DSG hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2013 sonrası üretilmiş yetkili servis bakımlı DSG şanzımanlı bir VAG almaya

• Değer

• Değmez

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neyse, galiba sıfır fabia almaya karar verdim, zaten yetkili servise girecek tüm bakımları için, DSG de sorun olduğu zaman sorun yok efendim değiştirmiyoruz diye diretirlerse yakarım o servisi :)

Neyse, galiba sıfır fabia almaya karar verdim, zaten yetkili servise girecek tüm bakımları için, DSG de sorun olduğu zaman sorun yok efendim değiştirmiyoruz diye diretirlerse yakarım o servisi :)
DSG'nin hassaslığını en iyi hissettiğim araba Fabia olmuştu. :) Güle güle kullan diyeceğim de nasılsa bu kararından da cayacaksın :D
Sen al, yaris ne ya, travesti arabası(yaris i olanlar üstüne alınmasın, burada sadece sinan ile atışma yapıyorum :D)
...
O zaman travestiler hakikaten arabadan anlıyor derim. :)

kim diyor servisler garantiye sokmamakta direniyor diye?
üreticinin bize söyledikleri ' şikayet varsa ve test esnasında dahil şikayet görülmezse bile kavrama değişimi yapılabilir ' .
hafif arabalarda kolay kolay sorun çıkarmıyor, Cupra'da veya 1.2 eski ibizalarda v.s çok nadir sorun çıkarır fakat tdı dsg kombinasyonu veya güçlü motor ile kombine edilmiş ağır araçlarda soruna daha meyilli

Bi sikayetvar.com a girsene be hacım

Abi merhabalar.Hemen yan komşumuzda Golf var.1.6 TDI Dsg.0 aldılar.Çok dikkatli kullanıyorlar.Öyle manuele atma durumları felan yok ama mesale park ettikten sonra önce el frenini çekip sonra P ye alıyorlar.Dikkatli kullanıyorlar.Düzenli bakımlara sokuyorlar 86.000 Km ye gelmiş araç ve hiçbir problem yaşamadıklarını söylüyorlar.Bence 0 alınacaksa ve düzenli bakımı yapılacaksa DSG nin çokta problem çıkartacağını düşünmüyorum.Çıkartsa zaten iyi niyet garantisi felan derken hallederler diye düşünüyorum.

DSG'nin hassaslığını en iyi hissettiğim araba Fabia olmuştu. :) Güle güle kullan diyeceğim de nasılsa bu kararından da cayacaksın :D

O zaman travestiler hakikaten arabadan anlıyor derim. :)

Senin benimle zorun ne :D annemle bu aksam konusup yarin kapora vermeyi dusunuyorum, sonra Golf u hemen 50 ye satacagim. DSG hafif ve gucsuz arabalar Sinan’inda dedigine gore sorun cikartmiyor. Referansimda ablamin arabasidir benim icin.

Senin benimle zorun ne :D annemle bu aksam konusup yarin kapora vermeyi dusunuyorum, sonra Golf u hemen 50 ye satacagim. DSG hafif ve gucsuz arabalar Sinan’inda dedigine gore sorun cikartmiyor. Referansimda ablamin arabasidir benim icin.
Valla seninle hiçbir derdim yok ama sen de nokta atışı yapıyorsun be kardeşim :D. Fabia konusunda kesinlikle ciddiyim. Hatta o testte trafik cezası da yemiştim.:) Manuel alacağız dersen Fabia'yı gözünüz kapalı alın derim. Hatta iç mekanını kişiselleştirin fotoğraf koydurun ön konsola ne bileyim. :) Yol tutuşu hafif yana yatması dışında standart vag. Sorunsuzdu. Ama otm. şanzımanı beni çok tedirgin etmişti.

Açıkçası hiç TDI + DSG kombinasyonunu kullanmadım, gereksiz de buluyorum. Dizel otomobil çift kavrama olmamalı. Zaten daha önce de belirtilmiş, araç yapısı ve kalibrasyonu gereği D modunda bir an önce 1'den 2'ye atma isteği var. Tabi bizim ülkemizin ezber bozan trafiğine göre üretilmediği için sıkışık trafikte sürekli 1-2 veya 2'de kalkması evet kavramanın ömrünü tüketiyor. Bu yüzden bu durumda manuel moda alıp vites 1'de ilerlendiğinde bu problemin önüne geçmiş olunuyor. Ha tüketici şunu da diyebilir "kardeşim ben otomatik araç aldım bununla mı uğraşacağım ?". Bu neticede bir tercih meselesidir..Bu detayı bilmeden kullanan da var, bu detayı bilerek satın alma tercihini farklı bir araçtan yana kullanan da
2011 A1 1.4 TFSI kullandım 85 bin km'ye kadar sorun yaşamadım, 2016 A3 sportback 1.0 TFSI vardı onda çok kullanma fırsatım olmadı 2 hafta önce sattım 2000 km'de...Ancak ayarlarının ve geçişlerinin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek beğenmediğim yanı start stop'un çok sarsıntılı çalışması oldu ki onun da DSG ile alakası yok
DSG de haliyle zamanla geliştirildi. Eski DSG'ler ile yeniler bir değil ve yaşanan sorunların giderildiği söyleniyor..Servis bakımlı ve uzatılmış garantili bir araçsa korkmaya hiç gerek yok. Ama garantisi bitmişse, araç servis bakımlı da değilse ben olsam almam

Her ne kadar vw ye sövsekte fabianın genel olarak rakiplerini göre başarılı araç olmadığını söylemek yakışmaz; hayırlı olsun.

Yaris'i ihmal etmeyin.

Attığın fiyatlandırmada araç beyaz gözüküyor kahverengi çok yakışıyor o araca. Beyaz, s2000 bile olsa sevmiyorum :)

Şuan 2 tane dsg şanzımanlı araç kullanıyoruz, ikiside 1.6 dizel ve sıkıntı yaşamadık. Dsg'den çokta korkmayın derim.Hatta, 2012 leon filodan çıkma 90 binde 2. sahibinden aldım. 117 binde kavrama ve volantı değiştirdim. 2015 passat drd filodan çıkma. 40 binde aldık şuan 76.xxx km de babam kullanıyor ve hiç dikkat etmez, her hangi bir sıkıntı yaşamadık şu ana kadar.
.
başka bir konuya yazmıştım passat 78.xxx km oldu

@Ozgur Gunes aga sen niye böyle bi konu açtın asdfasdf ne güzel çöp honda çöp alfa takılıyoduk :D
bu arada fabia sana olmaz hacım, baktımda senle pek ilişkilendiremedim fabiayı.

bi de kimsenin arabasına travesti öle böyle diyip ayrımcılık yapıp kimseyi üstümüze çekme uğraşmayalım yok yere bi o eksik :D

Son düzenleme:
21 yaşındayım 2 dsg araçla toplamda 120k km yaptım hiç sıkıntı çıkmadı. Bazıları gençleri suçluyorlar kötü kullanıyorlar diye. ilk aracım 2012 dsg poloydu oturduğum semte sattık hala sıkıntısı yok dsgde.Bence marka fanboyları dsg yi kötülüyorlar başka birşey değil. Ha bide unutmadan ben bu araçları Karamürsel ve Marmariste kullandım. Sıkışık dur kalklı istanbul trafiği değildi bir etkisi varsa siz değerlendirirsiniz. Şuan 1.0 ecotsi ibiza 40k km de sıkıntı yok

Eski bir şanı var problem ile ile ilgili. Eski sürümlerde bazı problemler oldu (nispeten sıkça) lakin daha sonraları 2014 ve sonrası diye duydum bazı yazılım güncellemeleri ile baya bir iyileşti.

Evet, sıkışık trafikte çok sık vites değiştirdiği, 2nci vites yarım debriyaj yaptığı için (d konumunda özellikle) mekanik baskı balata ömrünü daha kısalabilir... böyle uzun süreli sıkışık trafikte S moduna almak veya manuele geçemek durumu kotarıyor... Şu günlerde sanayide bile ustaları var ve baskı balata eskisine göre oldukça makul fiyatlara değiştirilebiliyor.

Bence dayanıklılık sorunu artık yok gibi.. mekanik alet neticede.. tam otomatik şanzımanlarda bozulabiliyor ...

lakin lamı cimi yok... şarkıyı piyasa söyler... hiç tartışmayın, o kadar sıkıntılı olsa bu arabalar, bu fiyat farklarıyla , bu kadar çok SATILMAZ...

birakin DSG'yi cift kavramanin hicbir turevini alipta trafikte kullanma taraftari degilim, ben sifir km aldigim golf ile tatile gitmek uzereyken sehir disina cikar cikmaz dsg arizasi yuzunden yolda kaldim ve butun tatilim mafoldu. O rezilligi yasadiktan sonra bana sifirini verseler bile firmadan sanzimandan memnunum diyemem.
Sahsen manuel alirim ama dsg yada herhangi bir cift kavrama almam, kimseye de tavsiye etmem. bindigim araca guvenmek isterim.
- Kullanmasini bilmiyorsunuz dediler . - yillardir araba kullanirim niye digerleri bozulmazda bu bozulur
- yenisinde sorun yok dediler - falanca seneden sonra ariza yok diyorlar ama gene arizalar var, google yapin gorursunuz.
- 2017 model 300 kilometrede Audi dsg arizasi ile yolda kaldi, hatta DH'de vardi ama sonradan silindi sanirim...

sorunsuz değil elbette sorunu var, yeni dsgler makyajlı leonda ve ateca da harika çalışıyorlar, 1.0 tsı motor alt devirler canlı üstüne dsgnin süper kalibrasyonu ile birlikte harika çalışıyor 1.4 act motor olsun 1.0 tsı olsun dsg ile muhteşem ama tam otomatik sorunsuzluğu beklemek yanlış, sürekli uzun yol yapılıyorsa gergin trafikte kullanılmıyorsa alınır ama çok sık trafiğe filan gelmiyor sorun çıkarıyor, buda zaten yapısal özelliği, alır mıyım? almam manuelciyim ben :D

En son araba almayacam dememiş miydin ya sen :D Bu araba da dayanmaz sana, satarsın yani dsg falan değil ondan dolayı gönül rahatlığıyla al bence zaten arıza çıkarana kadar burada başlığı açmış satmış olursun :rolleyes::D

Skoda Türkiye Fun Club facebook sayfasına üyeyim haftada bir iki kişi DSG şanzımanının arızalandığını söylüyor. Bence birşeyin değiştiği ettiği yok hala çatır çatır arıza yapıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...