Merhaba,
Aile büyüdüğünden biraz yer kazanmak adına daha büyük bir otomobile geçmeyi düşünmeye başladım. Aklımda olan ve daha önce test ettiğim birkaç otomobili yakıt tüketim maliyetleri üzerinden bir maliyet muhasebesi yaptım. Kullandığım arabaların bendeki yakıt tüketimlerini, kullanmadıklarımı ise internetteki yakıt tüketim değerlerini referans aldım. Ortaya bu korkunç liste çıktı.
Bir üst kasa arabaya çıkmak için, artan benzin maliyetleri yanında, ekstra girilcek kredinin yükü ve yenecek faizi bir şekilde planlanabilir.
Ama yılda 17500 km üzerinden yaptığım yakıt maliyetleri zora sokar. Hypermiling bile kurtarmaz gibi duruyor. Geçen sene 15 ayda 25000 km yapan biri olarak, 17500 benim en iyimser rakamımdı

Almak istediğim otomobil nispeten ucuz fakat yılda 7000 tl gibi tuketim bedeli çıkıyor.
Gönlüm 50 -60 arası bir mondeo sw 1,6 ecoboosta olmasına rağmen, bu tablo alıp kapıda yatırmak anlamına geliyor. Bir yılda yaptığım km yi yarı yarıya azaltmak, bana bi fayda sağlamıyor.

En güçlü model şimdilik 1,3 Egea olsada, onunda ilk alım fiyatları can yakıyor. Ayten ile yola devam..
Ekli dosyayı görüntüle 8603