Hyundai i10 1.0 Style Blue Bi-fuel

Icerenkoy Bauhaus dan Bosch Eco silecekler aldim..
Eski silecekler neredeyse supurmuyor aksine iyice kirletiyordu... :(
Aslinda aerotwin alicaktim. Arabaya uygun bunlari bulabildim..
20170909_131428-585x1040.jpg

Merhaba, yaklaşık 2 saatimi aldı tüm yazılarını okumak,videolarınız izlemek,yorumları okumak.Benim kafamda düşünen birisinin olması beni gerçekten çok mutlu etti. Evin arabası Golf 5 aracımıza artık yakıt fiyatlarıyla başa çıkamayınca 60.000 km'de uzun araştırmalarım sonucu üzülerek LPG taktırmak zorunda kaldık. Geçtiğimiz günlerde 165.000 km'yi devirdik hiç sorunsuz şekilde. Tabi ki bunda filtresini yağını daha km ler öncesinden değiştirerek... Her depoyu doldurduğumda yakıt sarfiyatı analizi yaparım bende sizin gibi. Her neyse konu çok dağıldı.
Konunuza yengeme ve 2 yaşında iki kuzenim için araba araştırması yaparken denk geldim. Sizden bir istediğim birde sorum var. Öncelikle isteğim, simit deponun bulunduğu yerin fotoğrafını koyabilir misiniz? Gerçekten çok merak ediyorum. Sorum ise güvenlikle ilgili... Malum ikiz bebekler arkada pusetlerde oturacaklar ancak olur da arakadan çarpma durumunda nasıl bir durum olur kestiremiyorum. Size arkadan çarpmışlar gördüğüm kadarıyla, o konuyu biraz genişçe anlatabilirseniz nasıl bir çarpma sonucu o şekilde hasar oluştuğundan yola çıkarak kafamdaki soruları giderebilirim.

Son bir soru/düşünce: Son dönemde Kredi Kartı kampanyası olması dolayısıyla Opet'ten LPG yakıt alıyorum ve 102hp olmasına rağmen sanki çekmiyor gibi geliyor bana... Shell'den yakıt alma nasıl gidiyor? Var mı sıkıntı? (Bu arada LPG kiti BRC)

PS: Lütfen konuyu devam ettirin...

Merhaba
Yaziyi begenmenize sevindim..
Bp ve Shell yakiti kullanirim. Oper ve aytemize tövbeliyim..
Araba bagajda lastik yuvasinin oldugu yerde 35 litrelik polonya yapimi simit tank taşir. Adi sparta saparta gibi bisey. Bununda crash tesleri internette var. Ama arac opel astra. Hizda 45 km olarak yapiliyor.
Lpg benzin gibi yayilarak yanmaz. Tek noktadan fiskirarak yanar. Lpg benzin yanma testkerini izlerseniz fikir edinebilirsiniz.
Bu araba cocuk guvenligi ncapten yuksek cikti.
Aracin hareket edince kilitleri kapanmaz.
Ama arka camlari iptal eden tuşa sahip.
Arka kapilarin icerden acilmasini onleyen anahtarlar kapi esiklerinde var. Devreye sokarsaniz, kapilari sadece disardan acarsiniz. Araba cok agir bir arabadir. Normal broadway 900 kilo bu i10 1119 kilo.
Tabi agirlik saglamlik anlamina gelmiyor.
Sonradan lpg takilanlar sorun cikartmaya meyilliler. Genelde yag yakiyorlar..

Merhaba
Continental lastiklerimin 63000 km devirmesine rağmen aşınma minimumda görünüyor.
Continental lastklerin kendine has diş derinlik özelliği varmış. https://www.continental-lastikleri.com.tr/binek/teknoloji/lastik-bilgisi/lastik-bilgisi-1-1
Burdan bakıldığında aşınmanın halen kullanılabilir seviyenin üstünde olduğu görülüyor.
Islak yol aşınma işaretine 1 milim kadar yakınken, yalık aşınma limitinin 3 milim kadar üstünde. Tabi Islak zemin işaretine göre lastiklerin en az bir 15000 km daha gideri olduğu görülüyor.
20170826_183052_HDR (Medium).jpg

Ve hasıl ben bunu beklemeden önce lastik değişimini gercekleştireceğim..

Ayten bu ay, 7,3 litre ortalama yakıt tüketiminden, 6,42 litre değerine düşerek beni mutlu ettik. Oysaki kendisinin debriyajı ile ilgili sorunları olduğu düşünüyor, nazik davranmaya çalışıyordum. Dün Hyundaki Çoşkun plazada yapılan chek up test sürüşünde debriyaj,vites ve diğer aksamlarda yapılan incelemelerde, sadece arka lastiklerin değiştirilmesinin gerektiği söylendi.

tasarruf.jpg

7,3 litrelik tüketim bandından , 6,42 litrelik tüketimine düşerek Ayten bana bu ay 44 tl tasaruf sağladı.
İyi haber ise beni 1200 lira debriyaj parası biriktirmekten kurtarmış olması. Okadar mutluyumki, sanki biri dün cebime 1244 tl para koydu. misss

Son düzenleme:
Merhaba
17nci ayını dolduran Hyundai i10 1,0 Blue aracım, 65000 km sınırına ulaştı. İkinci yılının ilk 5 ayındaki tüketim ve km bilgileri istatistikleri durumu iyiye gittiğini gösteriyor..

liste 1.png

İkinci yılının ilk 5 ayında, ulaşım adına 1236 liralık yakıt bedeli karşılığında 7309 km yol yaparak halen İett ye göre daha cazip bir alternatif olduğunu gösteriyor.
km m.png

Son Benzin ve Autogaz fiyatlarındaki zamlardan etkilenerek, artık 15 kuruş seviyelerinde yolculuk yapmak giderek zorlaştı. Şu anki sürecte İ10'umu 20 kuruş altında kullanmak üzerine sürüş stilimi ayarlıyorum. Debriyajı korumak için yaptığım bazı yumuşak davranışlarada devam edeceğim..

mlm.png

Hafaların soğuması sebebiyle, soğuk havalarda sağlığımızı korumak adına Ayteni daha fazla kullanmaya başladık. Bu da aylık yapılan km bakımından, daha önceki aylardan daha yukarılara çıkmasına sebeb oluyor. Bu ayki yakıt harcamamız, sağlığımızı korumak adına yaptığımız yolun yanında hiç birşey. 330 tl karşılığı 1800 km üzerinde yol yapabildik.

maliyet.png

İşte ailemizin belini asıl büken tablo bu işte. Aracın zorunlu olan işletim maliyetleri. Yeni yasa ve hasarsızlık indirimleri ile aracımın kasko ve sigorta ücretlerini yarı yarıya indirmiş olsamda, 60 bin ağır bakımında ödediğim 863 lira beklenen maliyeti ile aya düşen bedeli 196 tl ye çıkardı. Buna rağmen şu ana kadar geçen seneki masraflarının nerdeyse yarısındayız. Geçen seneye göre paranın develasyon ilede değer kaybetmesi, aylık bedelin yükünü nispeten daha az hissetmemizi sağlamakta.

Şimdilik ilk 5 ay masrafları böyle gercekleşti. Buna istinaden yakın zamanda 140 lira değerinde 2 adet lastik alarak masrafları bir miktar daha artırmayı düşünüyorum.. Bu yıla 15000 km hizmet sınırı koydum.. fakat bu hızla gidersek yine bir 20000 km bandını aşacağımız görünüyor..

Arabanın ikinci yılı ilk 5 ay tablosu masrafları özet gecersek, arabanın yaptığı her 1 km için cebimden 0,30 kuruş bedel çıkıyor.. Geçen sene bu beden 0,41 kuruştu. Aradan geçen bir sene, paranın develasyona uğraması ve maaşlara yapılan efe tüfe zamları ile geçen seneye oranlar %35 daha rahat bir yıl oluyor benim için.

Herkese iyi haftasonları ..

Son düzenleme:
Çekmeköyden, Tuzlaya Tuzladan Çekmeköye 3 kişilik ailemizin kahrını çeken ufaklığıma konuk olun

Ev fiyatları pahalı, iş aslanın miğdesinde, İETT nin tıklım tıklım otobuslerinde 3 vesaret ve 2 km yol yürülerek gidilebilecek mesafeyi bu ufaklığımız sayesinde 30 - 45 dakika arasında kat edebiliyoruz.

Devletimiz aracımızı bir zenginlik göstergesi, lüks tüketim malzemesi görüyor. Hayatımızın günde 3 4 saatini ( dünyada gecirçeğimiz 70 - 80 belki 50 yıllık ömrümüzün) iett otobuslerinde çürütmemizi mantıklı bir seçenek olarak görüyor..

Ailemin ferdlerini bir arada daha fazla zaman geçirmesini, bu ufacık fıcıcık arac sayesinde gerçekleştiriyor. Belkide bu yüzden kendisine bu kadar bağlandım. Belki bu yüzden üzerine titriyorum. Her sert kassiden geçerken , her çamurlu yola girerken içim cızlıyor..

Arabamı gerçekten çok seviyorum. Kapı önünde durması bile bana bir güven veriyor. Seviyorum len seni kerata.

Çekmeköyden, Tuzlaya Tuzladan Çekmeköye 3 kişilik ailemizin kahrını çeken ufaklığıma konuk olun

Ev fiyatları pahalı, iş aslanın miğdesinde, İETT nin tıklım tıklım otobuslerinde 3 vesaret ve 2 km yol yürülerek gidilebilecek mesafeyi bu ufaklığımız sayesinde 30 - 45 dakika arasında kat edebiliyoruz.

Devletimiz aracımızı bir zenginlik göstergesi, lüks tüketim malzemesi görüyor. Hayatımızın günde 3 4 saatini ( dünyada gecirçeğimiz 70 - 80 belki 50 yıllık ömrümüzün) iett otobuslerinde çürütmemizi mantıklı bir seçenek olarak görüyor..

Ailemin ferdlerini bir arada daha fazla zaman geçirmesini, bu ufacık fıcıcık arac sayesinde gerçekleştiriyor. Belkide bu yüzden kendisine bu kadar bağlandım. Belki bu yüzden üzerine titriyorum. Her sert kassiden geçerken , her çamurlu yola girerken içim cızlıyor..

Arabamı gerçekten çok seviyorum. Kapı önünde durması bile bana bir güven veriyor. Seviyorum len seni kerata.
araba-erdil-yasaroglu.jpg

Arabayı satıp, ev kredisine girsem evide annemin ordan alsam, Çoçuğa daha rahat baksın istesem, Velakin eşimi işe servise versem. Servis bana çıkardığı hesap bu :( ... 339 tl ben kendi arabamla dünyanın yolunu yaparım. :)

3pv340.png

Nice 30,000 kmler dileğiyle..

Total driven distance: 30.125 km (36.149 km to 66.274 km)
Period: 03.05.2016 until 03.11.2017 (549 days)

5GaR1M.png

Son düzenleme: