Hocam arızayla ilgili bilgiyi araba da vermiyor ki. DSG arızalandı kenara çek, P'ye al araçtan uzaklaş diyorGolf kullanmis onda sorun yokmus Skoda’da sorun varmis..Bir de cok temiz arac kullaniyormus, km’nin tamamini eco mod’da yapmis, 1 kere ani freni varmis..
Abuk subuk bir yazi. Yazdiklarinin dsg ile alakasi olmamasiyla birlikte, arizayla alakali hic bilgi verilmemis. Camur at izi kalsin.
O kadar sorunlu bir sanziman ama abisinde leon var kendisi golf kullanmis simdi de skoda kullaniyor..O kadar para veriyorsun sorunlu olduguna inaniyorsun alma madem, zorla satmiyorlar
Dsg’de sorun var diyerek abuk subuk saga sola yazi yazan ancak bir sonraki aracini da dsg’li alan insanlarin samimiyetine inanmiyorum
Hocam arızayla ilgili bilgiyi araba da vermiyor ki. DSG arızalandı kenara çek, P'ye al araçtan uzaklaş diyor
Yazdığı ani fren vs. detaylar arıza ile ilgili değil, sürüş profilini açıklamak amaçlı. Sert kullanmıyorum diyor. Burada sanki 30k km'yi peşinen kabullenmiş de 1000km'de olunca çok dokunmuş gibi geldiAma hepsinde sorun yaşayıp üstüne tekrar DSG alınması konusunda seninle hemfikirim.
Hocam arızayla ilgili bilgiyi araba da vermiyor ki. DSG arızalandı kenara çek, P'ye al araçtan uzaklaş diyor![]()
Vakti zamanında And abi bunu Gold videosunda dediği zaman baya bi topa tutmuşlardı sen bağışın sen taraflısın vs vs diye... Görüyorumda insanlar hâlâ o zihniyette kendinizi yormaya değmez boşverin. Madem bu kadar sorunluysa almasınlar bitsin gitsin.Bu araçların (vw grubu diyelim) %90 ı otomatik olarak satılıyor halen ..
Başka bir şey yazmaya gerek var mı ? Olabilir, olacaktır bu kadar adetli araç içinde.. bende ariyim tam otomatik şanzıman arızası, o da illaki çıkar...
bu demek değil ki dsg kurşun geçirmez..... ama istatiksel anlamda çok sorunlu bir şanzıman olmadığı bir gerçek..
Benim birşey söyleyip söylememem durumu değiştirmiyor maalesef. Bakın linkini verdim ilgili gruba girip videonun altına DSG sorunlu şanzıman değil siz bu zihniyete sahipsiniz deyin bakalım araç sahipleri siz ne cevap verecekler.
+Sonsuz.Sen kullanıp sorun yaşadın mı?Sorun yaşamadıysan ve ya uzun süre DSG kullanmadıysan sallamana da gerek yok bence.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sen kullanıp sorun yaşadın mı?Sorun yaşamadıysan ve ya uzun süre DSG kullanmadıysan sallamana da gerek yok bence.
Bir aracin istatistigini satilma adedi belirlemez hocam onu belirleteyimde . Golf burada 300 bin sattiysa volvo 10 bin satiyor (tamamen misal ) ama sorunsuzluk klasmaninda volvo daha ustlerde yer alabiliyor. Yani diger bir deyisle satilma adedi sorunsuzluk etmenine deger katmaz. Marka su kadar satmis kacinda ariza cikmis ona gore belirlenir. Sonucta en cok satan markalardan biri vw. Ama sorunsuzluk listelerinde asagida.dsg icinde eskiye gore kesinlikle daha sorunsuz ama narin diye belirtsek daha iyi olur .Bu araçların (vw grubu diyelim) %90 ı otomatik olarak satılıyor halen ..
Başka bir şey yazmaya gerek var mı ? Olabilir, olacaktır bu kadar adetli araç içinde.. bende ariyim tam otomatik şanzıman arızası, o da illaki çıkar...
bu demek değil ki dsg kurşun geçirmez..... ama istatiksel anlamda çok sorunlu bir şanzıman olmadığı bir gerçek..
Eee kullanıp sorun yaşayanlara siz kullanmayı bilmiyorsunuz diye yorumlar geliyor.
Valla çift kavrama arabayı(edc) D de bırakıp gideni gördüm herhangi bir çift kavramalı şanzımana sahip araban varsa biraz dikkat ederek kullanacaksın olay bubdan ibaret sadece.
Dogalarinda var narin olmalari bir yerde.Valla çift kavrama arabayı(edc) D de bırakıp gideni gördüm herhangi bir çift kavramalı şanzımana sahip araban varsa biraz dikkat ederek kullanacaksın olay bubdan ibaret sadece.
Oylama neredeyse yarı yarıya demekki durum bundan ibaret değil.
Bir aracin istatistigini satilma adedi belirlemez hocam onu belirleteyimde . Golf burada 300 bin sattiysa volvo 10 bin satiyor (tamamen misal ) ama sorunsuzluk klasmaninda volvo daha ustlerde yer alabiliyor. Yani diger bir deyisle satilma adedi sorunsuzluk etmenine deger katmaz. Marka su kadar satmis kacinda ariza cikmis ona gore belirlenir. Sonucta en cok satan markalardan biri vw. Ama sorunsuzluk listelerinde asagida.dsg icinde eskiye gore kesinlikle daha sorunsuz ama narin diye belirtsek daha iyi olur .
Gunumuzde artik cogu arac oynar hocam birbirlerinden sase motor vb paslasmalar oldugu surece aslinda hicbirimiz yuzde yuz safkan marka araclara sahip degiliz. Ornek olarak skoda dan seat a vwden audi ye hepsinde ayni motor var.mercedes reno bmw pejo mazda ford opel pejo vs liste cok uzar gider.K
Üstat,
Sen yanlış anladın sanırım.
Ben adetten bahsetmedim ki, otomatik vitesli halinin satış oranından bahsettim.
Zaten adetten bahsetmemk için oran olarak yaklaştım. Eğer o kadar çok sorunlu olsa bu kadar yüksek oranda otomatik verisyonu satılmaz demek istemiştim.
Neyse, birde şöyle bir durum var. Vw nin bir çok modeli zaten şanzıman bağımsız olarak da kafaya oynarlar... ek olarak mağlesef insanların Bir VW almak isteyip, otomatik vites talep ettiklerinde başka alternatifleri de yok. Bende şehir içinde tork konvertörlünün en azından masraf kaleminin daha az olabileceğini hesap edip, 1.6lt lik bir dizele bunu (iyi bir tam otomatiği!) tercih edebilirdim.