O zaman Ds den anlatmaya başlayayım ben

Ds dışarıdan her ne kadar spor ve basık bir otomobil gibi görünse de içine oturunca işler değişiyor. Alakası yok diyebilirim, şu şekilde anlatmaya çalışayım; bir rocco içinde veya bir mito içinde seyir halinde spor arabanın yere yakınlık hissiyatı ile sürüş yapıyorsunuz ancak ds böyle bir araç değil. Bahsetmek istediğim oturma pozisyonu alçak olmuyor değil de alçakta otursanız da hissiyat olarak alçakta gitmiyorsunuz.Sıradan bir aile aracı gibi iç mekan genişliği ya da ön mekan genişliği diyim

İniş biniş olayı da spor otomobillere oranla çok daha rahat. MiToya sığıyorsanız Ds3 e kesin rahatça sığabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 2 metreden daha uzun bir boya sahiptiniz bunu göz önüne alarak cevapladım
1.3 Dizel MiTo hakkındaki görüşlerime gelirsek de şunu söyleyebilirim. Motor zaten birebir(motor koduna kadar) fiat 1.3 multijet ile aynı motor. Parçaları çok uygun ve sorunsuz birazcık bile özen gösterilse öncesi de temizse çook uzun süre rahatlıkla kullanılacak bir motor. Zaten MiTo 1.6 dizel motoru , 1.3 dizeli başlatarak bitirdi sonuç olarak 1.6 dizele kıyasla daha yeni. Ama gelelim 1.3 Mitolardan beni soğutan olaylara. Alfa Romeo 1.6 dizel MiTo ları normal şekilde boş paket/dolu paket şeklinde opsiyonlamış ancak 1.3 motor seçeneğinde böyle birşey yok. City denilen bir paket koymuşlar ve gerek donanım gerek görüntü açısından çok kötü olmuş. 1.6 dizel Distinctive ile 1.3 dizel City arasındaki farklar; Distinstive de 17 inç 8C jantına benzer jantlar , ön sis farları, bal peteği ızgaralı difizör , karbon görünümlü göğüslük, fonksiyonel direksiyon(direksiyon üzerindeki multimedya tuşları), desenli ve Alfa logolu spor koltuklar varken City pakette hiçbiri yok. Yani bana göre MiTo alınıyorsa mitoyu mito yapan detaylar bunlar. City paket sanki mito görünümlü polo gibi biraz daha. Alfanın en ful paketine bile hız sabitleyiciyi opsiyon olarak sunmuş bir marka olduğunu düşünürsek, sıfırdan alırken 1.3 ü de opsiyonlayarak ful almış kullanıcılar illaki vardır diye düşünüyorum. Eğer öyle bir araba denk gelirse alınabilir.