Kaskosuz Araba Kullanmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1997 model olan aracıma Kasko yapacaklarını hiç zannetmiyorum.2003 model aracımızdayken tehlike çanları çalıyordu yani kısacası her ne kadar isterseniz isteyin eski araçları eğer önceki yıllarda düzenli yapılmış bir kaskosu yoksa kasko yapmıyorlar.Hepimiz kaskolu araca binmeyi isteriz ama her zaman bu mümkün olmuyor ne yazıkki...Paranız varsa arabanızın da modeli yüksek ise yaptırın başınız ağrımasın ama başka türlü zaten yaş...

Son düzenleme:
İşten eve gelmişsin aracını sokağa çekmişsin..Güzel bir uyku çekiyorsun, sabah uyanıyorsun. Dışarı bir bakıyorsun aracın yarısı yok, çarpıp kaçmışlar
Sonra vah vah ediyorsun..Tabi giden gitmiş kaçan kaçmış oluyor
Geçmiş olsun

Bir de şöyle bir durum var..Hadi otomobilini İstanbul trafiğindeki tüm ayılardan, saçma sapan insanlardan bir şekilde korudun
Dolu yağdığında doğadan nasıl koruyacaksın ?

İşten eve gelmişsin aracını sokağa çekmişsin..Güzel bir uyku çekiyorsun, sabah uyanıyorsun. Dışarı bir bakıyorsun aracın yarısı yok, çarpıp kaçmışlar
Sonra vah vah ediyorsun..Tabi giden gitmiş kaçan kaçmış oluyor
Geçmiş olsun

Bir de şöyle bir durum var..Hadi otomobilini İstanbul trafiğindeki tüm ayılardan, saçma sapan insanlardan bir şekilde korudun
Dolu yağdığında doğadan nasıl koruyacaksın ?
Dolu sonucunda aksigorta haric cogu firma kaskoyu bozdurmak sartiyla kabul etti araclari
(Reklam amacim yok benim bi alakamda yok firma ilede gecen yenilettim kaskomu gaza gelmis durumdayim ondan ) yani mesela dolu hasari arabayi etkilemis cam da kirdigini dusunursek 1 milyar hasar cikacaktir gittiniz sigortadan yaptirdiniz guzel seneye ornegin 500 lira olan kaskonuz seneye 900 1000 milyardan acilir

Doğan-Şahin, 10 senelik Renault'lar kullanıyorsanız gerek yok ama günümüz araçlarının yedek parçaları çok pahalı. Aracımın arka led stopunun 2 led lambası yanmıyordu, garantiden değiştirmiştim. Led olduğu için far komple değişiyor öyle ampul değiştirerek çözülmüyor sorun, tek arka stop fiyatı 900TL+KDV'di. Bunu karşılamaya maddi gücünüz varsa eyvallah, yoksa yaptırın. Senelik vereceğiniz 1500-2000TL sizi vereceğiniz 10bin-20bin TL'den kurtarır.

Hatta düzeltiyorum, yedek parçası ucuz olan araba kullansanız bile yaptırmakta fayda var. Gidip bir merso ile kaza yaparsanız ve suçlu siz olursanız o parayı cebinizden ödeyip ödeyemeyeceğinizi iyi düşünün.

Son düzenleme:
Onu trafik sigortası karşılıyor. Kasko ile alakası yok. Zaten o yüzden adı "zorunlu trafik sigortası".

Teminat limiti araç başına 33bin lira. E serisi, 5 serisi ve A6 yukarısı araçların kazalarında ödenecek tutar bu limitin rahat yukarısına çıkıyor. Yani ZTK senin elinin cebine gitmesini engellemez her durumda.

Şimdiki arabam 2000 model bir CRV zaten kasko yapmazlar da bundan önce 3.20i vardı, yılda 7 bin km yapıyordum ve kendi otoparkım var ayrıca yıllık 3000 tl civarında bir fiyat vermişlerdi minimum yaptırma ihtiyacı duymamıştım. Koşullar uygunsa yılda boşa bir sürü para dökmek gereksiz.

Onu trafik sigortası karşılıyor. Kasko ile alakası yok. Zaten o yüzden adı "zorunlu trafik sigortası".

Arkadaşların dediği gibi Mali Mesuliyet teminatına göre ödeme yapılıyor. Sigorta fiyatı alırken herkes zorunlu olanın aynı olduğunu düşünüyor ama alakası yok.

İnsanoğlu'nun, özellikle de bizim milletin en belirgin huylarından biridir başına gelmeden evvel, ah vah etmeden evvel tedbir almaz. Önce başına gelir, ceremesini çeker sonra yapılabilecek bir şey kalmışsa öyle tedbirini alır. Trafiğe çıktığınız vakit ne olacağı hususundaki değişkenlerin hiç biri size ve sizin davranışlarınıza bağlı değilken bu riski nasıl alabiliyorsunuz ? Hadi eski ve parçaları çok ucuz otomobillere binenler, vursam da cebimden yaptırırım sıkıntı yok diyebilir ki o bile zorunlu trafik sigortasının teminatı ölçüsünde bu riski alabiliyor. Ama yeni aracı olanların aldığı bu riski aklım almıyor. 365 günün sadece 5 günü aracınızı kapalı otoparktan çıkarttığınızda o 5 günün herhangi birinde perte ayrılmayacağının garantisi var mı ? Kaskonun yıllık parasını nerelere, nelere vermiyorsunuz ki ? Sigara içen birisi her gün 1 paket sigara içse yılda 3.600 lira sigara parası veriyor. Buna ayıracak parası olan niye kasko parasını vermekten çekinir ? Yazın + kışın üzerine pantolon, ayakkabı, kaban, kazak v.b kıyafet alan biri nereden baksan bin liraya yakın para harcar ki bazen daha fazla harcar. Buna verilecek para varken bilmem kaç bin liraya aldığınız aracınıza güvence satın almak mı maddi açıdan yoruyor ? Yılda sadece 5 defa aracınızın deposunu fulleseniz 1500 liraya yakın para veriyorsunuz kasko parası mı çok koyuyor ? İnsan evladı elle tutulur, gözle görülür bir hizmet almadığı vakit, yani şekilciliğe takıldığı vakit harcadığı parayı sokağa atmış gibi hissediyor ama tedbirini almadığı zaman da bedeli ağır oluyor.

Teminat limiti araç başına 33bin lira. E serisi, 5 serisi ve A6 yukarısı araçların kazalarında ödenecek tutar bu limitin rahat yukarısına çıkıyor. Yani ZTK senin elinin cebine gitmesini engellemez her durumda.
Kaza başına 66 bin TL yazıyor. Herhalde bir tampon değiştirmek, kaporta düzeltmek o kadar tutmaz herhalde.

İnsanoğlu'nun, özellikle de bizim milletin en belirgin huylarından biridir başına gelmeden evvel, ah vah etmeden evvel tedbir almaz. Önce başına gelir, ceremesini çeker sonra yapılabilecek bir şey kalmışsa öyle tedbirini alır. Trafiğe çıktığınız vakit ne olacağı hususundaki değişkenlerin hiç biri size ve sizin davranışlarınıza bağlı değilken bu riski nasıl alabiliyorsunuz ? Hadi eski ve parçaları çok ucuz otomobillere binenler, vursam da cebimden yaptırırım sıkıntı yok diyebilir ki o bile zorunlu trafik sigortasının teminatı ölçüsünde bu riski alabiliyor. Ama yeni aracı olanların aldığı bu riski aklım almıyor. 365 günün sadece 5 günü aracınızı kapalı otoparktan çıkarttığınızda o 5 günün herhangi birinde perte ayrılmayacağının garantisi var mı ? Kaskonun yıllık parasını nerelere, nelere vermiyorsunuz ki ? Sigara içen birisi her gün 1 paket sigara içse yılda 3.600 lira sigara parası veriyor. Buna ayıracak parası olan niye kasko parasını vermekten çekinir ? Yazın + kışın üzerine pantolon, ayakkabı, kaban, kazak v.b kıyafet alan biri nereden baksan bin liraya yakın para harcar ki bazen daha fazla harcar. Buna verilecek para varken bilmem kaç bin liraya aldığınız aracınıza güvence satın almak mı maddi açıdan yoruyor ? Yılda sadece 5 defa aracınızın deposunu fulleseniz 1500 liraya yakın para veriyorsunuz kasko parası mı çok koyuyor ? İnsan evladı elle tutulur, gözle görülür bir hizmet almadığı vakit, yani şekilciliğe takıldığı vakit harcadığı parayı sokağa atmış gibi hissediyor ama tedbirini almadığı zaman da bedeli ağır oluyor.
Yaşanmışlıklar... knk haklısın özellikle trde çok maganda var ne olacağını kestirmek imkansız :*

Yaşanmışlıklar... knk haklısın özellikle trde çok maganda var ne olacağını kestirmek imkansız :*
20 yıldır çıkmaz sokağa, trafiğin olmadığı, akmadığı bir sokağa, 3 tane otomobilin sadece park etmek için girdiği sokağa aracını koyan tanıdığımın otomobilinin üzerine yukarıdan araba düştü. Tavan ve direkler yamulduğu için araba perte çıktı. Zamanında bu forumda da paylaşmıştım. Kimse inanmaz orada birinin arabasının üzerine otomobil düşeceğine ama oldu.

Başka bir tanıdığım zamanında aldığı yeni kasa opel vectra'sını galeriden çıkarıyor ve kaskoyu yarın yaptırırım diyor. Ama yolda takla atıp aracı perte ayrılıyor. Kaç ay kullanmadığı arabasının kredisini ödedi.

Ben fiesta'mı alıp galeriden çıktığım gibi araba daha 5 km'de bile değilken taksicinin teki geldi olduğu gibi geçirdi arka tampona. Hadi trafik sigortasından karşılandı karşı taraf suçlu diye ama ya ben vurmuş olsaydım ? Daha 5 km'de bile değildi otomobil.

Abime sıfır aldığımız focus collection'a çingeneler As250 ile olduğu gibi yandan geçirip kaçmış. O zamanlar kamera yok tabii şahitler görmüş. Çok şükür kaskosu vardı aracın.

Benim bunlara benzer kaç tane yaşanmışlığım ve bizzat başkaları yaşarken şahit olmuşluğum var. Şimdi sırf 2-2,500 liradan çekindim diye bunları yaşamayı göze alıyorsam ve başıma da gelmişse kimseyi suçlamam. Yapacağım tek şey ah vah deyip dizlerimi dövmek, bir bardak soğuk su içmek olur.

Son düzenleme:
Merhaba
Aracınızı kaskosuz kullanan arkadaşlar. Kaskosuz kullanmanın yarattığı sıkıntılar nelerdir. Kaza durumunda ne yaşadınız. Trafik sigortası ne ölçüde yardımcı oldu. Suçun sizde olmadığı durumlarda Trafik sigortasından nasıl yol izlediniz. Yolun yapısal hasarından dolayı oluşan zararlar trafik sigortasından karşılanabiliyormu.

Herşeyden öte Kaskosuz araç kullanmak nasıl bir his.. Kaskoya ne gerek var diyenler ve kaskosuz kullanmayanlar kendilerini nasıl savunabilir.
Şu şekilde bir kazada 7.000TL'yi bir anda cebimizden ödedik :( tavsiye etmem yaptırın kaskonuzu paşalar gibi gezin :).

sigortasız adam gelir vurur, arabaya çarpıp kaçarlar, hatta çalarlar büyük risk % kaçımızın başına gelir düşük bir orandır ama senin başına gelirse büyük dert araban boşa gider.

Kaza başına 66 bin TL yazıyor. Herhalde bir tampon değiştirmek, kaporta düzeltmek o kadar tutmaz herhalde.

Araç başına ve kaza başına ayrı limitler. Mesela bir zincirleme kazaya sebep oldun, 4 araba birbirine girdi. Eğer suç sendeyse araç başına 33bin TL ödeyecek ZTK ve zincirleme kaza için için toplam 66bin TL. Eğer tüm araçlarda toplam hasar 66binTL'yi geçiyorsa yine cebinden ödüyorsun. ZTK herşeyi karşılasaydı zaten kasko diye bir ihtiyaç olmazdı.

Başımızdan geçen bir olayla ben de fikirlerimi beyan edeyim.
2010 yılında bizim pedere, yıllar sonra İstanbul'dan bir araba bulduk ve aldık. Olayın heyecanı ile babam gece otobüs yolculuğu ile aracı alıp, memlekete götürmeye geldi. Aracı beğendik, baktık ettik ve aldık. Notere gittiğimizde o yıllarda ikametgaha göre plaka çıkarılacağı için satıcıdan satış vekaletini benim üzerime aldık. Aracı bize satan kişi kaskosunu gün esaslı iptal ettirecekti fakat noter araya girdi ve "adamlar uzun yola gidecek, evlerine varsınlar yarın iptal ettirirsin" dedi. ve aracı eski sahibi üzerinde kaskolu şekilde satış vekaleti ile aldık, yola çıktık.

O sabaha karşı babam direksiyondayken hepimiz uyuya kaldık ve kaza yaptık. Çok şükür bizlere bişey olmadı. Araç değerinin 1/3'ü kadar hasar meydana geldi. Ertesi gün eski sahibi ile görüştük ve aracın resmi devri olmadığı için kaskodan hasar karşılandı.

O günlerde babam aracı eldeki avuçtaki son para ve bir miktar borç ile almıştı. Eğer kasko olmasaydı muhtemelen aracı o haliyle satmak zorunda kalacaktık.

Babam hala aynı aracı kullanıyor, araç 11 yaşında ve kaskolu. Sigortacı olmama rağmen otoparkta yatan ve çok az kullanıldığını bildiğimden dolayı babama artık kaskonu yapmayacağım diyorum, cevap "kasko yaptırmayacak kadar zengin değilim" oluyor :)

Bu başlıkta da bahsetmiştim. Bir tanıdığımın başına gelen kaza. ' Arabam çoğunlukla kapının önünde yatıyor ' diyenler için belki uyarıcı nitelikte olur. Zira bu aracın yattığı yer apartman arkası, yol geçmeyen bir bölgeydi ve perte ayrıldı.

kazaaaa.jpg

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/zonguldakta-fikra-gibi-kaza-1012814/

Son düzenleme:
Bu başlıkta da bahsetmiştim. Bir tanıdığımın başına gelen kaza. ' Arabam çoğunlukla kapının önünde yatıyor ' diyenler için belki uyarıcı nitelikte olur. Zira bu aracın yattığı yer apartman arkası, yol geçmeyen bir bölgeydi ve perte ayrıldı.

Ekli dosyayı görüntüle 9672

Kim haklı burda, el freni çekikmiydi değilmiydi, illaki görülür araba ordayken :)

Kim haklı burda, el freni çekikmiydi değilmiydi, illaki görülür araba ordayken :)
Adam çekikti diyor ama belli ki ya teli gevşekti ya da sonuna kadar çekmedi. Hata yukarıdan düşen aracın sahibinde. Çünkü el freni teli bakımlı olan ve sonuna kadar çekilen bir aracın yerinden kıpırdaması mümkün değil. Ayrıca aracını yokuşa park eden kişi tedbirini alıp direksiyonu yolun olmadığı tarafa doğru çevirmeli. O bölgede yokuşa park edilen araçların hemen yanında duvar var, diğer tarafı ise yol. Duvara doğru direksiyonu çevirmiş olsaydı en fazla kendi aracının tamponu çatlardı.

Ekli dosyayı görüntüle 9672
Valla abi dedigim gibi 10 15 milyarlik arabalara bir genc hele kendi ustune kasko yapiyorsa 3 4 seneye kalmaz amorti eder aracini.pert olsada zaten verecekleri maks 5 milyar olur. Bunu 30 milyara kadar yukseltebilirim. Bana gore durum yine benzer sekilde gidecektir. Zaten gunumuzde cogu arabada sag airbag kapatma secenegi bundan var diye dusunuyorum. Cok sacma sekilde basit perte cikanda gordum , bagajdan ortaya kadar darbe yiyen arabanin perte cikmadiginida gordum. Resimler tamam okey bencede her arabanin kaskolu olmasi lazim ama butceyi sarsacak durumlarda belirli limit alti araclara kasko yapmak bana acil gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...