Lada yeniden Türkiyede

bu fiyatlarla hiç alanda olmadı :D
Son mesaj yazılalı yıl olmuş yazdım ama 1 yıldır satışta değildi. Satışa gireli bir kaç ay oldu. Satıldığından bir çok kişinin haberinin bile olduğunu zannetmiyorum. Türkiye distribütörü İzmir'deymiş. İstanbul'da da satan bir yer var Kartal e5 taraflarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu fiyatla (bu motor ve motorun getirdiği vergi oranıyla) işi çok zor.

Yanlış hatırlamıyorsam sene 2009 ya da 10 da Ordu'da bir bayisi vardı 0 km 3 kapılı verisyonunu satıyordu. Doblo ile aynı fiyattı. Yanılmıyorsam 20 bin TL + küsüratlı bir fiyatı olacaktı. Fiyat değişmemiş. Araba da değişmemiş :D

Güncel kampanyalı fiyatlar bu şekildeymiş. Arazide çok yetenekli araç vs. olabilir ama hiç Türkiye şartlarında gerçekçi bir araba değil. Uygun fiyatlardan Vesta, Granta falan getirseler ben satabileceklerine inanıyorum.
r5LXjz.png

Son mesaj yazılalı yıl olmuş yazdım ama 1 yıldır satışta değildi. Satışa gireli bir kaç ay oldu. Satıldığından bir çok kişinin haberinin bile olduğunu zannetmiyorum. Türkiye distribütörü İzmir'deymiş. İstanbul'da da satan bir yer var Kartal e5 taraflarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu fiyatla (bu motor ve motorun getirdiği vergi oranıyla) işi çok zor.
Evet test arabaları da var satış da yapıyorlar. İzmir adliye kavşağının orda.

Evet test arabaları da var satış da yapıyorlar. İzmir adliye kavşağının orda.

Test çekecek misin doktor? Çekersen mümkünse 5 kapı lütfen. :)
2131a-jpg.37612

lada-niva-urban-5-kapi.jpg

Urban mı daha iyi duruyor? Eski tip olan mı? Arada 9 bin var.

5 kapısı çok tuhaf geliyor gözüme, bu araç 3 kapı olmalı. :D

Youtube kanalın varsa başlık bile hazır: Doktorun Vlog Kanalı | CHR'dan Niva'ya neden geçtim? | İzmir'de off road buluşmaları :D

Son düzenleme:
2131a-jpg.37612

Doktorun Vlog Kanalı | CHR'dan Niva'ya neden geçtim? | İzmir'de off road buluşmaları :D
Urbanın kaporta cam menfezleri fitiller vs vs daha sıkı duruyor. Test çekmem ama test etmek istiyorum.Şehir içi tur sanırım ama test bişeye yarayacak değil...

2131a-jpg.37612

Youtube kanalın varsa başlık bile hazır: Doktorun Vlog Kanalı | CHR'dan Niva'ya neden geçtim? | İzmir'de off road buluşmaları :D

Kesinlikle Urban çok daha iyi duruyor. 5 kapıyıda ayrı bir beğendim.

1528722292motor.png

Bu araçlar hakkında pek bilgim yok ama motoru sağda olup, hemen yanına da yedek lastiğin koyulduğu bir dizaynı ilk defa görüyorum. O lastiğin kauçuğu motor sıcağından zarar görür yahu..

Ekli dosyayı görüntüle 16042

Bu araçlar hakkında pek bilgim yok ama motoru sağda olup, hemen yanına da yedek lastiğin koyulduğu bir dizaynı ilk defa görüyorum. O lastiğin kauçuğu motor sıcağından zarar görür yahu..
Fiat Panda / Seat Marbella
Sanırım ön ızgaradan sürekli gelen soğuk hava işi kurtarıyor.
Edit: Eskiden bu yerleşimi biraz da güvenlik amacıyla yapıyorlardı. Malum o kaportalar teneke, bir derece dayanım sağlar belki diye.. :)
upload_2018-11-16_19-48-51.png

Fiat Panda / Seat Marbella
Sanırım ön ızgaradan sürekli gelen soğuk hava işi kurtarıyor.
Edit: Eskiden bu yerleşimi biraz da güvenlik amacıyla yapıyorlardı. Malum o kaportalar teneke, bir derece dayanım sağlar belki diye.. :)
Ekli dosyayı görüntüle 16043
Eee hadi ruslar ulkelerinin genellikle soguk oldugunu dusunup bunu oraya koymuslar. Ee bu araci sicak iklimlerden, misal orta dogu bolgesinden falan ithal edenler ne yapacak acaba ? Gorebildigim kadariyla arada ozel olarak yapilmis bir isi yalitim calismasi, koruyucu bir goz falan da yok. Cok ilginc gercekten :D

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 16042

30 sene önce Niva neyse aynı sadece seneler içinde enjeksiyon vs geldi motorda değişiklik olarak :D lastiğin sıcaktan etkilenmesini çok kâle almamışlar sanırım o dönem. Bir de arazi dışında patladığında yine de yolda kısa mesafe iş görür az çok zaten fazla hızlı araçlar değil.

Eee hadi ruslar ulkelerinin genellikle soguk oldugunu dusunup bunu oraya koymuslar. Ee bu araci sicak iklimlerden, misal orta dogu bolgesinden falan ithal edenler ne yapacak acaba ? Gorebildigim kadariyla arada ozel olarak yapilmis bir isi yalitim calismasi, koruyucu bir goz falan da yok. Cok ilginc gercekten :D
O sıcak bölgelerde almıyorlar zaten bu araçları :D yalıtım falan hak getire zaten

30 sene önce Niva neyse aynı sadece seneler içinde enjeksiyon vs geldi motorda değişiklik olarak :D lastiğin sıcaktan etkilenmesini çok kâle almamışlar sanırım o dönem. Bir de arazi dışında patladığında yine de yolda kısa mesafe iş görür az çok zaten fazla hızlı araçlar değil.

O sıcak bölgelerde almıyorlar zaten bu araçları :D yalıtım falan hak getire zaten
Bu araç bende olsa kesinlikle huzursuzlanır o stepneyi çıkarıp bagaja atardım :D Takıntılı adamım ben bu tarz şeyleri çok kafaya takarım :D

Şu iki şekilde de güzel duruyor.
84.jpg

Bagaj kapağı bu şekilde yukarıya açılan araçlarda bagaj kapağına stepne takmak doğru değil (ağırlıktan dolayı). Stepnesi bagaj kapağında gelen araçlara dikkat ederseniz kapağın yana doğru açıldığını görürsünüz.
Suzuki-Vitara-Urban-rear-view-Australia.jpg

2008-toyota-rav4-photo-196393-s-original.jpg

Daihatsu_Terios_lwc_3308.jpg

2005-honda-cr-v-1316142-921242.jpg

2002-LandRover-Freelander-rear.JPG

Gibi...
Yeni nesillerinde hepsi arkadan stepneyi çıkarıp bagaj kapağını üste doğru açılır şekilde yaptılar.

Ama ağırlık bagaj kapağında değil hocam.
s-l300.jpg

Bagaj kapağı bu şekilde yukarıya açılan araçlarda bagaj kapağına stepne takmak doğru değil (ağırlıktan dolayı). Stepnesi bagaj kapağında gelen araçlara dikkat ederseniz kapağın yana doğru açıldığını görürsünüz.
Suzuki-Vitara-Urban-rear-view-Australia.jpg

2008-toyota-rav4-photo-196393-s-original.jpg

Daihatsu_Terios_lwc_3308.jpg

2005-honda-cr-v-1316142-921242.jpg

2002-LandRover-Freelander-rear.JPG

Gibi...
Yeni nesillerinde hepsi arkadan stepneyi çıkarıp bagaj kapağını üste doğru açılır şekilde yaptılar.