520i'yi nasıl bilirsiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda 520i aldım 2016 model. Araç henüz elime ulaşmadı, bunun için sizlerden araç hakkında bilgi almak istedim. 520i hakkında neler biliyorsunuz veya önerir misiniz arkadaşlar?

Teşekkürler :)

Hayırlı Olsun hocam G30 Kasa cıktı son uretımı aldınız sanırım güzel heralde daha binmedim bilgim yok pek :)

Testte söylenenlere katılıyorum tamamen süspansiyonun çalışma aralığı çok kısa pat küt ediyor onun haricinde sınıfında en iyi 2. araçtır ama e60 ile arasında çok fark var his olarak.

Valla hocam yalıtım baya iyi iç mekan güzel motor çok nadir üzer hatta uzmez sevindirir ama yakıt tüketimi ile incir ağacı diktirme ihtimali var çünkü baya yakıyor ve esnek bir yakıt bandı var sanziman da gayet iyi. Bizde yıl sonunda doğru f10 520i sıfır düşünüyoruz. Size yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Doğrusu çok yakıyor ülkemiz koşullarına göre. Ama en yakın alternatifi dizeli ile arasındaki fiyat farkı ve vergi avantajı göz önüne alınınca ne kadar yakarsa yaksın 10 yıl kullanmadan dizel ile aradaki farkı kapatamıyorsun ne de olsa :)

Eski nesil 520i'ler de öyle yakıp daha az gidiyordu. Hem vergi avantajı hem performans fazlası var.
eski 5 20i 2.2 170hp 0-100 8.7 şuanki 1.6 170hp 8.5 şanzıman büyük etki eskisi çok uyuşuk bi şanzımandı. Düşük devirdeki tork farkı hissediliyor ama eskisinde turbo olmadığından dolayı çok daha iyi gaz tepkisi vardı ve o kasa 1580kg civarlarındaydı ve eskisinde helal beygirliydi

1 hafta 1500 km civarı gözlemlerim:

iç mekan segmentine göre çok ferah değil. gerçi bu benim hoşuma gidiyor. sürücüyü de ön yolcuyu da saran kokpite sahip araçları seviyorum ama standart bir e segmenti müşterisi gibi ferahlık bekliyorsanız sıfır.

iç trimleri ve koltuk derilerini opsiyon ile daha yüksek kalite almayacaksanız standart pakette bu malzemeler fiyatına ve özellikle de sınıfına göre çok ama çok kalitesiz.

yakıtı içiyor.

muhteşem yol tutuyor.

1,6 lt hacmindeki bmw yapımı ünite performans açısından gayet yeterli.

zf8hp zaten muhteşem.

süspansiyonlar segmentine göre konforsuz olabilir ama sonuçta bu bir bmw. amerikan araçları gibi salına salına gitmesini beklemek doğru değil. tamam çukurlardan, tümseklerden geçerken konfor e segmenti için düşük ama en azından çukura giren teker bam güm vurdu hissi oluşturmuyor. bmw sıkılığı imajını sergiliyor.

yalıtım başarılı.

Runflat lastikleri sök at konfor diye bir sey birakmiyor aracta, amortisor calisma araligini bu segment icin begenmedim cunku keskin yol birlesim yerlerinde pat kut edip on konsola kadar vurabiliyor darbenin siddeti. B sutunu ve kapi ici bolgelerden hafif hafif trim sesleri geliyor ve yakiti iciyor. Bunlar haricinde pek eksigi oldugunu dusunmuyorum.

Hocam hiç kullanmadım ve test eden herkes süspansiyon pat küt ediyor diyor ama çok takılmayın bunlara zaten sipariş de vermişsiniz. Araba beş serisi sonuçta. Konu 5 olunca süspansiyon pat küt ediyor falan hava cıva bana kalırsa
Kusura bakmayın da ben böyle saçma bir şey duymadım bi arabaya 170-180bin vericem e segmenti bi araç pat küt nasl sorun olmuyor

Kusura bakmayın da ben böyle saçma bir şey duymadım bi arabaya 170-180bin vericem e segmenti bi araç pat küt nasl sorun olmuyor
Sorun olmuyor. Cunku bir bmw aliyorsunuz. Ayriyetten f10 5 serilerinin icinde konforlu olani diyebiliriz( e60 bayagi sert suspansiyonlari). Bir mercedes alsaydiniz dediginize katiliyor olurdum. Konu bmw iken surus dinamikleri daha onemli ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...