şu an ptt deyim sıra bekliyorum, hgs mi yeni aracıma taşıyacağım, kadın elimde hgs etiketi yok dedi, eee nası olcak dedim, plaka okuyor zaten gerek yok dedi, doğru mudur?
Sistem plaka + hgs kartı şeklinde en sağlıklı yöntemle çalışıyor. Eğer hgs hesabın varsa, içinde para varsa ve aracında hgs kartı yoksa sen geçiş yaptığında sistem önce senin cezalı olarak geçiş yaptığını algılayabilir, sonra plakanı okuyan sistem senin bir hgs hesabın olduğunu ve içinde bakiye olduğunu görünce cezalı geçişi kaldırıp normal bakiyenden düşebilir. Bu her zaman olmayabilir ama olma ihtimali de var. Yani kısacası hgs kartsız sadece plakadan geçiş yapılıyor ama riskli.
Sadece plaka yeterli olsa çipli cihazlar satmazlardı. Plakadan okunur mevzu biterdi. 100 defa bu şekilde geçersin sorun olmaz, ama kartsız geçişten dolayı sistemin kafası karışıp ceza keserse o borçtan ne zaman haberin olur belli olmaz. Sonra faiziyle beraber yüklü rakamlar gelir kapıya. Altı üstü bir cihaz için bu riski almaya ne gerek var ki ?Hiçbir geçişimde kaçak geçiş diye ötmedim. Ben normalde ötmesini bekliyordum sonradan düzelecek diye. Sanki kart camımda gibi geçişlerime devam ediyorum.
Sadece plaka yeterli olsa çipli cihazlar satmazlardı. Plakadan okunur mevzu biterdi. 100 defa bu şekilde geçersin sorun olmaz, ama kartsız geçişten dolayı sistemin kafası karışıp ceza keserse o borçtan ne zaman haberin olur belli olmaz. Sonra faiziyle beraber yüklü rakamlar gelir kapıya. Altı üstü bir cihaz için bu riski almaya ne gerek var ki ?
Ben sisteme kaydı olup, hgs kartı olup, içinde bakiyesi olanların bile saçma sapan şekilde mağdur edildiğini çok gördüm. Geriye dönük 3 sene önce kesilmiş haksız bir hgs cezasının haber verilmeden katlanarak geldiğini, ödenen herhangi bir hgs cezasının sistemde ödenmemiş olarak gözükmesinden dolayı arabanın bir başkasına satışının bile yapılmasına engel çıkarıldığını, ödenen cezanın tekrar ödetildiğini, cezayı ödemişsen ve makbuzu kaybetmişsen inatla tekrar ödettirdiklerini defalarca gördüm, şahit oldum. Gişe geçiş sistemleri maalesef kusursuz çalışmıyor, hadi kusursuz çalışmasın ama çözmek için uğraştığında bir çok kez mağdur edilebiliyoruz. O sebeple ben işimi garantiye alıp kart + plaka olayından vazgeçmiyorum. Zaten kartı alıp takıyorsun zor veya meşakkatli olmadığı için problem olmuyor. Bana da yeni aracımı alırken hgs çipini takmasanız da olur plakadan okunur diye söylenmişti ama ben taktım. Garanticiyimdir ben. Eşeğimi sağlama bağlayayım da kaçmasınŞöyle bir durum söz konusu;
cezalı olarak geçiş yaparsam zaten geçiş esnasında kaçak geçiş diye ötecek. İlk müsait zamanda hgs@kgm.gov.tr atacağım bir mail ile geçişi normal olarak bakiyemden düşürtmem mümkün. Yani kontrolüm dışında bir durum yok kaldı ki bildiğim kadarı ile daha mail bile atmadan normal şekilde kendileri bakiyeden düşmüş oluyor.
(devlet memuruyum senin kadar garantici değilim)
Şöyle bir durum söz konusu;
cezalı olarak geçiş yaparsam zaten geçiş esnasında kaçak geçiş diye ötecek. İlk müsait zamanda hgs@kgm.gov.tr atacağım bir mail ile geçişi normal olarak bakiyemden düşürtmem mümkün. Yani kontrolüm dışında bir durum yok kaldı ki bildiğim kadarı ile daha mail bile atmadan normal şekilde kendileri bakiyeden düşmüş oluyor.
(devlet memuruyum senin kadar garantici değilim)