1 kuruşluk benzin zamları dikkatinizi çekti mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
7.10 oldu, tam indirimin gecesi 17 kuruş zaman 7.11 den indirim yaptılar, şikayet etmemiz lazım arkadaşlar, bu işin sonu ne olacak böyle
Şikayet edilebilecek yerlerin bu konuda bilgisi (ve bence hatta isteği) vardır zaten yoksa yapmazlar

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

km/kuruş yapan birisi hiç olmadım; maddi durumum çok iyi olmasada 2,5 sene önce 230 km yolu 35 tl(4lt ortalama ile) ye gidiyordum
pazar günü de bir hesaplıyım dedim. araç yıkama yeri-ev arası gidiş dönüş toplam 55 km
17 5 lt ortalama ile) tl ye gidip gelmişim :D not: aslında benfiz fiyatları yerine yazmalıydım :S

Son düzenleme:
km/kuruş yapan birisi hiç olmadım; maddi durumum çok iyi olmasada 2,5 sene önce 230 km yolu 35 tl(4lt ortalama ile) ye gidiyordum
pazar günü de bir hesaplıyım dedim. araç yıkama yeri-ev arası gidiş dönüş toplam 55 km
17 5 lt ortalama ile) tl ye gidip gelmişim :D not: aslında benfiz fiyatları yerine yazmalıydım :S

Ya şimdi durum şöyle, bende çok uzun zamandır yapmıyordum ki arkadaşın geçen gün 2.0 tsi arabasını alana kadar :D durum şu, bıçak kemiğe dayanmış, benzin fiyatı bu haldeyken, uyanık uyanık 1 kuruşluk sessiz zamlar sinir bozuyor. Ben yine veririm o parayı, hala vpower alıyorum ama bu hareket acayip derecede sinirimi bozuyor.

İstasyon sahipleri zararlarını kapatıyor. Benzer durum çoğu sektörde yaşanıyor. Dolar en yüksek seviyesindeyken 2018 üretimli yeni model led tv'ler 3800-4200 civarındayken şimdi doların düştüğü günlerde yine aynı tv'ler 4800-5000 liraya çıktı. Eski fiyattan almış olsa maksimum 4200 kalması lazımdı. Yeni parti getirmiş olsa dolar düştü yine 4800'ü görmemesi lazımdı. Ama doların düşmesini fırsat bilip yüksek olduğu zamanlarda yaptıkları zararı kapatmak için daha yüksek fiyattan satıyorlar.

İstasyon sahipleri zararlarını kapatıyor. Benzer durum çoğu sektörde yaşanıyor. Dolar en yüksek seviyesindeyken 2018 üretimli yeni model led tv'ler 3800-4200 civarındayken şimdi doların düştüğü günlerde yine aynı tv'ler 4800-5000 liraya çıktı. Eski fiyattan almış olsa maksimum 4200 kalması lazımdı. Yeni parti getirmiş olsa dolar düştü yine 4800'ü görmemesi lazımdı. Ama doların düşmesini fırsat bilip yüksek olduğu zamanlarda yaptıkları zararı kapatmak için daha yüksek fiyattan satıyorlar.
Orası öyle de hocam elinde tabletle günlük saatlik etiket değiştiren firmalar şu anda aynısını yapmıyorsa bunda doğru olmayan bir şeyler var demektir

Son düzenleme:
Orası öyle de hocam elinde tabletle günlük etiket değiştiren firmalar şu anda aynısını yapmıyorsa bunda doğru olmayan bir şeyler var demektir
Zaten durum yanlış. Fakat ithalat üzerinden işini yürüten firmalar dövizin çok yükseldiği aylarda oldukça zarar ettiler. Düştüğü aylarda da aradaki zararı kapatmak için düşüşü çok fazla yansıtmıyorlar. Maalesef ithal hizmet ve mallarla iş gören sektörlerde bu yaşanabiliyor. Hani doğru yahut yanlış olmasının haricinde durum tespiti benimki. Aynı tv internette 3800 iken vatan, teknosa, mediamarkt gibi yerlede 4800-5000 lira civarı. Uzun zamandır internet fiyatıyla mağaza fiyatı arasında bu kadar fark yoktu. Yaklaşık 1,5 yıldır yani. İnternetten satış yapanlar döviz düşüşünü fiyata yansıttı ama mağaza sahipleri yansıtmadı.

Son düzenleme:
Zaten durum yanlış. Fakat ithalat üzerinden işini yürüten firmalar dövizin çok yükseldiği aylarda oldukça zarar ettiler. Düştüğü aylarda da aradaki zararı kapatmak için düşüşü çok fazla yansıtmıyorlar. Maalesef ithal hizmet ve mallarla iş gören sektörlerde bu yaşanabiliyor. Hani doğru yahut yanlış olmasının haricinde durum tespiti benimki. Aynı tv internette 3800 iken vatan, teknosa, mediamarkt gibi yerlede 4800-5000 lira civarı. Uzun zamandır internet fiyatıyla mağaza fiyatı arasında bu kadar fark yoktu. Yaklaşık 1,5 yıldır yani. İnternetten satış yapanlar döviz düşüşünü fiyata yansıttı ama mağaza sahipleri yansıtmadı.
Kendileri bilir hocam kriz milleti ekonomist yaptı herhangi bir insan almayı düşündüğü ürünün döviz fiyatını biliyor yıl içindeki fiyatlarını ay ay hafta hafta bilir hâle geldi. Satabiliyorsa satsınlar serbest piyasa sonuçta

Kendileri bilir hocam kriz milleti ekonomist yaptı herhangi bir insan almayı düşündüğü ürünün döviz fiyatını biliyor yıl içindeki fiyatlarını ay ay hafta hafta bilir hâle geldi. Satabiliyorsa satsınlar serbest piyasa sonuçta
Öyle maalesef hocam haklısın. Mağazaya gidip müdüre böyle böyle desem, bu fiyattan satıyoruz işine gelmezse alma der en son noktada. Bir şey diyemem. Döviz daha düşse de maalesef belli süre fiyatlarda kayda değer bir düşüş göremeyeceğiz gibi görünüyor. Dediğin gibi insanlar ekonomik bunalımdan dolayı artık her şeyi detayına kadar araştırdığı için fiyat farklarını, zam yansımalarını daha iyi ayırt ediyor. Haliyle alabilene satsınlar o zaman diyoruz en fazla.

Son düzenleme:
Neyse ki cumartesi günleri aytemizden 6.19 a normalde 6.40 olan euro dieseli alabiliyorum.
Artik ay başı depoyu bir kere fulleyip onunla ay sonu getirmeye çalışacağız.