Benzin tüketimini azaltma yöntemleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tesla model s duz yolda 0.29 cd ruzgar drenci olan bir araba. 80 km hizda 205 kw/h elektrik tuketmektedir. Fakat 20 30 km hiz ile tail wind alirsa bu tuketim 160 kwh degerlere dusuyor. Aracin 2.3 ton oldugunu biliyoruz. Ve 500 beygirlik makinedir. Ruzgar drencunin etkisi ortada.
Tabii ki, ona lafım yok. Formülü tam aktarayım dedim sadece :) Zaten anlaşabileceği üzere hızın artması, ki bu hız da havanın araba üstünden estiği hız olduğu için, arkadan veya önden gelen artı rüzgar sürüklenme kuvvetine çok büyük etki yapıyor.

Ali öyle deme, araba çok lazım. Hele çoçuklu isen çok daha lazım. Benim ufaklık doğdun beri 8 ayda 10 bin km gezmiştir rahat. Araba zaten benle beraber 27000 km yaptı bu sene. Araba benzinli ve 7 litre yaktığı düşünsene. Küçük bir servet.... Araba parası. Mecburuz. Mecbur bırakılıyorsun. Ya seve seve yapacaksın. Yada si.... Ben sevmeyi öğrendim..
Hocam ufaklığı benim için öpün :D Kanalına abone olmamak elde değil bu arada :)

Bugun dediklerimi denedim hocam @Cagdas Cag buyur sonuç :)

Beyler tam 33km lik ufak bir hypermiling yaptım. Beni hayatımda bu kadar çok araba geçmemişti. 2 kişi+klima bırakın bütün elektronik her şeyi kapattım kadranın ışığını bile kıstım o derece. 2000 deviri geçmedim bu da beni zaten 95km de limitledi. Ortalama hızım 61 di. Sonuç aşağıdaki gibi :) . araba 2009 model c4 picasso 109bg 240 tork 6 ileri tek kavrama mcp var ve boş ağırlık 1550 kilo gözüküyor. Ben 108 arkadaşım 83 kilo ıvır zıvırlarla +200 kilo denebilir. Lastik 215-55-16 conti premium contact 2. Valla geri dönüşte bu yavaşlığa dayanamadım ve normal 120 civarı ile döndüm orada bide üstüne arkadaşı evine bırakmak için merkeze girdim ve ortalama 4.7 lt çıktı :( . Beyler siz siz olun hypermiling yapmayın dünyanın en sıkıcı olayı :(

Ekli dosyayı görüntüle 8806

Lastiklerin hava durumu, dpf'nin durumu, zamanından önce yapılan periyodik bakımlar vs her şey etki ediyor da atlanan büyük bir konu var.

Her şey tamamsa ve bir tık daha az tüketmek isteniyorsa yazılım yaptırılır. Ancak performans yazılımı değil bu işin birde Eco yazılım tarafı var. Hiç deneyen oldu mu bilmiyorum? Araştırın, karşınıza çıkacaktır.

Son düzenleme:
Eskişehir - Antalya geldim bugün. 3.5 /100 km. Astra h cdti , klima açık. . Ez :D
XXA22R.jpg

Beyler kaput çizgilerine falan koli bandı çeksek işe yarar mı? veya boyaya zararı olur mu?
Kaput üzerindeki çizgiler genellikle rüzgar direncinde önemli rol oynar kardeşim.. Tüketim, yüksek hız, rüzgar gürültüsü, hızlanma v.b gibi konularda kaput üzerindeki çizgiler bu amaçlara hizmet eder. Tabii ona göre bir üretimi varsa.

Kaput üzerindeki çizgiler genellikle rüzgar direncinde önemli rol oynar kardeşim.. Tüketim, yüksek hız, rüzgar gürültüsü, hızlanma v.b gibi konularda kaput üzerindeki çizgiler bu amaçlara hizmet eder. Tabii ona göre bir üretimi varsa.
Abi kaput çizgilerinden kastım çamurluk ile kaputun birleştiği noktalar yoksa diğer çizgilere bant çekmem eğer çekersem daha fazla yakar :D:D.

Abi kaput çizgilerinden kastım çamurluk ile kaputun birleştiği noktalar yoksa diğer çizgilere bant çekmem eğer çekersem daha fazla yakar :D:D.
Öyle desene :D Kaput çizgileri deyince üzerindeki çizgiler anladım. Senin kastettiğin birleşim noktaları sanırsam :D Oralara neden bant çekmek istiyorsun ki ?

Öyle desene :D Kaput çizgileri deyince üzerindeki çizgiler anladım. Senin kastettiğin birleşim noktaları sanırsam :D Oralara neden bant çekmek istiyorsun ki ?
Aynen birleşim noktalarini diyorum :D:D ne bileyim simdi o birleşik noktaları düz olsa daha az yakmaz miyiz :D:D rüzgâr direnci ayağına o_O.

Aynen birleşim noktalarini diyorum :D:D ne bileyim simdi o birleşik noktaları düz olsa daha az yakmaz miyiz :D:D rüzgâr direnci ayağına o_O.
Birleşim noktalarındaki açıklıklardan da su tahliyesi yapılıyor benim bildiğim. Ama zaten sen oraları bantla kapasan bile yine açılacak kaçarın yok :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...