İngilizce öğrenmek?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur

Profesör
535
Merhabalar. Üni. yi yeni kazandım okulda hazırlık sınıfı yok ama yıl içindeki ing. dersleri için muafiyet sınavı var yaklaşık 1ay sonra ilk etapta bu sınavı geçmek için sonrasında ise ingilizceyi iyi bir şekilde öğrenebilmek için ne yapmalıyım ben online eğitim veren dil eğitim kurslarına başvurmayı düşünüyorum belli bi seviyeye kadar öğrendikten sonra da imkan olursa yurt dışında dil okuluna gitmeyi düşünüyorum.Sizler ne önerirsiniz?
 
Selamlar,

Öncelikle hayırlı olsun. Eğer İngilizceyi hiç bilmiyorsanız 1 ay içinde sınavı geçecek kadar öğrenilemeyeceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra dil kursuna görmenizi öneririm (online değil ama). Maddi durumunuz elveriyorsa yılda 1 - 2 kez yurtdışına çıkmanız çok faydalı olur. Ayrıca okulunuzda Erasmus imkanı varsa o da büyük bir fırsat olur. Bunların dışında dizi izlemenin şarkı dinlemenin de faydası oluyor (lost dizisi ve the beatles grubu daha anlaşılabilir).

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan ve Onur
İngilizce derslerinin zorluk ve sınavlarını geçme düzeyi okuldan okula değişebiliyor. İng. hiç bilmiyorsanız mutlaka iyi bir kursa gitmeniz gerek, online eğitim tarzı şeyler belli temeli olanlara veya hatırlatma ya da bazı rötuşlar için yeterli olur. Fakat hiç bilmiyorsanız pek işe yaramaz diye düşünüyorum. Bol bol ingilizce altyazılı filmler izlemeniz ve yabancı müzikler dinlemeniz faydalı olur. Açıkçası İngilizceyi bilmek bizim çoğu okulumuzda gösterildiği gibi dil bilgisi bilmek, kompozisyon yazabilmekten çok daha öte. Mutlaka yurt dışı deneyimi yaşamanızı tavsiye ediyorum. Kendi ana dilimin dil bilgisinden daha iyi ingilizce'nin dil bilgisini ve kompoziyon bilgilerini bilirdim ama dinleme ve konuşma pratiği olmadan, bunun tecrübesini ve pratiğini edinmeden hiç bir işe yaramadığını, zamanla da unutulduğunu çok net söyleyebilirim.

Önce iyi bir kurs, ardından da okurken yurt dışı eğitim programlarını veya kendi maddi durumunuzla yurt dışı deneyimi yaşamanız şart. Dil gerçekten en iyi ve pratik şekilde yerinde öğreniliyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan ve Onur
Ben de sorularımı bu konu altında yazayım.Az buz bi ingilizcem var benim ve daha iyi bi şekilde öğrenmek istiyorum.Kursa gittim 6 ay nerdeyse hiç faydasını göremedim para boşuna gitti diyebilirim ve annem faydalı olduğunu düşünüyor :) Herneyse nasıl kendi imkanlarımla ingilizcemi geliştirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: Onur
Çokta sıfır değilim ama lisede ne kadar öğrenebildiysek öyle pek fazla bilmiyorum ama temel şeyleri biraz biliyorum zaten bu muafiyet sınavı öyle zor bi sınav değil geçen sene arkadaşım kazanmıştı aynı okulu sınavın kolay olduğunu belirtti zaten benim derdim o sınav değil o bi şekilde geçilir de ilerisi için öğrenmek istiyorum.Dediğiniz gibi yurt dışı inşallah seneye yazın yapacağım ama o zamana kadar burada öğrenebildiğim kadar öğrenmek istiyorum biraz bilerek gideyim istiyorum.
 
Telefonunda mutlaka sözlük olsun, altyazılı film izlerken durdur bazı kelimeleri yada kalıplaşmış tarzdaki cümle gruplarını not al, tek başındayken sanki karşında biri varmış gibi kendi kendine de konuşabilirsin:)
Şu iki uygulamayı iyi olarak duydum ama denemedim bunlara bakabilirsin
Screenshot_2017-08-12-22-10-57-1.png
Screenshot_2017-08-12-22-14-14-1.png
Ek olarak turistik bir yerde tanıdığınız varsa onların yanında çalışabilir-durabilirisin, bana işe yaramaz dediler ama çok faydasını gördüm
 
İzlediğin dizileri ingilizce altyazılı izleyip bilmediğin kelimeleri not ederek geliştirebilirsin(zahmetlidir ancak sonuçları memnun eder), rpg tarzındaki oyunları oynamamı şiddetle tavsiye ederim mesela Witcher serisi hem oynarken zevk alırsın hem de yabancı dilini geliştirirsin veya android için The Great Tournament adlı oyun var (iosta olup olmadığını bilmiyorum) aynı şekilde bu oyunda karşına seçenekler sunacağı için tavsiyelerim arasında. Bol bol sözlük okumanı tavsiye ederim(ing-ing olursa daha iyi). Penfriend edinebilirsiniz kendinize bunun için siteler mevcut bununla çatpatta olsa gramer geliştirirsiniz. Veya dinlediğinizi anlamanız için önce dinleme sonra dinlediğin metinle alakalı sorular cevaplayabilirsin(siteler mevcut bulabilirsem atarım). Pratik yapabilrceğin biri varsa günlük 10 dakika gibi konuşma pratiği yapabilirsin. İlk başlarda hello-hellolardan öteye geçmez ancak sonrasında hem telaffuzun daha iyi olur hem de derdini daha rahat anlatabilecek seviyeye gelirsin. Yurt dışına çıkma konusunda ise kesinlikle Türk'ün olmadığı bir yere git yoksa sadece zamanını ve paranı çöpe atmış olursun benden demesi.
 
İngilizce öğrenmek için önce temeli bilmek gerekiyor. Bu da gramerdir. Daha sonra cümle yapılarını zaman dilimlerine göre (tense) kurmayı öğrendikten sonra bol bol kelime öğrenmek gerekiyor (vocabulary) ve bizimki gibi çekimli bir dil olmadığı için kelimelerin özellikle geçmiş zaman ile ilgili söylemlerdeki 2. ve 3. hallerinide öğrenmek gerekiyor.

Bundan sonra yapmanız gereken ücretli ve ücretsiz seçenekler var. Temelim var diyorsanız;

Ücretli en iyi 3 seçenek:

- Alanında profesyonellemiş dil eğitimi veren kurslara gitmek. Sınava girip, sonucuna göre ilgili kurdan başlayıp en az 1 sene adam gibi kursa gitmek. Onlar zaten gerekli olan her şeyi size temin ettiği için (gramer, vocabulary öncelikli olarak reading, writing, speaking, listening) kendinizi geliştirmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar ve hatta bazı kurumlarda yabancı öğretmenler de çalıştırıyor. Fakat günün sonunda eve gittiğinizde "annneeee akşama ne yemek vaaar? :D" diye sorduğunuz için kendinizi bu konuya kanalize etmeniz önemli.

- Kesinlikle yurtdışına çıkmak (başlangıçta turistik gezi şeklinde olabilir). Özellikle İngiltere, İrlanda veya İskoçya ilk tercihiniz olmalı. İlk gidişinizde yanınızda ingilizce bilen birisinin olması sizin açınızdan iyi olabilir, sonrasında gayet tek başınıza giderek tabiri caizse dımdızlak ortada kalmanız gerek. Çünkü beyin o andan itibaren "İngilizce konuşmalıyım" diye kendini programladığı için otomatik olarak cümle, deyim, kalıp ne varsa kapmaya başlıyorsunuz.

- Ortalamanız iyi ise ERASMUS ile öğrenci değişim programlarına katılarak üniversite hayatınızın son 2 senesini yurtdışında bir okulda tamamlayabilir ve zaten İngilizce'yi öğrenmiş olarak dönebilirsiniz.

Ücretsiz en iyi seçenekler:

- İngilizce hikaye, roman, hobileriniz ile ilgili yayınlanan kitaplar edinin. Aslında kitap almak sonuçta masrafa giriyor ancak binlerce TL ödeyerek gideceğiniz kursların ya da uçak + otel + gezmek ile sonuçlanacak yurtdışı seyahatlerinin yanında bedava kalacaktır. Okumaya başlayarak anladığınız kısımları geçebilir, anlamadığınız cümle yapılarını veya kelimeleri çözebilmek için internette minik araştırmalar yapmanız kesinlikle katkı sağlayacaktır.

- Türkçe filmleri İngilizce altyazı ile seyretmek. Kesinlikle işe yarıyor. Zaten seyrettiğinizi anladığınız için filmi izlediğiniz sırada "aaa bak şu, şöyle söyleniyormuş." gibi tepkiler verdiğinizi göreceksiniz. Buraya kadar olan aşamalarda temelin üzerine zaten bir şeyler katabilmişseniz İngilizce filmleri (tercihen İngiliz filmlerini) altyazısız olarak seyrederek konuların ne olduğunu anlamaya çalışın. Zamanla konuları anlayacağınız gibi detaylara da hakim olmaya başlayacaksınız.

- Bilgisayar oyunları ile haşır neşir iseniz Twitch kullanıyorsunuz demektir. Bilmiyorsanız da ekleyeyim. Oyun oynarken yayın yapabildiğiniz, oyun oynayan birisinin yayınlarını seyredebileceğiniz bir web sitesi. Artık duymayan pek kalmamıştır sanırım. Özellikle anlık seyircisi 3 - 5 kişiyi geçmeyen yabancı yayıncıları seyretmeye başlayın. Onlara oyun ile ilgili şeyler sorabilir, oyun ile ilgili kendi bilgilerinizi paylaşabilir, yayındaki diğer kullanıcılarla da yazışarak sohbet edebilirsiniz. Bunun avantajı duyduklarınızı anlama becerisi sağlarken diğer yandan yazılı olarak kendinizi geliştirmenizi sağlamaktır.

- Konuşmanızı ilerletmek istiyorsanız mobil telefonlarınızdan "Cambly" gibi uygulamaları indirebilir ve anlık olarak ingilizce seviyenize göre karşınızdaki profesyonel eğitmenlerle konuşabilirsiniz. "Skype" kullanarak birilerine ulaşabilir ve sohbet edebilirsiniz.

- Özellikle iyi bir bilgisayarınız var ise Cities: Skylines adlı oyunu satın alıp oynamanız çok işe yarayacaktır. Sonuçta şehir kuracağınız için su, elektrik, inşa, yol, endüstri, commercial alanlar, mezarlık, trafik, çeşitli yapılar, bahçeler gibi aklınıza gelebilecek birçok şeyi (günlük şehir yaşamına dair) öğrenmenizi kolaylaştıracak bir oyundur.

Tüm bu ücretli ve ücretsiz seçenekler size az ya da çok katkı sağlayacaktır. Ama unutmamamız gereken bir şey var. O da bol bol pratik yapmaktan geçiyor.

Fakat şunu unutmamak gerekiyor. Bunları yaparken bir yandan da üniversitede eğitimini aldığınız alanda iş yapmaya kararlıysanız bir taraftan ufak ufak iş ingilizcenizi de geliştirmeniz gerekiyor. Okuduğunuz bölümle ilgili alanlarda ve konulardaki kelimelere ve cümle yapılarına olan hakimiyetiniz sizi ileride iş sahibi yaparken öne geçirecektir. Ayrıca şu konuda da telaşlanmayın. İngilizceyi Advanced seviyede bilmek ya da bir İngiliz olmak her şeyin dört dörtlük olduğunu göstermez. İngiliz bir doktor ile İngiliz bir iş adamı bir masaya oturup kendi işleri ile ilgili sohbet etmeye başlasa her iki tarafta konulara ve terimlere hakim olamayacağı için zorluk çekecekler.

Tabii bunlar kısa tavsiyeler. Her şey sizde bitiyor. İstemek ve üzerine düşerek bol bol pratik yapmak, İngilizcesi çok iyi olan bir arkadaşınız ile ingilizce konuşmak istediğinizi söylemek, edinebiliyorsanız İngilizcesi çok iyi olan yabancı bir kişiyle arkadaşlık yapmak işinizi çok daha kolaylaştıracak etmenlerden bazıları.

Ama en kral nasıl öğrenilir derseniz, biletinizi alıp gidersiniz İngiltere'ye, uçaktan inip ülkeye girme anından başlar bu iş, ülkeden çıkıp tekrar Türkiye'ye ayak basana kadar devam eder ve kafanızda birçok şey yer edinir.
 
Son düzenleme:
İngilizce en iyi Türkçe duymayarak öğreniliyo. Yani ya sürekli ingilizce kosusabilcegin bi arkadas(lar) edin kendine sosyal medyadan falan ya da yukarida dendiği gibi bilet alıp yallah ingiltereye anca o şekil.
Kurs da bi secenek tabi ama bittikten sonra konuşma aktiviteleri falan oluyo onlara kesin ve sürekli katılman lazım diye düşünüyorum.
Altyazılı film ya da dizi ve kitaplar da güzel bi seçenek
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...