Kaercher Rezaleti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
30
Marka
Yok
Geçtiğimiz Ocak ayında otopark’ın karcher videosunu izleyip k2 almaya karar verdim ve aldım. 1 ay önce arabamı yıkarken(makine çalışalı 10 dk falan olmuştu), makine birden kapandı ve bi daha çalışmadı. Garantiye bıraktım ve gelen cevap “motor yanmış, değiştirilmesi gerekiyor”, dedim “bunun garantisi yok mu?” “Abi garantiden yapamam ben bunu, yeni motorun fiyatı da makineyle aynı”, dedi. Ben bu makineyi toplasanız 10 kere kullanmışımdır, bide sağda solda reklam yapıyorlar alman kalitesi, 2 yıl garanti zart zurt diye. Açıkçası 250 lira bişey makine, parası umrumda değil ama bu tavır gerçekten çok sinirimi bozdu, gidip tüketici haklarına şikayet etmeyi düşüniyorum, bana yol gösterirseniz uğraşacağım.

Firmaya tüketici haklarına gidip durumu bilirkişiye sevk edeceğini belirtebilirsin. Müşteri memmuniyeti çerçevesinde cihazın onarılmasını talep et. Firmadan gelen cevaba göre git/me. Diğer şekilde 3-4 ay o dosyanın sonuçlanmasını beklersin. O da boşa zaman kaybı olur.

Geçtiğimiz Ocak ayında otopark’ın karcher videosunu izleyip k2 almaya karar verdim ve aldım. 1 ay önce arabamı yıkarken(makine çalışalı 10 dk falan olmuştu), makine birden kapandı ve bi daha çalışmadı. Garantiye bıraktım ve gelen cevap “motor yanmış, değiştirilmesi gerekiyor”, dedim “bunun garantisi yok mu?” “Abi garantiden yapamam ben bunu, yeni motorun fiyatı da makineyle aynı”, dedi. Ben bu makineyi toplasanız 10 kere kullanmışımdır, bide sağda solda reklam yapıyorlar alman kalitesi, 2 yıl garanti zart zurt diye. Açıkçası 250 lira bişey makine, parası umrumda değil ama bu tavır gerçekten çok sinirimi bozdu, gidip tüketici haklarına şikayet etmeyi düşüniyorum, bana yol gösterirseniz uğraşacağım.

Normalde ürün 5 kez servise gittiği halde sorun çözülmemişse Tüketici Hakem Heyeti kafalarına vura vura ürünün geri alınmasını ve parasının size iade edilmesini sağlar. Bu şekilde cep telefonu iade ettim ben. Yanan motorun neden garanti kapsamına girmediğine dair mantıklı bir açıklamaları varsa işiniz zor olabilir ama yine de hakem heyetine başvurun bir şey kaybetmezsiniz.

Bunun için olan biteni anlatan detaylı bir yazı yazın. Ürünü ne zaman aldınız ne koşullarda kaç kez kullandınız ve ne oldu gibi detaylı soruların cevabını verecek bir yazı olsun. Sonrasında bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına gidin orada Tüketici Hakem Heyeti bürosu vardır. Size verecekleri bir dilekçeyi doldurarak yazdığınız yazıyı da o dilekçeye tutturup büroya teslim edin. Size bir dosya numarası verecekler son durumu o şekilde takip edebilirsiniz. Genelde bir kaç ay içinde sorun çözülüyor. Yapmanız gereken bir şey yok. Sizi Karcher'den arayacaklar, cihazı getirin paranızı alın diyecekler veya yeni cihaz verecekler hepsi bu.

Firma firma gezip maraba olmanın anlamı yok, ben şu servisten servis yapmadı kağıdı alayım, direk tüketici haklarına gideyim. Benim uğraşacağım bir şey yok zaten. Buradan asgari kaliteyi sağlayamayan Karcher firmasını kınıyorum, 250 değil de 350 lira yap şu makineyi 10 dk çalıştırınca bozulmasın. Şikayetvar da hep aynı şikayetle dolu bu makine, daha ilk çalıştırmada bozanlar var. @cgkya @kubilayevis teşekkür ederim size de yol gösterdiniz.

Son düzenleme:
Ben de bir problem yaşadım. Bu marka ile alakalı çok olumlu şeyler söyleyemeyeceğim o yüzden. Kullandığımız ürünün modelinin ne olduğunu bilmiyorum, çok dikkat ettiğim bir konu değil
Karcher'le 2 seneyi biraz geçik bir birlikteliğimiz oldu. Taa ki bizi terk edene dek. Çok ısınınca kendi kendini kapatıyordu belli bir süre (soğuyana kadar) çalışmıyordu. Garanti süresi boyunca bir arıza vermedi, ancak aşırı da kullanılmadı. 2 senede 20 sefer anca kullanılmamıştır
Garantisi bittikten sonra bir parçasında problem oldu ve su kaçırmaya başladı. Parçanın fiyatını sorduğumuzda astronomik bir bedel çıkardılar ve alet çöp oldu..Şu anda garajda biblo olarak kullanıyoruz
Alman malı diye satıyorlar da dayanıklılığı Çin malını aratır..Almayın, aldırmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...