Fikir danışacağım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu parçayı

• Yaptır

Kullanılan: 44 84.6%
  • Yaptırma

Kullanılan: 8 15.4%

• Kullanılan toplam oy
    52

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
30
Marka
Yok
Bugünlerde yine araba değişme modundaydım ama bunun için Aralık ayını bekliyordum. Öncelikle B180 CDI satıp sonra keyfe keder 116i yi satmayı planlıyordum. Planlarımı biraz değişikliğe uğratacak bir şey oldu, BMW bir masraf çıktı ama çok önemli değil. Kronik bir durum, yaptırınca bir daha sorun çıkartmıyor. Durum şu özetle:

D8D06BD6-0FEF-433B-8030-057327F50584.jpeg

Yeşille işaretlediğim yerde su kaçağı var, yani devri daim pompası su kaçırıyor, parasal olarak geçtim, harbiden gidip yaptırasım hiç yok. 2 haftadır Şaşmaz dayım zaten, sıkıldım. Ayrıca BMW nin kronik sıkıntısı için sıradaki sahibine yatırım yapmak istemiyorum, tahminimce 1000₺ yi bulacak. Siz olsanız ne yapardınız? Anket bölümüne de beklerim.

Bmw mi bu kadar sorunlu yoksa sikinti sendemi onu cozmeye calisiyorum :D

Bu isin ozeti vicdan meselesi. Ben arabayi satmadan once heryerine baktirip uzerine zamani gelen bakimi yaptirip satmistim. Araba 102 bin km de yetkili servis bakimliydi. Satarken tum biriktirdigim kagitlari ayrintilari cope attilar :D bakim yaptirmadan da satarmiydim cevabi evet ama bu kisiye kalmis tamamen .yaptirmayip sonra yeni sahibine surpriz yaparsin ya satarken solersin paradan dusersin yada yaptirip ona gore satarsin keyfi tamamen.

Son düzenleme:
Yaptırırsan 1000 lira zararın olur. Yaptırmazsan alacak kişi 1000 liradan daha fazla fiyat kıracaktır. Ayrıca devir daim pompası su kaçırıyor dediğin vakit bunu her alıcı aynı ölçüde yorumlamaz. Başka araca yönelme ihtiyacı hissedebilir.

Son düzenleme:
Devri daim pompası kaçağı. Aksiyon geldi AG'den, garanti dahilinde değiştirildi revizyonlu pompa ile 2014'te. Seninki değiştirilmedi mi acaba?

Devri daim pompası kaçağı. Aksiyon geldi AG'den, garanti dahilinde değiştirildi revizyonlu pompa ile 2014'te. Seninki değiştirilmedi mi acaba?

Belli ki değişmemiş, 2016 ortasına kadar da yetkili bakımlı, açıkçası bu işe girdim mi aux water pump, genleşme kabı falan hepsini değişmek isterim. E binmeyeceğim arabaya da bmw nin kronik sorunu yüzünden para harcamak istemiyorum. Alan kişi yaptırsın, ben alırken böyle bir sorun çıksa adamı arayıp laf etmem ki arkadaşın arabada çıktı, paşa paşa yaptırdık, anormal bir durum yok. 2. el araba alıyosan masraf yapacağını bilerek almalısın. Şimdi ben elalemden araba alıcam zaten, illa para harcayacam.

Son düzenleme:
Alıcının tutumuna göre değişir ama satılması zorlaşır. Bu fiyatlarda tahmini 100 bin civarı para isteyeceksin alacak adam bu arabaya bir kaç yıl para harcamak istemeyecektir. Bu kasayı seven biri olarak ben soğudum şu an araçtan :D

Diyelim ki bir aksilik oldu, servisten aranmadı, kullanıcıya ulaşılamadı ve değiştirilmedi. Daha sonra bunun ücretsiz değişmesi gerekmez mi ?

Belli ki değişmemiş, 2016 ortasına kadar da yetkili bakımlı, açıkçası bu işe girdimci aux water pump, genleşme kabı falan hepsini değişmek isterim. E binmeyeceğim arabaya da bmw nin kronik sorunu yüzünden para harcamak istemiyorum. Alan kişi yaptırsın, ben alırken böyle bir sorun çıksa adamı arayıp laf etmem ki arkadaşın arabada çıktı, paşa paşa yaptırdık, anormal bir durum yok. 2. el araba alıyosan masraf yapacağını bilerek almalısın. Şimdi ben elalemden araba alıcam zaten, illa para harcayacam.

Bence servisin başına ekşimen gerekir. Firmadan garanti dahilinde ücretsiz değişimine yönelik bir aksiyon alındıysa belli ki sorun üretimsel bir hatadan kaynaklanıyor. Garantisi bitse de bitmese de bunun değişmesi gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Diyelim ki bir aksilik oldu, servisten aranmadı, kullanıcıya ulaşılamadı ve değiştirilmedi. Daha sonra bunun ücretsiz değişmesi gerekmez mi ?

Bence servisin başına ekşimen gerekir. Firmadan garanti dahilinde ücretsiz değişimine yönelik bir aksiyon alındıysa belli ki sorun üretimsel bir hatadan kaynaklanıyor. Garantisi bitse de bitmese de bunun değişmesi gerekir diye düşünüyorum.

Valla bence de garanti dahilinde yapılmalı da Türkiye'de yetkili servisler ipne olduğu için "ifindim siz bakıma bize gelmemişsiniz, bizde yıpmıyız" diyeceğini bildiğim için hiç o topa giremem.

VALLA BU PARÇAYI DA YAPTIRIRSAM DAHA BİNERİM ARABAYA ÇÜNKÜ ZATEN TERTEMİZ OLMUŞ OLUYO ARABA. AMAAN, YAPTIRAYIM 1 YIL DAHA BİNSİN ANNEMLER.

Valla bence de garanti dahilinde yapılmalı da Türkiye'de yetkili servisler ipne olduğu için "ifindim siz bakıma bize gelmemişsiniz, bizde yıpmıyız" diyeceğini bildiğim için hiç o topa giremem.

VALLA BU PARÇAYI DA YAPTIRIRSAM DAHA BİNERİM ARABAYA ÇÜNKÜ ZATEN TERTEMİZ OLMUŞ OLUYO ARABA. AMAAN, YAPTIRAYIM 1 YIL DAHA BİNSİN ANNEMLER.
bak bu kafayla arabaya 8 bin harcadım şimdi satmaya kıyamıyorum ahahahah

E hakkını ara sen de..Üretim hatası varsa 10 yıl sonra da götürsen otomobili yapmak zorundalar, yok öyle bir dünya. Gerekiyorsa Almanya'ya mail at

tam kasnaktan kaçırıyor ve kayışla temas ediyorsa sıkıntılı,kayışın her zaman kuru ve nemsiz kalması en iyisidir,olmadık yerde baş ağrıtma potansiyeli her zaman var.bu zamana kadar olmadı diyebilirsin,ama bu zamana kadar olmaz diyemezsin.yaptır geç veya ilana yaz yahut alıcıyı bu konu hakkında bilgilendir bence.

0'dan maceraya (kim kullandı, nasıl kullandı vs.) gireceğime yaptırıp binerdim.

Öncelikle bir servise gitmekte fayda var, bu yönde bir servis bülteni yayınlandıysa değiştirmeleri gerekir. Aracın yetkiliye gidip gitmemesi etkilememeli.

tam kasnaktan kaçırıyor ve kayışla temas ediyorsa sıkıntılı,kayışın her zaman kuru ve nemsiz kalması en iyisidir,olmadık yerde baş ağrıtma potansiyeli her zaman var.bu zamana kadar olmadı diyebilirsin,ama bu zamana kadar olmaz diyemezsin.yaptır geç veya ilana yaz yahut alıcıyı bu konu hakkında bilgilendir bence.
Yedek kayış var elimde :D çıkan kayış sağlammış, o kodumun kasnağı da kronik bozuluyor :D değişirken kayışta değiştik, çıkan kayış cıncık

Liqui moly nin kaçakları önleyici katkısı vardı sanırım dök radyatöre