Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beygir-torkuna oranla tükettiği yakıt yüksek geldi bana şöyle bir bakıyorum foruma.Bu değerleri yakan motorlar arasında en zayıf motor olabilir.Lpg tercihiniz çok yerinde olmuş

Malesef benzinde 1,0 motorun yakıtı pahalıya kalıyor. Bende bu durum nedeniyle, Otomatik veya düz benzin almadım. Bifuel İ10 aldım. Şu an en ekonomik arabalardan biri.

Malesef benzinde 1,0 motorun yakıtı pahalıya kalıyor. Bende bu durum nedeniyle, Otomatik veya düz benzin almadım. Bifuel İ10 aldım. Şu an en ekonomik arabalardan biri.
Arabada amaç ekonomik olmasıysa motor-yakıttan daha çok arabanın bakım masrafı-vergisi-dayanıklılığı önem kazanıyor tabi.Bunlar da bir süsü parametreye bağlı alla kolaylık versin uzun ve zahmetli hesaplar bunlar.

Son düzenleme:
@DouglasAdams bisey eklemek isterim..
Arabada amaç ekonomik olmasıysa motor-yakıttan daha çok arabanın bakım masrafı-vergisi-dayanıklılığı önem kazanıyor tabi.Bunlar da bir süsü parametreye bağlı alla kolaylık versin uzun ve zahmetli hesaplar bunlar.
Benim

Benim ev icin 8 araba icin 7 exel dokumanim, bir spritmonitor log sayfam var.
Arabanin gecen sene 25000 km maliyeti hersey dahil 8800 tl.. Artik hesabini yapin..

Abi o tüketim değerleri arasında 0.1 litre oynuyor.Yani yakıt tüketimi B olsaydı 0.1 litre daha az yakacak anlamına geliyor etiket dilinden bakarsak.Ama gerçekte öyle olmuyo galiba :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yakit tuketimi verimliligi haricinde dusuk yuvarlanma direncini de birlestirmek gerekiyor. Bu iki ozelligin ayni lastikte oldugu egp B etiket degerine sahip ve tum ayni kosullar altinda 1-1,5 litre ort tuketimde fark yaratabiliyor. Pc5'in hem tuketim etiketi C hem de yuvarlanma direnci yuksek. Boyle olunca pratige gecince tuketim farki olusuyor maalesef.

6 aylık dönem 5k km masrafım sanırım 2500 lira falan.Onu da kafadan ortalama yakıt güncel benzin çarpımı yaparak yaptım.

Bir yanlış anlaşılma oldu. Ben arabanın her şeyini dahil ederek çıkarıyorum. Kasko, sigorta, benzin ve lpg. Bakımıları, sarfları, vergileri vs vs . :) Evin gideri var, arabanın masrafları var. Kredi borçları var. Ayağımı denk almam gerek. :) Yoksa tatile cıkacak butceyi oluşturamam. :)

y3X7dj.png

Bir yanlış anlaşılma oldu. Ben arabanın her şeyini dahil ederek çıkarıyorum. Kasko, sigorta, benzin ve lpg. Bakımıları, sarfları, vergileri vs vs . :) Evin gideri var, arabanın masrafları var. Kredi borçları var. Ayağımı denk almam gerek. :) Yoksa tatile cıkacak butceyi oluşturamam. :)

y3X7dj.png

Yoo yanlış anlamadım tüm maliyeti 1 yılda 8800 tl senin ; benim 6 ay 2500 tl( excele gerek yok ortalama yazan yakıtı güncel benzinle çarpıyorum mtv yi ekliyorum bitti)

Son düzenleme:
Senin araban Hybrid değilmi. KAskosu ne kadar.
1,2 turbo 116 hp.Karma tüketim fabrika verisi 6,2 ben 6,5 - 8,0 litre arası geziyorum.Ekonomi yapmaya çalışmıyorum.Kasko ve sigorta arabanın satın alma fiyatına dahil.Allianzdan yapılan çoklu kullanıcılı üst paketli kasko.Arabamın tüm masrafı 95.xxx küsur tuttu.

Son düzenleme:
1,2 turbo 116 hp.Karma tüketim fabrika verisi 6,2 ben 6,5 - 8,0 litre arası geziyorum.Ekonomi yapmaya çalışmıyorum.Kasko ve sigorta arabanın satın alma fiyatına dahil.Allianzdan yapılan çoklu kullanıcılı üst paketli kasko.Arabamın tüm masrafı 95.xxx küsur tuttu.

Sen aldığında hybrid ile arasında ne kadar fark vardı.

Hırvatlar çogiyiiii
Almanlar looserdır.Kendi jeopolitik bölgesinin köylü halkıdır.Bu dediklerimi yalanlayacak/çürütecek herhangi bir information a da açığım tartışabiliriz.Tok kapı sesi ya da 60 ton üzeri tank demek iyi araba/tank demek değildir.

İtalyanın karşı tarafı fenağ.Sen hiç hırvat düşündün mü?? Fenalar türk hatunları yanlarında halt etmiş trip/burnu havadalıkta.. Tam bir alfa romeo spec

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...