arkadaşlar LPG nin motora verdiği zararları biliyoruz peki lpg nin başka zararları nelerdir can sağlımız açısından????
LPG üreticileri, kaza anında patlamadığını iddia ediyor. Gerçekten yaşanmış bir olay var mı acaba?kaza da patlama riski olan,
Stepnenin arkadan çarpmalar esnasında koruyucu malzeme olduğunu ve stepne yerine takılan lpg tanklarını düşünürsek..
durur halde yanma özelliği,
motora verdiği zararlardan söz etmeye gerek yok sanırım, 2.5 milyar verip kmde 20 kuruş kar edicem diye nadir kullanılan araçlara bile lpg taktıranlar var, benzin motoru benzinin kimyasal özelliğine göre üretilmiştir.
LPG üreticileri, kaza anında patlamadığını iddia ediyor. Gerçekten yaşanmış bir olay var mı acaba?
LPG üreticileri, kaza anında patlamadığını iddia ediyor. Gerçekten yaşanmış bir olay var mı acaba?
Aynen öyle. Ama LPG ' sine bakım yapıp aracının bakımlarını eksik etmeyen kişileri bu kriterlerde tutmamalıyız diye düşünüyorum.Yaşanmış bir olay yok bildiğim kadarı ile. Zaten lpg tanklarına çarpmadan değilde bakımsız hortumlarından oluşan kaçaklardan yanma vakaları yaşanıyor diye bilgiye sahibim. LPG hortumuna bakım yaptırmayan adamın benzinli aracına bakım yaptırmayacağını varsayarsak sonuç pek farklı değil LPG ile benzinli araç arasında.
Patlama riski ve fiziksel sağlıktan bahsedilmiş,
Psikolojik olarak ise sürekli sanayiden çıkamayacağının hissiyatı, her 6 aya bir gaz ayarı için gidilen sanayinin kasveti, aracın sensörlerinin, arıza göstergelerinin her gün insanın canını sıkması, rölantinin sürekli bozuk çalışmasının verdiği moral bozukluğu, arkadaşlarınla seyahat halindeyken bunların çok büyük bir problem olmadığını ikna etme çabaların, LPG'den yarım yamalak anlayan ustaların abi iki sokak ötede Muharrem abi var bir de ona göster deyişi vs vs.Tek büyük psikolojik avantajı ise benzinliğe yanaşıldığında keriz gibi en pahalı yakıtı kullanan kesim gibi hissetmiyorsunuz da adeta bir kahraman edasıyla abi ''fulle'' diyorsunuz.![]()
Aynen öyle. Ama LPG ' sine bakım yapıp aracının bakımlarını eksik etmeyen kişileri bu kriterlerde tutmamalıyız diye düşünüyorum.
Aslında şöyle.
İşini bilen bir usta bulduğunuzda her 6 ay değil bir kez ayar yapılır.(AFR ayarı olarak geçer) Bunu günümüz bir çok LPG ustası bilmez. "AFR kiti bizde yok abem diyenini bile gördüm" Ancak kendini güncelleyen ustalar bilir. Benzin ve LPG den farksız kullanım ile aracın ateşleme sistemi de korunmuş olur. (rölanti bozukluğu da dahil çözülür, tecrübe ile sabit.) Zengin-fakir yakıtın önüne geçilmiş ve motorun sağlığı da korunmuş olur.
Arıza göstergesi yandığında gerçekten bir problem olduğu için yanıyordur ve bakım yapıldığında sorun kalmaz.
Arabana aldığın insanları gerçekten hiç bir şekilde ikna edemezsin, buna katılıyorum
Belki LPG den kaynaklı problemler olacaktır ama çoğu zamanlar LPG daha kârlı olacaktır.
fulleme hissi paha biçilemez denemeni tavsiye ederim
2.5 yıl LPG li araç kullanmış ve şuan benzinli bir araç kullanan biri olarak her benzinliğe girdiğimde LPG taktırsam mı diye düşünmüyor değilim. Korkarım taktırmayı tercih edeceğim ya da dizel bir araç bakacağım.
Bu ikilemi ben kendimce şöyle çözdüm @lozlevent eğer gerçekten sportif ya da nadir bir araç alıyorsan LPG'den uzak duracaksın, sadece aracın motor kompartımanı değil kasada da kocaman kocaman tesisat delikleri açılıp ''pas''a-kire davetiye çıkıyor.Uzun lafın kısası sıradan bir halk aracına sahip olduğunu ve aracın LPG'ye uyumlu olduğunu düşünen herkes takabilir, ama araç az biraz özelse ya da binen kişi için özelse zararı da çokça mevcut.Aynen öyle. Ama LPG ' sine bakım yapıp aracının bakımlarını eksik etmeyen kişileri bu kriterlerde tutmamalıyız diye düşünüyorum.
Aslında şöyle.
İşini bilen bir usta bulduğunuzda her 6 ay değil bir kez ayar yapılır.(AFR ayarı olarak geçer) Bunu günümüz bir çok LPG ustası bilmez. "AFR kiti bizde yok abem diyenini bile gördüm" Ancak kendini güncelleyen ustalar bilir. Benzin ve LPG den farksız kullanım ile aracın ateşleme sistemi de korunmuş olur. (rölanti bozukluğu da dahil çözülür, tecrübe ile sabit.) Zengin-fakir yakıtın önüne geçilmiş ve motorun sağlığı da korunmuş olur.
Arıza göstergesi yandığında gerçekten bir problem olduğu için yanıyordur ve bakım yapıldığında sorun kalmaz.
Arabana aldığın insanları gerçekten hiç bir şekilde ikna edemezsin, buna katılıyorum
Belki LPG den kaynaklı problemler olacaktır ama çoğu zamanlar LPG daha kârlı olacaktır.
fulleme hissi paha biçilemez denemeni tavsiye ederim
2.5 yıl LPG li araç kullanmış ve şuan benzinli bir araç kullanan biri olarak her benzinliğe girdiğimde LPG taktırsam mı diye düşünmüyor değilim. Korkarım taktırmayı tercih edeceğim ya da dizel bir araç bakacağım.
Doğru söylüyorsun. Sanırım bir halk aracına sahibimBu ikilemi ben kendimce şöyle çözdüm @lozlevent eğer gerçekten sportif ya da nadir bir araç alıyorsan LPG'den uzak duracaksın, sadece aracın motor kompartımanı değil kasada da kocaman kocaman tesisat delikleri açılıp ''pas''a-kire davetiye çıkıyor.Uzun lafın kısası sıradan bir halk aracına sahip olduğunu ve aracın LPG'ye uyumlu olduğunu düşünen herkes takabilir, ama araç az biraz özelse ya da binen kişi için özelse zararı da çokça mevcut.
Ali, sen dayanamazsın söyliyimBende tam tersi lpgden benzine geçmeyi düşünüyorum..![]()
Ali, sen dayanamazsın söyliyim![]()
Valla benzin 6.25 tl olduğundan belli bir yere kadar çözersin. O yer seni tatmin eder mi bilmemBen usta pokemon sava.... Pardon ben usta Hypermilling savaşcısı, hypermiler İstanbulluyum. Çözerim o işi.
Valla benzin 6.25 tl olduğundan belli bir yere kadar çözersin. O yer seni tatmin eder mi bilmem![]()
O Clio'ya lpg taktırma demiştim, haklıymışım.Patlama riski ve fiziksel sağlıktan bahsedilmiş,
Psikolojik olarak ise sürekli sanayiden çıkamayacağının hissiyatı, her 6 aya bir gaz ayarı için gidilen sanayinin kasveti, aracın sensörlerinin, arıza göstergelerinin her gün insanın canını sıkması, rölantinin sürekli bozuk çalışmasının verdiği moral bozukluğu, arkadaşlarınla seyahat halindeyken bunların çok büyük bir problem olmadığını ikna etme çabaların, LPG'den yarım yamalak anlayan ustaların abi iki sokak ötede Muharrem abi var bir de ona göster deyişi vs vs.Tek büyük psikolojik avantajı ise benzinliğe yanaşıldığında keriz gibi en pahalı yakıtı kullanan kesim gibi hissetmiyorsunuz da adeta bir kahraman edasıyla abi ''fulle'' diyorsunuz.![]()
Hocam çok net söylüyorum, o arabaya lpg taktırırsan maliyetini çıkarmadan canından bezdirir, 1 yıl kullanmadan güç bela elinden çıkarmaya bakarsın. Hiç tavsiye etmem. Satıp dizel araba bakman bence daha iyi....
Senin gibi lpg konusuna eğilen 3 kişi daha gösteremezsin bana hocam. Ek olarak LPG'li araba kullanıyorum diyorsun (ki şu anda karma bir sistem şeklinde ayarlı diye hatırlıyorum), LPG'yi komple kapatıp bir gün içerisinde bir depo benzin yaktığın oluyor aradaSon iki arabam lpg li idi ve toplam 100.000km yaptim kendileri ile.
Bugunku lpg benzin farkindan hesap yapsak, 20 kurus/km kar sağlıyor lpg. 100.000km de yani 20.000tl para eder. İki arabamda da lpg kitine, toplam 3.000₺ para max vermisimdir. Lpg kaynakli sadece mevcut arabamda 1 kez biraz erken sekilde buji degistirdim, onun disinda toplam bakim ucretleri cok cuzzi.
Yani bu surede en az 16.000₺ para cebime kalmis.
Baska bisi demiyorum.
Can sağlığı konusuna gelirsek, arkadaşlar bir takım şeylerden zaten bahsetmiş. Buna ben de ekleme yapayım. Bazı arabaların kaputlarının altı motorun ve egzoz manifoldunun ürettiği ısıya ucu ucuna dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Hatta bu arabalarda en ufak bir modifiye işleminde bile sağlıklı çalışması için bütün manifold sisteminin elden geçmesi veya bir takım hortumların/boruların yerlerinin değişmesi gerekebilir. LPG malum ekstra ısı kaynağı bir sistem. Bazı arabalarda üretilen bu ekstra ısı, kaputun altında bazı parçaların zarar görecekleri kadar yüksek sıcaklıklara maruz kalmasına sebep olabilir. Bu parçalar da elektrik veya yakıt sistemine dahilse, seyir halinde birden kaputun altından alev alev yanmaya başlayıverir, kimse ne olduğunu anlamaz. Benzer durumlar 10 numara motor yağı kullanan ağır ticari araçlarda yıllardır yaşanıyor. Arada haberlerde seyir halinde yanmaya başlayan kamyon haberlerini görürsünüz, LPG'deki ile çok benzer bir risk.arkadaşlar LPG nin motora verdiği zararları biliyoruz peki lpg nin başka zararları nelerdir can sağlımız açısından????
@lozlevent son kez lpg aldım... Artık benzin yakıcam. 2 depo benzin testi yapıp beni kurtarırmı kurtarmazmı görecem.. Ama önce maaşı almak lazım. Şu an depoya benzşn koycak param kalmadı.
Abi emin misin@lozlevent son kez lpg aldım... Artık benzin yakıcam. 2 depo benzin testi yapıp beni kurtarırmı kurtarmazmı görecem.. Ama önce maaşı almak lazım. Şu an depoya benzşn koycak param kalmadı.