Akü Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerta84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnci Akü şu an en kaliteli akülerden biri.
Varta Akü de kalitelidir.

İlk muhalif fikir çok erken geldi. :D Özellikle Opel servislerinin taktığı Varta aküler 6 ayda ölebiliyor. En iyi ihtimalle 2yıl garanti süresini tamamlıyor. Fazlası pek çıkmıyor. Üst üste görünce ben de şok olmuştum.
Yerli aküler gerçekten fena değil. İnci iyi deniyor, Mutlu sanırım Fiat'a oem akü de üretiyor. Ben akü konusunda biraz titiz davranıp AC Delco bulup aldım. Bulabilirseniz tavsiye ederim.
O nedir derseniz: http://www.acdelco.com/auto-parts/car-batteries.html

Amper değeri arabaya göre değişir. Yeni nesil araçlarda amper değeri biraz daha yüksek. Orijinalini referans alıp öyle takmak lazım.

Birde şu var kendi aracımızda mutlu aku vardı sıfır arabada 3 yıldan biraz fazla kullandık daha sonra
degiştirdik
şuan da inci akü var o da tam iki sene felan dayandı her an da iflas edebilir
degiştirebiliriz
örnek olsun diye yazayım dedim

Dedemin aracında 1997-2011 arası kullanılmıştı . Fabrika çıkış akusuydu.
Ustalar bile baya şaşırdı , bende tavsiye ederim.

Aynı zamanda Varta akünün methinide çok duydum .

" Yerli malı yurdun malı , herkes onu kullanmalı " belli kalite standartlarını Karsiladiklari için mutlu ve inci yi özellikle tavsiye ederim .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

babamda mutlu akü ile değiştirmişti. 5 yıldır kullanıyor. yinede farklı bir bilgisi olan varmı diye sorayım dedim
herhalde üretim tarihine de dikkat etmek gerekiyor.

Evet üretim tarihi çok önemli.
İlk muhalif fikir çok erken geldi. :D Özellikle Opel servislerinin taktığı Varta aküler 6 ayda ölebiliyor. En iyi ihtimalle 2yıl garanti süresini tamamlıyor. Fazlası pek çıkmıyor. Üst üste görünce ben de şok olmuştum.
Yerli aküler gerçekten fena değil. İnci iyi deniyor, Mutlu sanırım Fiat'a oem akü de üretiyor. Ben akü konusunda biraz titiz davranıp AC Delco bulup aldım. Bulabilirseniz tavsiye ederim.
O nedir derseniz: http://www.acdelco.com/auto-parts/car-batteries.html

Amper değeri arabaya göre değişir. Yeni nesil araçlarda amper değeri biraz daha yüksek. Orijinalini referans alıp öyle takmak lazım.
AC Delco'yu nasıl unuturum ya.. İnci baya iyi abi Japon-Türk ortaklığı İnci&Gs Yuasa diye geçiyor. Sanayide şu Mutlu Silverla İncinin klasik akülerinden birinin içini açmıştık İncinin değişik bi teknolojik sistem vardı içinde şu an adını unuttum da usta baya övmüştü

lbu arada açtım baktım; eonda AGM 12V 68 am varta marka akü mevcutmuş.hepsiburada da 650 tl civarından gidiyor. AGM-EFB li ler biraz tuzlu. start-stop kullanımı için.

Akü de bir numara varta'dır. İkinci sıranın iki sahibi vardır inci ve mutlu. Hiçbiri de üzmez. Maddi gücün hangisine yetiyorsa onu al

her aldıgım arabada aküden gol yemiş biri olarak bunca zamana kadar hep vartadan yana kullandım bmw marka araçlarda orjinalinde varta akü çıkar hatta bmw vartanın hissedarıdır fakat ülkemizdeki vartalar gebze imalatı ve bu akülerin ömürleri alman malı vartalar gibi 7 sene değil şu anda aracımın üstünde 100 amper varta akü var 1 sene oldu bakalım ne kadar dayanıcak ama bundan sonraki terchim exide marka akü olucak genellikle tekne vs araçlara akü yapan bi firma

her aldıgım arabada aküden gol yemiş biri olarak bunca zamana kadar hep vartadan yana kullandım bmw marka araçlarda orjinalinde varta akü çıkar hatta bmw vartanın hissedarıdır fakat ülkemizdeki vartalar gebze imalatı ve bu akülerin ömürleri alman malı vartalar gibi 7 sene değil şu anda aracımın üstünde 100 amper varta akü var 1 sene oldu bakalım ne kadar dayanıcak ama bundan sonraki terchim exide marka akü olucak genellikle tekne vs araçlara akü yapan bi firma
Benim Varta'dan İllallah dememin nedeni bu demek ki. :)

benim bu konudan öğrendiğim start-stoplu ise araç muhakkak AGM yada EFB li olması gerek. vartaların fiyatı uçuk. büyük ihtimal AGM li mutlu akü alacam

Vartalar çok iyi diye biliyorum ama nedenini kimse açıklayamıyor, en pahalı akülerden benim bildiğim varta hatta. Ama bu eleştiriler beni şaşırttı. Arabada varta var kaç yıllık&aylık bilmiyom bi bakalım bakalım

Vartalar çok iyi diye biliyorum ama nedenini kimse açıklayamıyor, en pahalı akülerden benim bildiğim varta hatta. Ama bu eleştiriler beni şaşırttı. Arabada varta var kaç yıllık&aylık bilmiyom bi bakalım bakalım
upload_2017-7-29_11-33-53-png.8530

B12 eksikliği falan sanırım, inci varmış ya la :(

Hala yazılmamış, Delphi akü de bayağı sağlam ve sıkıntısızdır. Tavsiye ederim.

Benim Varta'dan İllallah dememin nedeni bu demek ki. :)
Arabanin uzerinde gelen aku energizer gibi birseydi birgun ibreler sona gitti geldi vag grubu diye aha dedim sizlere omur degistireyim. Uzun lafin kisasi merak ettigim konu su 6 sene boyunca far sensoru vs tipteki seyler acik sekilde gezmeme ragmen aku bitmedi. Simdi uzerinde (5 ay oldu galiba gerci taktirali) servisin degistirdigi mutlu var 2 sene deniyor hadi bana 3 sene.bu fark neden dolayi olur ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...