Kışın, Kış lastiği kullanıyormusunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kışın, Kış lastiği kullanıyormusunuz?

• Evet kullanırım

Kullanılan: 58 63.0%
  • Hayır kullanmam

Kullanılan: 22 23.9%
  • 4 mevsim lastik kullanırım

Kullanılan: 7 7.6%
  • Kışın arabamı kullanmam

Kullanılan: 5 5.4%

• Kullanılan toplam oy
    92
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akın

Panpa
3,664
Marka
Fiat
Biz kışın fazla kullanmadığımızdan kullanmayız. Peki siz kullanıyormusunuz?

Abi babam kışın hergün beni okula götürdüğü için biz kullanmak zorundayız.haftada 3-4 kez kullanılıyorsa gerekli.Ama az kullansanız bile kış lastiğini ihmal etmeyin bence:)

Her gün kapıda yatırırsın aracı, Allah korusun havanın kötü olduğu bir gün sana lazım olur, sonra keşke demek zorunda kalırsın. Kış lastiği çok önemlidir.. Bir araçta abs, esp, airbag, ncap vs gibi güvenlik önlemlerini ve testlerini nasıl ince eleyip sık dokuyorsak, lastik mevzusuna da o özeni göstermek gerek..

Şu anki aracımızda eski sahibinin taktığı 4 mevsim var.Ama önceden sürekli kış lastiği kullanirdik.

Yalan yok , kış lastiği hiç kullanmadık , kullanmıyoruz . Hep yaz lastiği ama kondisyon iyi oluyor , karda da hiç kullanmıyoruz zaten . Haa bu yaptığımız doğru mu ? Kesinlikle değil , araba az kullanılsa dahi kış lastiği takmak kesinlikle gerekiyor.

İzmir'de kış lastiği pek gerekmiyor açıkçası, fakat kırk yılda bir hafif kar yağdığı zaman dışarı çıkmak gerekirse durum kötü. O tür durumlarda taksi ya da toplu taşıma kullanmayı tercih ediyorum.

Babamın aracına yazın yaz kışın kış lastiği hiç sektirmeden takılır. Annem in aracına ise takmıyoruz. Ama takmamiz gerek.

kışın yaz lastiği takılı arabaya binmem.. taksiye binmeden bakarım falan.. 3 kuruş masraf için hayatımı riske atamam..

özellikle istanbul'da kış çok tehlikeli, yollar düz değil, devamlı iniş-çıkış var, hava karlı olmasa bile sabahları çok kaygan oluyor kışları..

yazın kış lastiği yine bir derece daha az önemli ama kışın yaz lastiği tehlikeli..

ha ama düşük hız, az trafik, düz bir şehirde "kesin" yapılması gerekmiyor..

kışın yaz lastiği takılı arabaya binmem.. taksiye binmeden bakarım falan.. 3 kuruş masraf için hayatımı riske atamam..

özellikle istanbul'da kış çok tehlikeli, yollar düz değil, devamlı iniş-çıkış var, hava karlı olmasa bile sabahları çok kaygan oluyor kışları..

yazın kış lastiği yine bir derece daha az önemli ama kışın yaz lastiği tehlikeli..

ha ama düşük hız, az trafik, düz bir şehirde "kesin" yapılması gerekmiyor..
Tabi bende kullanılmasından yanayım. Bende öyle. Topu topu 4 teker. uygun bakımda çok uzun sure kullanılır. Zaten bi kışın kullanılıyor, Deforme payı az olur

Buraya kar zaten ayda yilda bir yagar yagsa da maksimum 2 gun yerde durur. Onda da araba kullanmiyoruz zaten. Ha diyeceksiniz kis lastigi kar icin degil diye dogrudur 7 derece altinda hayat kurtarir ama cok cok nadir 7 derecenin altini gordum.

Kar yağdığı zaman araba kullanmadım bu sene yazlıkla idare ettim çok tedirgin de etmedi yazlıklar. Sanırım bu kış kış lastiği alacağım. (İstanbul)

Kar da hiç bir şekil de araç kullanmıyorum.Kışın kış lastiği alınır yağmur da vs kullanmak için ama malesef kullanmamaktayım.Yağmur da da dikkatli kullanmaya özen göstermekteyim

Kışı sert geçiren bi bölgede yaşamıyorsanız bence gerek yok. Ancak diğer türlü bence ŞART

Kış tatili planları yapıyor olmamdan dolayı kışın kar lastiği kullanıyorum ancak istanbul'da ikamet ediyor olsam bile kış ayları kesinlikle kullanıyorum.

Kıyı Egede nadiren sıcaklıklar eksilere düştüğünden kar ve buzda tutunma sıkıntısı yaşamadığımızdan kullanmıyoruz.

Antalya'da yaşıyorum kış lastiğim var. 2-3 haftada bir kayağa Isparta Davraz'a ya da Antalya saklıkent'e gidiyorum 2 -3 haftada bir 2 gün için lastik değiştiriyorum. Lastik her şey demek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...