aracınızın kullanma kılavuzunda yazabilirhemen hemen aynı fiyatlar sanırım. c segmenti bir araçta 60 amp 12 v mi oluyor acaba
İlk muhalif fikir çok erken geldi.İnci Akü şu an en kaliteli akülerden biri.
Varta Akü de kalitelidir.
Dedemin aracında 1997-2011 arası kullanılmıştı . Fabrika çıkış akusuydu.İnci Akü şu an en kaliteli akülerden biri.
Varta Akü de kalitelidir.
AC Delco'yu nasıl unuturum ya.. İnci baya iyi abi Japon-Türk ortaklığı İnci&Gs Yuasa diye geçiyor. Sanayide şu Mutlu Silverla İncinin klasik akülerinden birinin içini açmıştık İncinin değişik bi teknolojik sistem vardı içinde şu an adını unuttum da usta baya övmüştüİlk muhalif fikir çok erken geldi.Özellikle Opel servislerinin taktığı Varta aküler 6 ayda ölebiliyor. En iyi ihtimalle 2yıl garanti süresini tamamlıyor. Fazlası pek çıkmıyor. Üst üste görünce ben de şok olmuştum.
Yerli aküler gerçekten fena değil. İnci iyi deniyor, Mutlu sanırım Fiat'a oem akü de üretiyor. Ben akü konusunda biraz titiz davranıp AC Delco bulup aldım. Bulabilirseniz tavsiye ederim.
O nedir derseniz: http://www.acdelco.com/auto-parts/car-batteries.html
Amper değeri arabaya göre değişir. Yeni nesil araçlarda amper değeri biraz daha yüksek. Orijinalini referans alıp öyle takmak lazım.
kullanma kılavuzunda yazmıyor ama start-stoplu araçlar için EFB veya AGM Teknolojili olsun diyor.aracınızın kullanma kılavuzunda yazabilir
hocam
Benim Varta'dan İllallah dememin nedeni bu demek ki.her aldıgım arabada aküden gol yemiş biri olarak bunca zamana kadar hep vartadan yana kullandım bmw marka araçlarda orjinalinde varta akü çıkar hatta bmw vartanın hissedarıdır fakat ülkemizdeki vartalar gebze imalatı ve bu akülerin ömürleri alman malı vartalar gibi 7 sene değil şu anda aracımın üstünde 100 amper varta akü var 1 sene oldu bakalım ne kadar dayanıcak ama bundan sonraki terchim exide marka akü olucak genellikle tekne vs araçlara akü yapan bi firma
Vartalar çok iyi diye biliyorum ama nedenini kimse açıklayamıyor, en pahalı akülerden benim bildiğim varta hatta. Ama bu eleştiriler beni şaşırttı. Arabada varta var kaç yıllık&aylık bilmiyom bi bakalım bakalım
Arabanin uzerinde gelen aku energizer gibi birseydi birgun ibreler sona gitti geldi vag grubu diye aha dedim sizlere omur degistireyim. Uzun lafin kisasi merak ettigim konu su 6 sene boyunca far sensoru vs tipteki seyler acik sekilde gezmeme ragmen aku bitmedi. Simdi uzerinde (5 ay oldu galiba gerci taktirali) servisin degistirdigi mutlu var 2 sene deniyor hadi bana 3 sene.bu fark neden dolayi olur ?Benim Varta'dan İllallah dememin nedeni bu demek ki.![]()