Accent 1.3 gitti. 2009 symbol 1.5 dci geldi. (eski kasa)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3,246
26
Marka
Ford
Profil resmimdeki dedemin kullandigi 1.3 accenti sattık. Yerine ankara'da temiz bir symbol bulduk dizel. Şimdi boş accentten inip klimalı otomatik camlı hidrolik direksiyonlu clio ya binince inanın mercedese binmiş gibi oluyorsunuz. Aklımda çok inceden bi cam filmi çektirmek, kaliteli göz almayan tarzda güzel far almak ve ufak tefek orijinalini bozmadan göze hoş görünmesini sağlamak var. Ne önerirsiniz 3d paspas, bagaj havuzu, aklınıza ne geliyorsa. Oturup fikir alışverişi yapalım istedim.

Şu kilometreden sonra şunu iptal ettirin şunu asla yaptırmayın diyeceginiz şeyleri de merak ediyorum

Hocam valla güle güle kullanın da, ben ikisini de bolca kullanmış biri olarak kırmızı Accent'inizi tercih ederdim.:rolleyes: Symbol'de beni en çok çileden çıkaran iki şey emniyet kemerinin benim bağlayamayacağım kadar kısa olmasıydı ve yol tutuşuydu. O yüzden tavsiyem, eğer arabayı güzelleştirmek istiyorsanız en başta süspansiyonu üzerine çalışmanız yönünde olur. Frenleri filan arabanın gidişine göre yeterli geliyor.

Süspansiyon dışında, eğer aile için kullanılacaksa ve arka koltukta kafalık yoksa, o eksiği tamamlamanızı öneririm. Hem güvenlik, hem de rahatlık için değer.

Far modifiyesi düşünürseniz sadece Osram Nightbreaker veya Philips XtremeVision ampullerle görüşü iyileştirip bırakmanızı öneririm.

Symbol'lerin gürültüsü çok fazladır. Motoru zaten yapı olarak gürültülü bir motordur, bir de üstüne yol ve rüzgar sesleri olunca içeride bombalar patlıyor :) Komple bir ses yalıtımı yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı için döşeme açılmışken ses sistemi için de mevcut hoparlörleri biraz daha iyisiyle değiştirerek, uygun bluetooth'lu bir teyp alarak amfisiz küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

Arabanızda sigara içiyorsanız camlara rüzgarlık takabilirsiniz. Sigara kullanmıyorsanız hiç gerek yok bence.

Cam filmini en sona bırakın derim. Onu da yaptırıyorsanız mutlaka uv filtreli yaptırın ki işe de yarasın. Bence mümkün oldukça açık renk film yaptırın. Çünkü zindan kıvamında karartırsanız arabanın mütevazı karakterine çok aykırı olur, komik durur.

Aklıma gelen dokunuşlar ve görüşlerim bunlar. Güle güle kullanın tekrardan :)

Hocam valla güle güle kullanın da, ben ikisini de bolca kullanmış biri olarak kırmızı Accent'inizi tercih ederdim.:rolleyes: Symbol'de beni en çok çileden çıkaran iki şey emniyet kemerinin benim bağlayamayacağım kadar kısa olmasıydı ve yol tutuşuydu. O yüzden tavsiyem, eğer arabayı güzelleştirmek istiyorsanız en başta süspansiyonu üzerine çalışmanız yönünde olur. Frenleri filan arabanın gidişine göre yeterli geliyor.

Süspansiyon dışında, eğer aile için kullanılacaksa ve arka koltukta kafalık yoksa, o eksiği tamamlamanızı öneririm. Hem güvenlik, hem de rahatlık için değer.

Far modifiyesi düşünürseniz sadece Osram Nightbreaker veya Philips XtremeVision ampullerle görüşü iyileştirip bırakmanızı öneririm.

Symbol'lerin gürültüsü çok fazladır. Motoru zaten yapı olarak gürültülü bir motordur, bir de üstüne yol ve rüzgar sesleri olunca içeride bombalar patlıyor :) Komple bir ses yalıtımı yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı için döşeme açılmışken ses sistemi için de mevcut hoparlörleri biraz daha iyisiyle değiştirerek, uygun bluetooth'lu bir teyp alarak amfisiz küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

Arabanızda sigara içiyorsanız camlara rüzgarlık takabilirsiniz. Sigara kullanmıyorsanız hiç gerek yok bence.

Cam filmini en sona bırakın derim. Onu da yaptırıyorsanız mutlaka uv filtreli yaptırın ki işe de yarasın. Bence mümkün oldukça açık renk film yaptırın. Çünkü zindan kıvamında karartırsanız arabanın mütevazı karakterine çok aykırı olur, komik durur.

Aklıma gelen dokunuşlar ve görüşlerim bunlar. Güle güle kullanın tekrardan :)
Çok saolun yorumlarınız için. Cam filmi onlere 1 on cama en incesinden, arkalara arka cam dahil 2 düşünüyorum. Siyah renk. Rüzgarlık bakalım bütçeye uygun olursa neden olmasın. Spor yay isterim ama dedem kullancak arabayı o yüzden saçma olur. Xtreme vision farlar ne kadar araştırmak lazım. Yalıtım bizi aşar şuanda. Ses sistemine de anca şuan 4 tane orta halli hoparlör olabilir o da bütçeye göre iste :D
Motorla ilgili iptal etmemiz gereken dpf kat vs. Bişey var mı onu merak ediyorum 150k km üstünde bir araç çünkü

Çok saolun yorumlarınız için. Cam filmi onlere 1 on cama en incesinden, arkalara arka cam dahil 2 düşünüyorum. Siyah renk. Rüzgarlık bakalım bütçeye uygun olursa neden olmasın. Spor yay isterim ama dedem kullancak arabayı o yüzden saçma olur. Xtreme vision farlar ne kadar araştırmak lazım. Yalıtım bizi aşar şuanda. Ses sistemine de anca şuan 4 tane orta halli hoparlör olabilir o da bütçeye göre iste :D
Motorla ilgili iptal etmemiz gereken dpf kat vs. Bişey var mı onu merak ediyorum 150k km üstünde bir araç çünkü
Xtreme vision ampuller 100TL bütçe içerisinde.
Özellikle arka camdaki rezistans nedeniyle cam filmini uzun ömürlü, kaliteli bir ürün tercih etmenizi öneririm. Çünkü 2 sene sonra yıprandı haydi sökelim yapmak rezistanslı camda zahmetli iştir. Kast ettiğim direk spor yay değil. Araba yapı olarak çok dengesiz, eski aracınız Accent'ten daha dengesiz diyebilirim. =) Bilemiyorum, belki coilover ile o iş toparlanabilir. Spor yay saçma olur ama dengeli bir araba çok mantıklı. Sonuçta dedenizin kullandığı arabanın önüne de köpek atlayabilir, rahat toparlayabilmek gerek. :)
Yalıtım ve ses sistemi yatırımı tamamen keyfi tavsiyeydi zaten. İsterseniz hiç yapmayın :)
Ön cama yağmur kaydırıcı uygulayın, o da faydalı modifikasyon sayılır :D Dedenizden bol bol hayır duası alırsınız.

Hayırlı olsun :) Daha önce yapılmadıysa kesinlikle enjektörleri temizletin. Bence ses yalıtımını kendiniz yapabilirsiniz çok uçmadan, ben Golf MK5'e kendim yaptım 120 TL civarı bütçeyle.

Bugün biraz dolastik. Garip bi şekilde virajlarda yatan ve rampalarda çok sert bir arabamız oldu. Lastiklerin acil değişmesi lazım her an kayabilir havası var virajda. El freni çok iyi tutmuyor
Ama tam ihtiyacımız olan şeyler de var dedem için en azından. Az yakıyor iyi gidiyor klima hidrolik direksiyon var oto. Cam bile var :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...