O şanzımanla yaptığınız tüm saçma sapan hareketler beyinde loglanıyor..Sonra adamın aracına serviste kullanıcı hatası denildiğinde bir hışımla gelip forumlarda DSG şöyle DSG böyle diye yorumlar yazılıyor
Ha gerçekten mağduriyet yaşanmış durumlar var mıdır, tabii ki vardır ancak kullanıcı hatalarının yanında sayısı oranla bir elin parmaklarını geçmez

Ticari araçta DSG kullanımını doğru bulmuyorum, ancak kuralına uygun kullanılırsa bir sorun olmaz
Açıkçası ticari araç alacak olsam ve kağıt üzerindeki limitlerin üzerinde yükleyecek olsam kesinikle DSG almam

Son düzenleme:
otomobillerde her şeyin loglanmadığını falan mı zannediyorsunuz anlamadım ki ? O şanzımanla yaptığınız tüm saçma sapan hareketler beyinde loglanıyor.
Abi merakımdan soruyorum bir otomatik viteste ne kadar saçmalayabilirsin. Lc filan denersin ne bileyim bozacak hareketler dışında ne yapabilirsin yani. Firma verdipi araç bozuldu da ondan soruyorum yanlış ne yapmış olabiliriz.
Edit: 2015 model 1.6 tdi jetta

Son düzenleme:
Abi merakımdan soruyorum bir otomatik viteste ne kadar saçmalayabilirsin. Lc filan denersin ne bileyim bozacak hareketler dışında ne yapabilirsin yani. Firma verdipi araç bozuldu da ondan soruyorum yanlış ne yapmış olabiliriz.
Edit: 2015 model 1.6 tdi jetta

LC denersen şanzımanı bozabilir.. LC yazılımsal bir durum, aracında LC yazılımı yoksa ve DSG şanzımanda gaz ve frene aynı anda basıldığında şanzımana gereksiz yük bindirir
D modunda aracı park halinde bırakmak
Manuel kullanımda yüksek viteste gaza yüklenirken bir anda vites küçültmek (aşırı yük bindirir)
Sıkışık trafikte D modunda gitmek (DSG sürekli vitesi kalkış esnasında 2'ye atmak istediği için sıkışık trafikte problem yaratıyor, manuele alıp kullanmak gerekiyor)
Örnekler çoğaltılabilir, bunlar aklıma gelenler. DSG, tork konvertörlülere nazaran daha hassas bir şanzıman..Belli başlı durumlara dikkat edersen problemsiz kullanırsın

LC denersen şanzımanı bozabilir.. LC yazılımsal bir durum, aracında LC yazılımı yoksa ve DSG şanzımanda gaz ve frene aynı anda basıldığında şanzımana gereksiz yük bindirir
D modunda aracı park halinde bırakmak
Manuel kullanımda yüksek viteste gaza yüklenirken bir anda vites küçültmek (aşırı yük bindirir)
Sıkışık trafikte D modunda gitmek (DSG sürekli vitesi kalkış esnasında 2'ye atmak istediği için sıkışık trafikte problem yaratıyor, manuele alıp kullanmak gerekiyor)
Örnekler çoğaltılabilir, bunlar aklıma gelenler. DSG, tork konvertörlülere nazaran daha hassas bir şanzıman..Belli başlı durumlara dikkat edersen problemsiz kullanırsın
Sıkışık trafikte d modunda kullanıyoruz herhalde sorun buradan çıktı. Neyse teşekkür ederim :)

Sıkışık trafikte d modunda kullanıyoruz herhalde sorun buradan çıktı. Neyse teşekkür ederim :)

İlk kalkışta DSG her zaman aracı bir an önce ikinci vitese atmak ister, bu aralık çok kısadır. Hatta bazen de sıkışık trafikte vites düşürmez, düşük devirde 2'de kalmakta ısrar eder. Bu da kavramanın ömrü açısından olumsuz bir durumdur
Neticede çift kavramalı bir şanzıman, dediğim gibi bir tork konvertörlü kadar dayanıklı tabii ki değil. Ancak sıkışık trafikte manuel modda kullanılırsa bir sorun çıkmaz
Şanzımanın da bir suçu yok. 15 km yolu 1 saatte kat ediyorsun İstanbul'da..Hal böyle olunca sürekli kavramada bekleyen bir şanzımanın da ömrü kısa oluyor haliyle
Belli başlı şeylere dikkat ederek DSG problemlerinin önüne geçilebilir ;)

İlk kalkışta DSG her zaman aracı bir an önce ikinci vitese atmak ister, bu aralık çok kısadır. Hatta bazen de sıkışık trafikte vites düşürmez, düşük devirde 2'de kalmakta ısrar eder. Bu da kavramanın ömrü açısından olumsuz bir durumdur
Neticede çift kavramalı bir şanzıman, dediğim gibi bir tork konvertörlü kadar dayanıklı tabii ki değil. Ancak sıkışık trafikte manuel modda kullanılırsa bir sorun çıkmaz
Şanzımanın da bir suçu yok. 15 km yolu 1 saatte kat ediyorsun İstanbul'da..Hal böyle olunca sürekli kavramada bekleyen bir şanzımanın da ömrü kısa oluyor haliyle
İşte herkes bu arabayı otomatik vites diye alıyor bunca şeyi düşündükten sonra otomatikten çok yarı otomatik gibi değerlendirmek daha mantıklı. Özellikle jetta da dediğiniz gibi hep üst viteste tutmaya çalışıyor hatta 30 yokuşa girerken bile 3 ile arabayı çıkarmaya çalıştığı oluyor arabanın normal modu yok yaa ekonomik ya da spor

O zaman durum şuna dönüşüyor? Çift kavrama şanzımanı İstanbul-Ankara-İzmir gibi günün büyük çoğunluğunda sıkışık trafiğe sahip şehirlerde tercih etmemeliyiz?

İşte herkes bu arabayı otomatik vites diye alıyor bunca şeyi düşündükten sonra otomatikten çok yarı otomatik gibi değerlendirmek daha mantıklı. Özellikle jetta da dediğiniz gibi hep üst viteste tutmaya çalışıyor hatta 30 yokuşa girerken bile 3 ile arabayı çıkarmaya çalıştığı oluyor arabanın normal modu yok yaa ekonomik ya da spor
Tasarlanma amacından bir hayli sapmış oluyor bu sefer de

Ekonomi odaklı olduğu doğru. Biraz da ayak terbiyesine göre hareket ediyor DSG
Atıyorum gazı fazla gıdıklarsan 2000 devirde değil 2500 devirde atar vitesi

O zaman durum şuna dönüşüyor? Çift kavrama şanzımanı İstanbul-Ankara-İzmir gibi günün büyük çoğunluğunda sıkışık trafiğe sahip şehirlerde tercih etmemeliyiz?

Tercih edilmemeli değil, biraz daha dikkatli kullanılmalı
Her şanzımanın avantajı olduğu gibi dezavantajı da oluyor
Malum şanzımanlar TR koşulları düşünülerek üretilmiyor..Bir Almana her gün 15 km mesafeyi 1 saatte gittiğini söylesen sana DSG'li araç değil bisiklet önerir

Son düzenleme:
Tercih edilmemeli değil, biraz daha dikkatli kullanılmalı
Her şanzımanın avantajı olduğu gibi dezavantajı da oluyor
Malum şanzımanlar TR koşulları düşünülerek üretilmiyor..Bir Almana her gün 15 km mesafeyi 1 saatte gittiğini söylesen sana DSG'li araç değil bisiklet önerir
Aynen öyle ülke şartları ömrü nispeten kısa hassas bir mekanizmanın dayanabilceğinin x katı kadar sert yol-trafik koşullarına sahip.Benim de belirttiğim şey oydu tercih edilmemeli derken aslında. Işık hızında vites değiştirmesi, 100 km de 0.5 lt daha az yakmış olması aldığımız riski kurtarmıyor..

Ekonomi odaklı olduğu doğru. Biraz da ayak terbiyesine göre hareket ediyor DSG
Atıyorum gazı fazla gıdıklarsan 2000 devirde değil 2500 devirde atar vitesi
Gaz emirlerine göre ne kadar değişik çalışıyor bilmiyorum çünkü jetta bozulunca ikame araç olarak tdi golf vermişlerdi benimde baya kullanma şansım oldu onunda tepkileri aynıydı.

Gaz emirlerine göre ne kadar değişik çalışıyor bilmiyorum çünkü jetta bozulunca ikame araç olarak tdi golf vermişlerdi benimde baya kullanma şansım oldu onunda tepkileri aynıydı.

Gaza verdigin kuvvet arttikca vites degisim araligi uzuyor, ayni degil
Yani en ilkel sanzimanda bile bu durum boyle iken DSG'de nasil ayni olabilir ki :)

Son düzenleme:
İstanbul gibi sıkışık trafikte tork konvektörlüleri tek geçerim tamam biraz çok yakar ama 34 km yi 09 Haziran da yaklaşık 4 saatte gittim ve hep D konumundaydı ne kadar dur kalk olduğunu hesaplayın artık. DSG ya da shift tronic- easy tronik EDC gibi bir otomatik kullanıyorsanız mutlaka N ye almak lazım. Tuscon da da mesela çok arazi yaparsan onda da ısınma yapabiliyor.
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama DSG ne direksiyon bir tarafa dönük duruyorken kalkış yaparken aşırı gaza yüklenmek de zarar verebiliyormuş bir de P de park halinde iken arkadan tıklama olursa da sorun oluşma olasığı olabiliyormuş

Gaza verdigin kuvvet arttikca vites degisim araligi uzuyor, ayni degil
Yani en ilkel sanzimanda bile bu durum boyle iken DSG'de nasil ayni olabilir ki :)
En ilkel şanzımanları da kullandım zamanla değiştiğini daha fark edemedim :) benim dediğim olay viteste uzun süre tutmak değil ki, vites düşürmesi gerekirken viteste tutması bir şanzıman nasıl kendini yarı kavramaya prograyıp titretip hem ömründen hemde konforundan yiyor onu da şuan anlamadım

Adam istiap haddini fazlasıyla aşacağım DSG dayanır mı diyor burada komik komik yorumlar yapılmış
Yani böyle durumlarda tabii ki DSG problemi çıkar..Lastiğin üzerinde 2.3 bar yazarken sen gidip 4.3 bar ile şişirirsen lastikte sorun çıktığında ağlamayacaksın..Araçlar duygusal varlıklar değil..O bahsedilen rakamlar iş olsun diye yazılmıyor.Aman DSG'ciğim kitapçıkta 5 ton yazıyor ancak ben 8 ton yük yükleyeceğim sakın sorun çıkarma olur mu ?
Bir arkadaşım ekolü almış başını gitmiş zaten. Bir arkadaşa şöyle olmuş, bir abi anlattı vs... Hayatında DSG kullanmamış adam gelmiş burada DSG problemli yeeeaa garanti maranti yok yazıyor. Yahu otomobillerde her şeyin loglanmadığını falan mı zannediyorsunuz anlamadım ki ? O şanzımanla yaptığınız tüm saçma sapan hareketler beyinde loglanıyor..Sonra adamın aracına serviste kullanıcı hatası denildiğinde bir hışımla gelip forumlarda DSG şöyle DSG böyle diye yorumlar yazılıyor
Ha gerçekten mağduriyet yaşanmış durumlar var mıdır, tabii ki vardır ancak kullanıcı hatalarının yanında sayısı oranla bir elin parmaklarını geçmez

Ticari araçta DSG kullanımını doğru bulmuyorum, ancak kuralına uygun kullanılırsa bir sorun olmaz
Açıkçası ticari araç alacak olsam ve kağıt üzerindeki limitlerin üzerinde yükleyecek olsam kesinikle DSG almam
Polo Gti alsam dsg bozulmasın diye sakin mi kullanayım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...