ML veya GLE nin Q7 ve X5 kadar tutulmama sebebi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2011 yılından 2017 Temmuz ayına kadar F7 segment resmi satış rakamları :
X5 : 3774
Range Rover Sport : 3137
Range Rover : 1708
Q7 : 966
Mercedes'i yazmadım..Tüm SUV satışlarının toplamı ancak X5 kadar ediyor.
Elbette bir çok etkeni var. Motor, kasa, fiyatlandırma, pazar vs... Ancak Borusan tek başına piyasayı domine ediyor. Çok tutuluyor denilen Q7'nin bile satış rakamları bana göre çok düşük..Yanına Cayenne'i dahi eklediğinizde gene bir X5 etmiyor. Diğer markalar SUV araçlarını bu tabloda nasıl konumlandırıyorlar veya satış rakamları açıklandığında pazarlama ve satış direktörleri ne düşünüyorlar veya kendilerini hangi argümanlarla motive ediyorlar gerçekten merak ediyorum
Kısacası piyasada kendi segmentinde X5 ile yarışacak bir SUV yok..Yanına en çok yaklaşan Range Rover ki onu da zaten Borusan satıyor

Son düzenleme:
Bence bu tarihlerden ötürü bize doğru argumanı veremez bu tablo. Şu durumda 3.0 motor RR ı da 2.0 X5 i de çok iyi pazarlayan bir Borusan görüyorum sadece. Bence son 2-3 ayın rakamlarına bakmamız çok daha gerçekçi olur X5 in ne durumda olduğunu görebilmek adına. RR şayet 2.0 dizel 180 bg lik motoruyla daha çok satıyorsa (jip karoserde bir anlamda lüksün ve prestijin karşılığı olma durundan ötürü) milletimiz sadece imaj ve vergi sisteminden dolayı bu yönelimde demektir. Yok eğer hala BMW satışları daha öndeyse BMW X5 gerçek anlamda tahtın sahibidir. Şahsi görüşüm ve çıkarımlarımdır

tek çözümü varkalk rusyaya git :D 5 sokaktan 2 sinde ML yada gle görürsübn hatta 63amg görme ihtimalin normal bi greenpeace versiyonunu görme ihtimalinden daha fazla

X5 yanlız SAV arkadaşlar. Yol cipi diye geçer.

2001'den bu yana hiç havalı süspansiyonu olmadı. Ağır arazi şartlarında kullanılacak bir model değil. Bu yüzden daha avantajlı fiyat olarak. 25d ile 2.0 motor ile gelmesi de iyice fiyatını uygun hale getirdi. O yüzden en çok satan bir otomobil kendisi.

X5 yanlız SAV arkadaşlar. Yol cipi diye geçer.

2001'den bu yana hiç havalı süspansiyonu olmadı. Ağır arazi şartlarında kullanılacak bir model değil. Bu yüzden daha avantajlı fiyat olarak. 25d ile 2.0 motor ile gelmesi de iyice fiyatını uygun hale getirdi. O yüzden en çok satan bir otomobil kendisi.
Yol cipi :D jeremi abinin bokla kiyasladigi bi alettir kendisi ne yolda bi halta yaramiyor demisti kendileri :D

Bence bu tarihlerden ötürü bize doğru argumanı veremez bu tablo. Şu durumda 3.0 motor RR ı da 2.0 X5 i de çok iyi pazarlayan bir Borusan görüyorum sadece. Bence son 2-3 ayın rakamlarına bakmamız çok daha gerçekçi olur X5 in ne durumda olduğunu görebilmek adına. RR şayet 2.0 dizel 180 bg lik motoruyla daha çok satıyorsa (jip karoserde bir anlamda lüksün ve prestijin karşılığı olma durundan ötürü) milletimiz sadece imaj ve vergi sisteminden dolayı bu yönelimde demektir. Yok eğer hala BMW satışları daha öndeyse BMW X5 gerçek anlamda tahtın sahibidir. Şahsi görüşüm ve çıkarımlarımdır

Açıkçası 500k + fiyatın üstüne çıkıp SUV alacak adamın vergiyi vb.. düşüneceğini sanmıyorum :)
Öyle bir durum olduğunu varsayalım.. Vergi sistemi sebebiyle satışların arttığını düşünelim. Markaların da belli başlı pazar stratejileri vardır. Her pazarda aynı stratejiyi uygulayamazsınız. Dolayısıyla aynı sınıfta X bir marka 2 litre motor hacmiyle satış yaparken rakibi en düşük hacmi 3 litre olan motor getiriyorsa ve bir şekilde rekabete uyum sağlayamıyorsa bu onun problemidir, kendi konumlandırma ve iş yapma stratejisidir..Pazarın çok değişik dinamikleri var
Rakamlara bakıldığında X5 açık ara farkla önde..Hangi stratejiyi izlediğinin bir önemi yok, adamlar lider ve bugüne kadar en yakın rakiplerinin 3 katından daha fazla araç satmışlar. Demek ki adamlar bu işi iyi yapıyor
Linkte rakamlar var : http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73
F7 segmente bakıldığında X5'in ezici üstünlüğü görülüyor

@byilmaz Açıkçası 500k + fiyatın üstüne çıkıp SUV alacak adamın vergiyi vb.. düşüneceğini sanmıyorum

Emin ol senden benden çok düşünüyorlar. Yollarda gördüğün 500k+ fiyatlı araçların çok büyük kısmı şirket üzerine kayıtlı. En azından benim tanıdıklarımın hepsi öyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...