Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Otomobillerin hayati parçalarından biri olan akü nedir? Ne işe yarar? Seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? Gelin beraber bakalım.
Aküler kuru ve sulu olmak üzere iki ayrı kategoride incelenir ve bu kuru ve sulu aküler de kendi içerisinde birçok farklı kola ayrılır. Aracınızın için en doğru akü seçimini yapmak istiyor iseniz bu alt kollardaki aküleri iyice inceleyerek aracınız için en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Buna karşın hangi çeşit aküyü alırsanız alın dikkat etmeniz gereken bazı genel özellikler vardır. Akü satın alırken muhakkak dikkat etmeniz gereken en önemli unsur üretim tarihidir. Üretiminden sonraki 6 ay içinde akü kullanımı olmalıdır. Akü firmalarının çoğu, akülerinin kullanılabilirlik süresinin 1 yıl olduğunu belirtiyor. Bu süre, kalitesi düşük olan akülerde yarım yıla kadar düşüyor. Üzerinde üretim tarihi açıkça yazılmayan akülerden kesinlikle kaçınmalı, üretim tarihi...

Okumaya devam et...


 

yavuz15mert

yavuz mert
Takipçi
23 Mar 2020
1
1
0
27
istanbul
Marka
Opel
çok önemli bir konu arkadaşlarımla uzun uzun araştırmanın sonunda karar vermiştik ama önce opel almaya karar verdik
 
  • Beğeni
Tepkiler: sputnik

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Arabanın aküsü zayıflıyor sanırım. Opel veya Peugeot almam lazım, covid19 salgını bitince Opel ve Peugeot bayilerine gidip dolaşacağım. Gerçi iki markanın bayilerinde de önlem üst düzeydir, eminim. Güvenim tam.
 

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1 Şub 2020
1,007
1
1,038
2,570
Ankara
Marka
BMW
size akü konusunda başımdan geçen bir olayı anlatayım.
geçen sene kış aylarında akrabamız için golf 6 kasa 1.4 tsi 122 hp dsg ve fan edition donanıma sahip bir arabayı almak üzere ankara’da vw sahibiyken götürdüğüm “Vw Elit Oto” ya gösterdik.
aracı ustam incelerken araç sahibine “bu akü ne zamandır arabanın üstünde?” gibi bir soru yöneltti.
aracın sahibi de: “1 sene önce pazar günü aracımın aküsü bitince mahalledeki elektrikçilerden birine taktırmıştım” dedi.
aracın üzerindeki akü varta marka bir aküydü.
mustafa ustam dedi ki: “bu akü araca ait olmadığı için dsg mekatronik kartına yanlış akım göndererek yakabilir ya da büyük sorunlara sebep olabilir. bunu hemen doğru bir aküyle değiştirmeliyiz.”
o günden sonra hiç akü sorunu yaşamadım ancak acil bir durumda kalsam bile ustama sormadan asla akü almam. sizde dikkatli olun bu konuda.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım