Far Koruma, Şampuan, Yıkama Temel İhtiyaçları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FurkanKarka

Panpa
Destekçi
2 Haz 2017
910
3,104
3,820
27
İstanbul, Zonguldak
Marka
Renault
Herkese merhaba! Boyayı korumak için şimdiden telaş içerisine düştüm. :rolleyes: Cila işine henüz girmedim, yeni boyaya belirli bir süre işlem yapılmaması gerekiyormuş. Seçtiğim ürünleri sepette bekletiyorum, yorumlarınız önemli. Eğer önermeyeceğiniz, ya da seçtiğim ürünün yerine "bu daha iyi bunu al!" diyeceğiniz ürünler olursa değiştireceğim.

Bu listenin temel amacı yeni farları korumak, yıkama ve kurulama esnasında aracı çizmemek. Listede ekli olmayan havlu: https://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-aqua-deluxe
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    57.2 KB · Görüntüleme: 374
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Herkese merhaba! Boyayı korumak için şimdiden telaş içerisine düştüm. :rolleyes: Cila işine henüz girmedim, yeni boyaya belirli bir süre işlem yapılmaması gerekiyormuş. Seçtiğim ürünleri sepette bekletiyorum, yorumlarınız önemli. Eğer önermeyeceğiniz, ya da seçtiğim ürünün yerine "bu daha iyi bunu al!" diyeceğiniz ürünler olursa değiştireceğim.

Bu listenin temel amacı yeni farları korumak, yıkama ve kurulama esnasında aracı çizmemek. Listede ekli olmayan havlu: https://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-aqua-deluxe
Far koruma için 2cr serhatin bir videosu var çok başarılı izlenir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Araç yıkama şampuanları için bilgi alabilir miyim acaba ?

Bilen tecrübesi olan şu şöyledir bu böyledir diyecek olan detailingci arkadaşları bekliyorum :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka

FurkanKarka

Panpa
Destekçi
2 Haz 2017
910
3,104
3,820
27
İstanbul, Zonguldak
Marka
Renault
Araç yıkama şampuanları için bilgi alabilir miyim acaba ?

Bilen tecrübesi olan şu şöyledir bu böyledir diyecek olan arkadaşları bekliyorum :)

Çok araştırma yapıp detailturkey’de bu işin bilenleriyle konuştum. Öncelik olarak ön yıkama şampuanı şart diyorlar, önden sinekleri, böcekleri, kaba kiri akıtmak için. Sonrasında da şampuanla yıkama öneriyorlar. Bana önerdikleri ürünü yazıyorum:

Şampuan: Adam’s Car Shampoo. Bu üründen herkes çok memnun. Fiyat performans ürünü.

Ön yıkama için: Valet Pro ANSF (Advanced Neutral Snow Foam). Bu ürünün güzelliği konsantre olması.

İki ürün en çok kullanılan ve en kaliteli ürünler arasındaymış. :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Araç yıkama şampuanları için bilgi alabilir miyim acaba ?

Bilen tecrübesi olan şu şöyledir bu böyledir diyecek olan detailingci arkadaşları bekliyorum :)

Ph notr sampuanlar olmasi yeterli. Boyaya zarar vermemesi acisindan. Onun disinda butcene gore cilalisi vb.. var. Piyasa sampuani pek onermem internetten detailing marketlerde satilan kaliteli urunlerden alirsan daha saglikli olur. Aciklamalarina da yaziyorlar yeni arac icin sunu oneririz, yogun kir icin bunu gibisinden
Ben ValetPro’nun konsantre sampuanini kullaniyorum, memnunum
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

FurkanKarka

Panpa
Destekçi
2 Haz 2017
910
3,104
3,820
27
İstanbul, Zonguldak
Marka
Renault
pH nötr bir şampuan şart. Yıkama sırasında kullanılacak wash mit yün olmalı.

Aldığım ürünleri sıralıyorum:

Yıkama eldiveni: gtechniq wm2 microfibre wash mitt (Yün olması şart değil, hatta çoğu yün çizebiliyor yapısından dolayı.)

Kurulama havlusu: Gyeon Soft Dryer kurulama havlusu

Şampuan olarak maalesef Sonax PH Nötr şampuan kullanıyorum. PH Nötr olması çok önemliydi, şimdilik idare edeceğim. Adam's şampuana bütçe ayıramadım.
 

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
Merhabalar. Nacizane detailing işleriyle hobi olarak uğraşan, ancak profesyonel olarak icra eden bir firmanın sosyal medyacısı olarak tavsiyelerim olacak.

Aracınızın farlarında işlem yapıldı mı bilmiyorum. Far camı sararması işlem yapılmamış farlara göre çok daha kolay gerçekleşiyor. Farlarınıza zımpara + polisaj yapıldıysa, mutlaka koruma altına alınmalı. Buna şeffaf boya koruma filmleriyle kaplama, seramik kaplama ya da standart ürünlerle yüzey koruma da dahil. Benim önerim Nanolex si3D Headlight olur. Çok uzun ömürlü ve sio2 içerikli bir arkadaştır. Yani quartz/seramik kaplamadır. Temin etmek zor olabilir, ayrıca fiyat olarak da can sıkabilir. Buna rağmen çok uzun zaman koruma vadeder ve uygulandığı yüzeyin parlaklığına ek olarak derinlik sağlar.

Yıkama işlemlerinizde, aracın kir durumuna göre mutlaka ön yıkama yapılmalı. Ön yıkama bir dizi işlemlerden oluşuyor, tek adımda gerçekleşmiyor. Aracın kaba kirini su ve şampuanla akıtmak amaç olsa da bu aşamada yapılması gereken farklı işlemler var.

1- Araç ıslatılır, amaç üzerindeki kiri olduğunca yumuşatmak ve mümkünse akıtmaktır.
2- PH Nötr, tercihen köpük yapan aletlerle ön yıkama şampuanı uygulanır. Buradaki amaç detaylı temizlik değil, yıkama eldiveni sürdüğünüzde eldivene takılabilecek kirleri gidermektir. Bu sebeple bu şampuan bir süre yüzeyde bekletilir, kirlerin akması beklenir.
3- Aracın cam fitilleri, ön ızgarası, plastik dödikleri, boyasız plastik trimleri, sis farları, kapı açma kollarının araları, bagaj açma tuşu, plaka ve plakalık gibi boyadan bağımsız, detay fırçası ile çizilmeyecek ürünleri ön yıkama aşamasında detaylıca temizlemelisiniz. Zira çift kova için kullanacağınız şampuan, detay fırçanızın derinlemesine temizlik yapabileceği kadar köpüklü bir ürün değil. Köpükle birlikte daha etkili bir temizlik sağlarsınız. Dolayısıyla ön yıkama şampuanını attıktan sonra detay fırçanızla boyası olmayan her detayı temizleyebilirsiniz.
4- Kirlerin akması beklenirken, jantlara demir tozu sökücü ürünler uygulanabilir. Bu ürünler genellikle spreydir. Yüzeye uyguladığınız demir tozu sökücüyü soğuk jantlarda kullanmalısınız. Ürünün iyice etki etmesi için, detay fırçasıyla jantların tamamını geçebilirsiniz ya da jant fırçalarıyla detaylı uygulama yapabilirsiniz.
5- Araç uzun yoldan geldiyse, yüzeyde çok fazla böcek, zift ya da farklı kalıntı kaldıysa, böcek sökücü ürünleri ön yıkama aşamasında uygulamanız daha mantıklıdır. Aracı durulamaya geçmeden önce sıkıntılı bölgelere bu ürünü uygulayıp, sonra durulama yapabilirsiniz.
6- Ardından aracı durularsınız. Bu esnada yüzeyde ağır kir kalan kısımlara tekrar ön yıkama şampuanıyla müdahale etmeniz gerekebilir. Jantlarda alınamayan kirler de bu aşamada tekrar temizlenebilir.

Ardından aracın çift kova yöntemi ile detaylı temizliği başlar. Bu aşamadaki amacımız boyalı yüzeylerde kalan kirler. Elimizde iki adet kova var. Bu kovalardan bir tanesi sadece suyla dolu. Diğer kova ise uygun gördüğümüz yıkama şampuanıyla karıştırılmış su. Bir de yıkama eldivenimiz, wash mitt'imiz var.

1- Araç tekrar ıslatılır. Amaç yine kirleri çıkartmak değil, yıkama eldivenini şampuanımızla birlikte sürerken kaygan bir yüzey oluşturmaktır.
2- Çift kovalarımız civarımızda tutulur. Öncelikle şampuanlı kovaya eldivenimiz daldırılır. Şampuanlı sıvıyla panel panel çalışmaya başlarız.
3- Her panel bittiğinde, elimizdeki eldiven sade sulu kovaya daldırılır ve yıkama eldiveni olabildiğince temiz tutulmaya çalışılır.
4- Üstten Başlayıp, alt kısımda sonlandırmamız gerekir. Zira aracın alt kısmı üst kısımlarından çok kirlidir. Ayrıca, ön tampon, kapı etek altları, marşpiyeller gibi çok kirli kısımlar için ikinci bir yıkama eldivenine ihtiyaç kalabilir. Bu bölgeler çok çok kirlidir.
5- Araç durulanır. Yüzeyde kir kalmadığından emin olunur. Kaldıysa Lokal müdahale edilir.

Kurulama aşaması ise herkesin bildiği kısım, anlatmaya hacet görmüyorum ancak buradaki püf nokta mikrofiber bezin kenarlarının dikişsiz olması. Overloklanmış bezler kabul edilebilir. Kenarı dikişsiz bezler de bulunabilir. Ancak asla ev temizliği için üretilen, kenar kısımları dikişli ve hatta etiketli bezleri kullanmamaya gayret göstermeliyiz.

Benim nacizane ürün tavsiyelerim aşağıdadır.

Ön yıkama için :
1- ValetPRO PH Neutral Snow Foam : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...ukleri/valetpro-ph-neutral-snow-foam-1-litre/

2- EĞER YÜZEYDE KORUYUCU BİR ÜRÜN YOKSA, BOYAKORUMA YOKSA : ValetPRO SnowFoam Combo 2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...kopukleri/valetpro-snow-foam-combo-2-5-litre/
SnowFoam Combo 2 koruyucu ürün kaldırabilir. Güvenilir bir üründür ancak Wax gibi uygulamalardan sonra kullanılmaz. İlk defa uygulama yapılacak araçta kullanılmasında bir sakınca yoktur. Uzun yol ve kış şartlarından dolayı oluşan kirleri kolaylıkla sökebilir.

Çift Kova yıkama için :
1- AutoGlym Bodywork Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-bodywork-shampoo-conditioner-1-litre/
Bu ürün aynı zamanda conditioner. Yani boya koruma ürünü uygulanmış aracınızda kullanmanız gereken şampuan tipi. Destekleyici bir ürün.
2- Nanolex Pure Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/nanolex-pure-shampoo-750ml/
Bu ürün de son derece nazik, boya koruma katmanına zarar vermeyen ancak etkili temizlik sağlayan bir ürün. Seramik kaplama da dahil, boya koruma ürünü uygulamaları sonrasında rahatlıkla kullanılabilir.

Yıkama Aksesuarları :
1- Gtechniq WM2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...rofibre-wash-mitt-mikrofiber-yikama-eldiveni/
2- Bulunabilirse eğer Gyeon Q2M Smoothie de güzel iş görür. Ben göremedim.

Detay Ürünleri Önerilerim :
1- Gyeon Q2 Iron : Etkili bir demir tozu temizleyicidir. Boya koruma ürünü uygulanmamış bütün boyalı yüzeylerde kullanılabilir. Sanılanın aksine demir tozları kaportaya da yapışırlar. Bu sebeple arada sırada demir tozu temizliyicilerle boyalı yüzeylere uygulama yapmak gerekebilir. Gyeon Q2 Iron çok iyi bir demir tozu temizleyici.
2- Nanolex Wheel Cleaner & Iron Remover : Bu ürün de Gyeon kadar etkili bir ürün. Hem jant temizliğinde hem de boyalı yüzeylerdeki demir tozu temizliğinde kullanılabilir.
3- AutoGlym Active Insect Remover : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-active-insect-remover-500ml/ Köpük gibi bir ürün. Spreylerdiğiniz yüzeydeki böcek kalıntılarını, asvalt ve zift kalıntılarını kolaylıkla çıkarabiliyor. Uzun yol yapanlara kesinlikle önerimdir. Bu tarz lekeler yüzeyde kaldığı takdirde içeriğindeki asit sebebiyle boyada kalıcı hasarlara yol açabilir.


Bunlar dışında ilgilendiğiniz, merak ettiğiniz bir ürün olursa sormaktan çekinmeyin.
 

FurkanKarka

Panpa
Destekçi
2 Haz 2017
910
3,104
3,820
27
İstanbul, Zonguldak
Marka
Renault
Merhabalar. Nacizane detailing işleriyle hobi olarak uğraşan, ancak profesyonel olarak icra eden bir firmanın sosyal medyacısı olarak tavsiyelerim olacak.

Aracınızın farlarında işlem yapıldı mı bilmiyorum. Far camı sararması işlem yapılmamış farlara göre çok daha kolay gerçekleşiyor. Farlarınıza zımpara + polisaj yapıldıysa, mutlaka koruma altına alınmalı. Buna şeffaf boya koruma filmleriyle kaplama, seramik kaplama ya da standart ürünlerle yüzey koruma da dahil. Benim önerim Nanolex si3D Headlight olur. Çok uzun ömürlü ve sio2 içerikli bir arkadaştır. Yani quartz/seramik kaplamadır. Temin etmek zor olabilir, ayrıca fiyat olarak da can sıkabilir. Buna rağmen çok uzun zaman koruma vadeder ve uygulandığı yüzeyin parlaklığına ek olarak derinlik sağlar.

Yıkama işlemlerinizde, aracın kir durumuna göre mutlaka ön yıkama yapılmalı. Ön yıkama bir dizi işlemlerden oluşuyor, tek adımda gerçekleşmiyor. Aracın kaba kirini su ve şampuanla akıtmak amaç olsa da bu aşamada yapılması gereken farklı işlemler var.

1- Araç ıslatılır, amaç üzerindeki kiri olduğunca yumuşatmak ve mümkünse akıtmaktır.
2- PH Nötr, tercihen köpük yapan aletlerle ön yıkama şampuanı uygulanır. Buradaki amaç detaylı temizlik değil, yıkama eldiveni sürdüğünüzde eldivene takılabilecek kirleri gidermektir. Bu sebeple bu şampuan bir süre yüzeyde bekletilir, kirlerin akması beklenir.
3- Aracın cam fitilleri, ön ızgarası, plastik dödikleri, boyasız plastik trimleri, sis farları, kapı açma kollarının araları, bagaj açma tuşu, plaka ve plakalık gibi boyadan bağımsız, detay fırçası ile çizilmeyecek ürünleri ön yıkama aşamasında detaylıca temizlemelisiniz. Zira çift kova için kullanacağınız şampuan, detay fırçanızın derinlemesine temizlik yapabileceği kadar köpüklü bir ürün değil. Köpükle birlikte daha etkili bir temizlik sağlarsınız. Dolayısıyla ön yıkama şampuanını attıktan sonra detay fırçanızla boyası olmayan her detayı temizleyebilirsiniz.
4- Kirlerin akması beklenirken, jantlara demir tozu sökücü ürünler uygulanabilir. Bu ürünler genellikle spreydir. Yüzeye uyguladığınız demir tozu sökücüyü soğuk jantlarda kullanmalısınız. Ürünün iyice etki etmesi için, detay fırçasıyla jantların tamamını geçebilirsiniz ya da jant fırçalarıyla detaylı uygulama yapabilirsiniz.
5- Araç uzun yoldan geldiyse, yüzeyde çok fazla böcek, zift ya da farklı kalıntı kaldıysa, böcek sökücü ürünleri ön yıkama aşamasında uygulamanız daha mantıklıdır. Aracı durulamaya geçmeden önce sıkıntılı bölgelere bu ürünü uygulayıp, sonra durulama yapabilirsiniz.
6- Ardından aracı durularsınız. Bu esnada yüzeyde ağır kir kalan kısımlara tekrar ön yıkama şampuanıyla müdahale etmeniz gerekebilir. Jantlarda alınamayan kirler de bu aşamada tekrar temizlenebilir.

Ardından aracın çift kova yöntemi ile detaylı temizliği başlar. Bu aşamadaki amacımız boyalı yüzeylerde kalan kirler. Elimizde iki adet kova var. Bu kovalardan bir tanesi sadece suyla dolu. Diğer kova ise uygun gördüğümüz yıkama şampuanıyla karıştırılmış su. Bir de yıkama eldivenimiz, wash mitt'imiz var.

1- Araç tekrar ıslatılır. Amaç yine kirleri çıkartmak değil, yıkama eldivenini şampuanımızla birlikte sürerken kaygan bir yüzey oluşturmaktır.
2- Çift kovalarımız civarımızda tutulur. Öncelikle şampuanlı kovaya eldivenimiz daldırılır. Şampuanlı sıvıyla panel panel çalışmaya başlarız.
3- Her panel bittiğinde, elimizdeki eldiven sade sulu kovaya daldırılır ve yıkama eldiveni olabildiğince temiz tutulmaya çalışılır.
4- Üstten Başlayıp, alt kısımda sonlandırmamız gerekir. Zira aracın alt kısmı üst kısımlarından çok kirlidir. Ayrıca, ön tampon, kapı etek altları, marşpiyeller gibi çok kirli kısımlar için ikinci bir yıkama eldivenine ihtiyaç kalabilir. Bu bölgeler çok çok kirlidir.
5- Araç durulanır. Yüzeyde kir kalmadığından emin olunur. Kaldıysa Lokal müdahale edilir.

Kurulama aşaması ise herkesin bildiği kısım, anlatmaya hacet görmüyorum ancak buradaki püf nokta mikrofiber bezin kenarlarının dikişsiz olması. Overloklanmış bezler kabul edilebilir. Kenarı dikişsiz bezler de bulunabilir. Ancak asla ev temizliği için üretilen, kenar kısımları dikişli ve hatta etiketli bezleri kullanmamaya gayret göstermeliyiz.

Benim nacizane ürün tavsiyelerim aşağıdadır.

Ön yıkama için :
1- ValetPRO PH Neutral Snow Foam : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...ukleri/valetpro-ph-neutral-snow-foam-1-litre/

2- EĞER YÜZEYDE KORUYUCU BİR ÜRÜN YOKSA, BOYAKORUMA YOKSA : ValetPRO SnowFoam Combo 2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...kopukleri/valetpro-snow-foam-combo-2-5-litre/
SnowFoam Combo 2 koruyucu ürün kaldırabilir. Güvenilir bir üründür ancak Wax gibi uygulamalardan sonra kullanılmaz. İlk defa uygulama yapılacak araçta kullanılmasında bir sakınca yoktur. Uzun yol ve kış şartlarından dolayı oluşan kirleri kolaylıkla sökebilir.

Çift Kova yıkama için :
1- AutoGlym Bodywork Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-bodywork-shampoo-conditioner-1-litre/
Bu ürün aynı zamanda conditioner. Yani boya koruma ürünü uygulanmış aracınızda kullanmanız gereken şampuan tipi. Destekleyici bir ürün.
2- Nanolex Pure Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/nanolex-pure-shampoo-750ml/
Bu ürün de son derece nazik, boya koruma katmanına zarar vermeyen ancak etkili temizlik sağlayan bir ürün. Seramik kaplama da dahil, boya koruma ürünü uygulamaları sonrasında rahatlıkla kullanılabilir.

Yıkama Aksesuarları :
1- Gtechniq WM2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...rofibre-wash-mitt-mikrofiber-yikama-eldiveni/
2- Bulunabilirse eğer Gyeon Q2M Smoothie de güzel iş görür. Ben göremedim.

Detay Ürünleri Önerilerim :
1- Gyeon Q2 Iron : Etkili bir demir tozu temizleyicidir. Boya koruma ürünü uygulanmamış bütün boyalı yüzeylerde kullanılabilir. Sanılanın aksine demir tozları kaportaya da yapışırlar. Bu sebeple arada sırada demir tozu temizliyicilerle boyalı yüzeylere uygulama yapmak gerekebilir. Gyeon Q2 Iron çok iyi bir demir tozu temizleyici.
2- Nanolex Wheel Cleaner & Iron Remover : Bu ürün de Gyeon kadar etkili bir ürün. Hem jant temizliğinde hem de boyalı yüzeylerdeki demir tozu temizliğinde kullanılabilir.
3- AutoGlym Active Insect Remover : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-active-insect-remover-500ml/ Köpük gibi bir ürün. Spreylerdiğiniz yüzeydeki böcek kalıntılarını, asvalt ve zift kalıntılarını kolaylıkla çıkarabiliyor. Uzun yol yapanlara kesinlikle önerimdir. Bu tarz lekeler yüzeyde kaldığı takdirde içeriğindeki asit sebebiyle boyada kalıcı hasarlara yol açabilir.


Bunlar dışında ilgilendiğiniz, merak ettiğiniz bir ürün olursa sormaktan çekinmeyin.

Bilgilerin altın değerinde, paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Önerdiğin ürünler Detail Turkey'de bir kişi daha önermişti. Ben de o arkadaşın tavsiyesiyle senin de söylediğin ürünleri almaya karar verdim.

Ön yıkama şampuanı çok çok önemli, ValetPRO PH Neutral Snow Foam ürününü bütçemi ayarladığımda alacağım. Şuan için su ile ön yıkama yapmak durumunda kalıyorum, yoğun kirler de tam bir baş belası oluyor. Özellikle aracın en alt bölgelerinde çamurlar gitmiyor, eldivene yapıştığında sinir bozucu oluyor. Gtechniq WM2 eldivenini çok beğendim, temizlemesi de sandığımdan daha kolay oldu.

Farları korumak için uygun bütçeli ve kaliteli bir ürün arıyorum. Açıkcası 100 TL'yi geçmek içimden gelmiyor. Farları taş dışında güneş ışığının soldurmasından korumak istiyorum. Şuan tek yapabildiğim aracıma kullandığım cila ile farlarımı cilalamak. Farlar sıfır, daha yeni takıldı araca.
 

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
Bilgilerin altın değerinde, paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Önerdiğin ürünler Detail Turkey'de bir kişi daha önermişti. Ben de o arkadaşın tavsiyesiyle senin de söylediğin ürünleri almaya karar verdim.

Ön yıkama şampuanı çok çok önemli, ValetPRO PH Neutral Snow Foam ürününü bütçemi ayarladığımda alacağım. Şuan için su ile ön yıkama yapmak durumunda kalıyorum, yoğun kirler de tam bir baş belası oluyor. Özellikle aracın en alt bölgelerinde çamurlar gitmiyor, eldivene yapıştığında sinir bozucu oluyor. Gtechniq WM2 eldivenini çok beğendim, temizlemesi de sandığımdan daha kolay oldu.

Farları korumak için uygun bütçeli ve kaliteli bir ürün arıyorum. Açıkcası 100 TL'yi geçmek içimden gelmiyor. Farları taş dışında güneş ışığının soldurmasından korumak istiyorum. Şuan tek yapabildiğim aracıma kullandığım cila ile farlarımı cilalamak. Farlar sıfır, daha yeni takıldı araca.

Uygun bütçeli far koruma ürünlerinde Soft99 geldi aklıma. Light One diye bir plastik kaplayıcısı var. Aynı markanın Nano Hard Clear'ı da güzel iş görüyor. Fakat bu ürünlerin kürleşme süresi 2-3 günü bulabiliyor. Plastik far camları polimer yapı, yani pürüzsüz sayılabilecek yüzeyler. Bu sebeple aracı 2-3 gün yatırmak gerekebilir uygulamadan sonra.
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,020
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
Merhabalar. Nacizane detailing işleriyle hobi olarak uğraşan, ancak profesyonel olarak icra eden bir firmanın sosyal medyacısı olarak tavsiyelerim olacak.

Aracınızın farlarında işlem yapıldı mı bilmiyorum. Far camı sararması işlem yapılmamış farlara göre çok daha kolay gerçekleşiyor. Farlarınıza zımpara + polisaj yapıldıysa, mutlaka koruma altına alınmalı. Buna şeffaf boya koruma filmleriyle kaplama, seramik kaplama ya da standart ürünlerle yüzey koruma da dahil. Benim önerim Nanolex si3D Headlight olur. Çok uzun ömürlü ve sio2 içerikli bir arkadaştır. Yani quartz/seramik kaplamadır. Temin etmek zor olabilir, ayrıca fiyat olarak da can sıkabilir. Buna rağmen çok uzun zaman koruma vadeder ve uygulandığı yüzeyin parlaklığına ek olarak derinlik sağlar.

Yıkama işlemlerinizde, aracın kir durumuna göre mutlaka ön yıkama yapılmalı. Ön yıkama bir dizi işlemlerden oluşuyor, tek adımda gerçekleşmiyor. Aracın kaba kirini su ve şampuanla akıtmak amaç olsa da bu aşamada yapılması gereken farklı işlemler var.

1- Araç ıslatılır, amaç üzerindeki kiri olduğunca yumuşatmak ve mümkünse akıtmaktır.
2- PH Nötr, tercihen köpük yapan aletlerle ön yıkama şampuanı uygulanır. Buradaki amaç detaylı temizlik değil, yıkama eldiveni sürdüğünüzde eldivene takılabilecek kirleri gidermektir. Bu sebeple bu şampuan bir süre yüzeyde bekletilir, kirlerin akması beklenir.
3- Aracın cam fitilleri, ön ızgarası, plastik dödikleri, boyasız plastik trimleri, sis farları, kapı açma kollarının araları, bagaj açma tuşu, plaka ve plakalık gibi boyadan bağımsız, detay fırçası ile çizilmeyecek ürünleri ön yıkama aşamasında detaylıca temizlemelisiniz. Zira çift kova için kullanacağınız şampuan, detay fırçanızın derinlemesine temizlik yapabileceği kadar köpüklü bir ürün değil. Köpükle birlikte daha etkili bir temizlik sağlarsınız. Dolayısıyla ön yıkama şampuanını attıktan sonra detay fırçanızla boyası olmayan her detayı temizleyebilirsiniz.
4- Kirlerin akması beklenirken, jantlara demir tozu sökücü ürünler uygulanabilir. Bu ürünler genellikle spreydir. Yüzeye uyguladığınız demir tozu sökücüyü soğuk jantlarda kullanmalısınız. Ürünün iyice etki etmesi için, detay fırçasıyla jantların tamamını geçebilirsiniz ya da jant fırçalarıyla detaylı uygulama yapabilirsiniz.
5- Araç uzun yoldan geldiyse, yüzeyde çok fazla böcek, zift ya da farklı kalıntı kaldıysa, böcek sökücü ürünleri ön yıkama aşamasında uygulamanız daha mantıklıdır. Aracı durulamaya geçmeden önce sıkıntılı bölgelere bu ürünü uygulayıp, sonra durulama yapabilirsiniz.
6- Ardından aracı durularsınız. Bu esnada yüzeyde ağır kir kalan kısımlara tekrar ön yıkama şampuanıyla müdahale etmeniz gerekebilir. Jantlarda alınamayan kirler de bu aşamada tekrar temizlenebilir.

Ardından aracın çift kova yöntemi ile detaylı temizliği başlar. Bu aşamadaki amacımız boyalı yüzeylerde kalan kirler. Elimizde iki adet kova var. Bu kovalardan bir tanesi sadece suyla dolu. Diğer kova ise uygun gördüğümüz yıkama şampuanıyla karıştırılmış su. Bir de yıkama eldivenimiz, wash mitt'imiz var.

1- Araç tekrar ıslatılır. Amaç yine kirleri çıkartmak değil, yıkama eldivenini şampuanımızla birlikte sürerken kaygan bir yüzey oluşturmaktır.
2- Çift kovalarımız civarımızda tutulur. Öncelikle şampuanlı kovaya eldivenimiz daldırılır. Şampuanlı sıvıyla panel panel çalışmaya başlarız.
3- Her panel bittiğinde, elimizdeki eldiven sade sulu kovaya daldırılır ve yıkama eldiveni olabildiğince temiz tutulmaya çalışılır.
4- Üstten Başlayıp, alt kısımda sonlandırmamız gerekir. Zira aracın alt kısmı üst kısımlarından çok kirlidir. Ayrıca, ön tampon, kapı etek altları, marşpiyeller gibi çok kirli kısımlar için ikinci bir yıkama eldivenine ihtiyaç kalabilir. Bu bölgeler çok çok kirlidir.
5- Araç durulanır. Yüzeyde kir kalmadığından emin olunur. Kaldıysa Lokal müdahale edilir.

Kurulama aşaması ise herkesin bildiği kısım, anlatmaya hacet görmüyorum ancak buradaki püf nokta mikrofiber bezin kenarlarının dikişsiz olması. Overloklanmış bezler kabul edilebilir. Kenarı dikişsiz bezler de bulunabilir. Ancak asla ev temizliği için üretilen, kenar kısımları dikişli ve hatta etiketli bezleri kullanmamaya gayret göstermeliyiz.

Benim nacizane ürün tavsiyelerim aşağıdadır.

Ön yıkama için :
1- ValetPRO PH Neutral Snow Foam : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...ukleri/valetpro-ph-neutral-snow-foam-1-litre/

2- EĞER YÜZEYDE KORUYUCU BİR ÜRÜN YOKSA, BOYAKORUMA YOKSA : ValetPRO SnowFoam Combo 2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...kopukleri/valetpro-snow-foam-combo-2-5-litre/
SnowFoam Combo 2 koruyucu ürün kaldırabilir. Güvenilir bir üründür ancak Wax gibi uygulamalardan sonra kullanılmaz. İlk defa uygulama yapılacak araçta kullanılmasında bir sakınca yoktur. Uzun yol ve kış şartlarından dolayı oluşan kirleri kolaylıkla sökebilir.

Çift Kova yıkama için :
1- AutoGlym Bodywork Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-bodywork-shampoo-conditioner-1-litre/
Bu ürün aynı zamanda conditioner. Yani boya koruma ürünü uygulanmış aracınızda kullanmanız gereken şampuan tipi. Destekleyici bir ürün.
2- Nanolex Pure Shampoo : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/nanolex-pure-shampoo-750ml/
Bu ürün de son derece nazik, boya koruma katmanına zarar vermeyen ancak etkili temizlik sağlayan bir ürün. Seramik kaplama da dahil, boya koruma ürünü uygulamaları sonrasında rahatlıkla kullanılabilir.

Yıkama Aksesuarları :
1- Gtechniq WM2 : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...rofibre-wash-mitt-mikrofiber-yikama-eldiveni/
2- Bulunabilirse eğer Gyeon Q2M Smoothie de güzel iş görür. Ben göremedim.

Detay Ürünleri Önerilerim :
1- Gyeon Q2 Iron : Etkili bir demir tozu temizleyicidir. Boya koruma ürünü uygulanmamış bütün boyalı yüzeylerde kullanılabilir. Sanılanın aksine demir tozları kaportaya da yapışırlar. Bu sebeple arada sırada demir tozu temizliyicilerle boyalı yüzeylere uygulama yapmak gerekebilir. Gyeon Q2 Iron çok iyi bir demir tozu temizleyici.
2- Nanolex Wheel Cleaner & Iron Remover : Bu ürün de Gyeon kadar etkili bir ürün. Hem jant temizliğinde hem de boyalı yüzeylerdeki demir tozu temizliğinde kullanılabilir.
3- AutoGlym Active Insect Remover : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-active-insect-remover-500ml/ Köpük gibi bir ürün. Spreylerdiğiniz yüzeydeki böcek kalıntılarını, asvalt ve zift kalıntılarını kolaylıkla çıkarabiliyor. Uzun yol yapanlara kesinlikle önerimdir. Bu tarz lekeler yüzeyde kaldığı takdirde içeriğindeki asit sebebiyle boyada kalıcı hasarlara yol açabilir.


Bunlar dışında ilgilendiğiniz, merak ettiğiniz bir ürün olursa sormaktan çekinmeyin.
Seramik kaplı aracım var,demir tozu temizleyici seramiğe zarar verirmi?
 

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
Seramik kaplı aracım var,demir tozu temizleyici seramiğe zarar verirmi?

Teoride fazla kimyasallı ürünler kullanmamanız gerekiyor. Aracınızda seramik kaplama olduğu için zaten demir tozlarına karşı da koruma altında sayılırsınız. Buna rağmen bazı balatalar, orjinal balatalardan daha fazla demir ve balata tozu ürettiği için kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda sık olmamakla birlikte, demir tozu temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak seramik kaplamanızın markasına ve uygulamanın nasıl yapıldığına göre, seramik kaplamanın ömrünü etkilemeniz olası. Mevcut demir tozu temizleyicinizi yarı yarıya seyrelterek boya üzerinde kullanırsanız bir nebze daha karlı ve daha az zararlı temizlik sağlarsınız. Sık sık kullanmamanızı,sadece mecbur kaldığınızda uygulamanızı öneriyorum ben. Ürün olarak da Gyeon Iron, pahalı olmasına rağmen çok kaliteli bir ürün. Ürünün yarısını ayrı bir şişeye alıp, yarı yarıya sulandırarak seramik kaplamalı yüzeylerde kullanmanızı öneririm. Kalan yarısını da jantlarınızda kullanırsınız.
 

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,020
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
Teoride fazla kimyasallı ürünler kullanmamanız gerekiyor. Aracınızda seramik kaplama olduğu için zaten demir tozlarına karşı da koruma altında sayılırsınız. Buna rağmen bazı balatalar, orjinal balatalardan daha fazla demir ve balata tozu ürettiği için kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda sık olmamakla birlikte, demir tozu temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak seramik kaplamanızın markasına ve uygulamanın nasıl yapıldığına göre, seramik kaplamanın ömrünü etkilemeniz olası. Mevcut demir tozu temizleyicinizi yarı yarıya seyrelterek boya üzerinde kullanırsanız bir nebze daha karlı ve daha az zararlı temizlik sağlarsınız. Sık sık kullanmamanızı,sadece mecbur kaldığınızda uygulamanızı öneriyorum ben. Ürün olarak da Gyeon Iron, pahalı olmasına rağmen çok kaliteli bir ürün. Ürünün yarısını ayrı bir şişeye alıp, yarı yarıya sulandırarak seramik kaplamalı yüzeylerde kullanmanızı öneririm. Kalan yarısını da jantlarınızda kullanırsınız.
elimde autoglym magma Demir tozu temizleyici var,iş görür diye tahmin ediyorum?
 

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
@cemdogu Hocam lastik parlatıcı için öneriniz var mı? Piyasada çok pahalı ürünler var Endurance gibi. Almaya değer mi yoksa ucuz ürünler iş görüyor mu? Olmadı şu ürünü alacağım orta halli.
https://www.hepsiburada.com/sonax-xtreme-nano-lastik-parlatici-jel-250-ml-p-OTSON235100

Pahalı ürünlerin avantajı gerçekten uzun süreler iş görüyor olması. Ben endurance'ı beğenmedim, zira çok ince bir tabaka sürdüğümde parlaklığı beni tatmin etmedi. Kalın bir tabaka sürüldüğünde ise yüzeye tutunamayıp, araç seyir halindeyken kaportaya fışkırdı. İki gün boyunca boyadan endurance temizlemek durumunda kaldım.

Linkte attığınız ürün benzinliklerden de temin edilebilen, kısa ömürlü ancak parlak görünüm vadeden bir ürün. Endurance gibi ince bir tabaka sürmeniz gerekiyor ki seyir halinde sıçrama olmasın. İş görür mü? Kesinlikle. Alternatifler var mı? Kesinlikle...

AutoGlym Instant Tyre Dressing : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-instant-tyre-dressing-500ml/
Lastikler yağışlı havalardaki gibi sırılsıklam görülsün istiyorsanız, lastiklere sıkıp bir ayakkabı parlatıcısıyla ürünü yüzeye yayın. Bir süre beklettikten sonra mikrofiber bezle ürün artığını alın. Sprey bir ürün olduğu için uygulama avantajı var. Elleriniz diğer krem ya da jel tipi parlatıcılara göre daha az kirleniyor. Ürün uzun ömürlü diyebilirim. Haftada 1 aracını yıkayan birisi, bu ürünü muhtemelen haftada 1 tazeleyecektir. Bu tarz ürünler için iyi bir ömür. Fiyatı da Sonax'a çok yakın.

AutoFinesse Gloss : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-finesse-gloss-lastik-parlatici-500ml/
Bu ürünü henüz bireysel olarak deneme şansım olmadı. Ancak uygulama sırasında birkaç araca şahit oldum. Sonrasında kullanan birkaç arkadaşımdan da geri dönüş aldım. İlk kısımda bahsettiğim gibi, boyalı yüzeylere sıçrama gibi bir durumu olmadığını, ortalama 1 hafta kadar parlaklığını koruduğunu, sonraki 1 haftaya kadar da çamur tutmayan bir yüzey kaldığını söylediler. Yani 2 haftalık tatlı bir ömrü var diyebiliriz ürün için. Bu ürün de sprey olduğu için uygulaması son derece rahat. Fiyat olarak diğer verdiğim/vereceğim ürünlere nazaran üzebilir ancak avantajı sanırım ömrü olur.

ValetPRO Classic Tyre Dressing : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/valetpro-classic-tyre-dressing-500ml/
Denediğim ve beğendiğim bir ürün. ValetPRO bu ürünü uygularken bildiğimiz boya fırçasıyla yüzeye yaymayı öneriyor. Biraz daha sıvı formlu bir ürün olduğu için lastiklere ince bir tabaka olarak uygulamak çok daha kolay. Yüzeye eşit bir şekilde yaymayı kolaylaştırıyor. Bütün yüzeyi kolaylıkla ve eşit bir şekilde kaplayıp, ıslak görünüm elde ediyorsunuz. Ürünün ömrü kısa. Her yıkamada uygulamanız yerinde olur. Ancak ürünün fiyatı diğer verdiğim alternatiflerden uygun.

Bunu da ekleyeyim, uygulaması çok kolay olduğu için tabii ki : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...emizlik-ve-koruma/wurth-lastik-kopugu-500-ml/

Ürünü silmeye bile gerek kalmıyor. Lastiğe sıkıyorsunuz ve bekliyorsunuz. Ürün artığı kalmıyor. Bir ihtimal, eski bir bezle eşit bir şekilde dağıtmanız gerekir en fazla. Kokusu hoş. Uyguılaması son derece kolay. Silikon içerikli olduğu için, sık sık kullanmadığım bir ürün kendisi. Ama acil yıkamalarda son dokunuş olarak, ya da eşinizin dostunuzun arabasını yıkadıktan sonra pahalı lastik parlatıcıları harcamamak için kullanılabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mehmet55
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım