sarı site fiyat patlamalarının bir çok sebebi var ama artık patlama noktasında bana göre çünkü sıfır araba alım gücü düştü devlet artık para kazanamıyor para hem 2.el kullanıcılar arasında dönmeye başladı keşke bizi yönetenler biraz akıllı veya okullu okumuş olsaydı bu durumu düzeltebilirdi. bana göre böyle bir sistem yapsalarda milletimiz araba alabilse
( ötv ) ( kdv )
b segment : %5 %2 en azında b segmenleri yurt dışı fiyatlarına yakın tutulması halkımız küçükte olsa araba sahipi olsun.
c segment : %10 %5 başlangıç(giriş) paketlerinin vergisi bu seviyelerden başlatıp en full pakete doğru çıkartmak
d segment : %35 %15 bu segmen arabalara binmek isteyen vergilere katlansın

ötv kdv düşürülmeli yurt dışı fiyatlarına yakın tutulursa 2.el rahatlar ve birçok kişi sıfıra yönelir 2.el normal değerlerine döner
tüm taksi sahiplerine 2019 model altı araçları yasaklamak yeni araçlara yönlendirmek(her 5-10 yılda bir yenilemeli)
engelli olan vatandaşlarımız için tüm segmentler geçerli vergi oranı %5 oranında yapıp yurt dışı fiyarlarına yakın tutmak
ticari araçların %3 %5 oranını geçilmemeli
hurda teşkini geliştirmek arabalarını hurdaya ayırıp bayiye verdikleri taktirde (x model araç)70.000 tl ise 55-60.bin tl gibi indirimler yapmak
okul servislerini şirkette kullanılacak araçların 2015 model yılı üzerine teşvik etmek
şirket için alınan araçların ötv kdv den %5 - %10 arası uyguna satılması
tüm piyasayı normale döndüreceğine inanıyorum devlet tekrar kazanmaya başlayabilir.
benim düşüncem bu yönde farklı bir planı düşüncesi olan var mı ?