Herkese Merhaba, iyi forumlar dilerim.
Tabi ki başlığa bakınca özel ve sonradan hazırlanmış bir araç gibi gözükse de pek öyle değil. Bmw yetkililerinin 7 kasa donanımında ürettiği nadir E60 kasalardan bir örnek sadece.
Gelelim ilginç ama heyecan uyandırıcı donanımlara.
Dynamic Drive (
) videoyu ve alakalı diğer videoları inceleyince daha iyi anlaşılıyor. Sistem mekanik olarak taşıyıcıların hareket ettirilmesine dayanıyor. Tabi ki bu olay durur vaziyette kullanılmıyor, aracı bilgisayara bağlayıp test yaptırılabiliyor sadece. Asıl çalışma sistemi virajlarda aracın yatmasını engelliyor ve optimum viraj kabiliyeti sağlıyor.
Active Steering (
) Bazıları servotronik de dese, aktif direksiyon ile servotronik arasında fark çok. Ancak araçların üzerinde ikisi aynı anda donanım olarak bulunmuyor. Ya servotronik direksiyonu ya da aktif direksiyonu donanım olarak ekleyebiliyorsunuz. Biri direksiyonun hıza göre dönüş turunu arttırıp azaltırken, diğeri hıza göre sertlik ayarını değiştiriyor ancak tur değişimi yapmıyor.
Isıtma, Soğutma ve Masaj özelliği bulunan bel kırmalı, elektrikli hafızalı ön koltuklar.
Isıtmalı Arka Koltuklar.
Elektrikli Arka Perde.
Webasto (
) Aracın benzin deposundan motor harici yakıt çekerek çalışıyor. Kış aylarında evinizden tuşa basarak çalıştırabileceğiniz bir sistem. Henüz kullanmadım ancak ayrı olarak benzin hortumlarını ve egzozunu keşfettik, sürücü koltuğunun alt kısmına denk geliyor.
Bunların dışında Sunroof, Elektrikli Katlanır Hafızalı Aynalar, BMW Araç Telefonu, 6'lı CD değiştirici, Hifi Müzik Sistemi, Mercekli Farlar ve Mercekli Sisler, Far yıkama gibi çoğu E60'da da bulunan donanımları mevcut.
Gelelim sonradan eklenen özelliklere.
Prins LPG sistemi (6 Silindir)
Komple Dış M Paket (Taivan)
Style 166 18 inç 8j-9j Jantlar (Replika)
Aynalı cam filmi. (Büyük ihtimalle söktüreceğim)
Şimdi de aracın eksiklerinden bahsedelim.
4 adet ön arka farklı ebat lastik alınacak.
4 çıkış egzos yapılmış. Sökülecek ve difüzör tek çıkış olacak şekilde değişecek.
Ön ve arka tampona ayar yapılacak istediğim gibi oturmuyorlar. Eğer olmazsa değişim dahi yapılabilir.
Ön jantlarda eğiklik mevcut. Düzeltmeyi deneyeceğiz, eğer kurtarmazsa jant değişimine kadar yolu var.
Bagaj halısı mevcut değil. (Havuzlu koymuşlar hiç sevmiyorum) Çıkmacılardan temin edilerek orijinal alınacak.
Karter contası değişecek (sızdırma yapıyor) ve komple yağ bakımı yapılacak.
Aracın altı komple yıkanacak eğer başka yağ kaçağı varsa tespit edilecek.
6'şar adet bobin ve buji alınıp değiştirilecek.
AFR ayarı yapılacak. Gerekiyorsa enjektörlerin ve regülatörün değişimi yapılabilir. Sanki regülatör yetiştiremiyor gibi hissediyorum.
Tüm bunlar yapılırken amortisör, tabla, fren diskleri, fren balataları ve ilgili diğer tüm sıvılar gibi parçalarında kontrolü yapılacak.
Henüz paylaşım yapamıyorum. Yıkanınca ve tabiri caizse kullanılacak duruma gelince paylaşımlarım gelecektir.
Tabi ki başlığa bakınca özel ve sonradan hazırlanmış bir araç gibi gözükse de pek öyle değil. Bmw yetkililerinin 7 kasa donanımında ürettiği nadir E60 kasalardan bir örnek sadece.

Gelelim ilginç ama heyecan uyandırıcı donanımlara.
Dynamic Drive (
Active Steering (
Isıtma, Soğutma ve Masaj özelliği bulunan bel kırmalı, elektrikli hafızalı ön koltuklar.
Isıtmalı Arka Koltuklar.
Elektrikli Arka Perde.
Webasto (
Bunların dışında Sunroof, Elektrikli Katlanır Hafızalı Aynalar, BMW Araç Telefonu, 6'lı CD değiştirici, Hifi Müzik Sistemi, Mercekli Farlar ve Mercekli Sisler, Far yıkama gibi çoğu E60'da da bulunan donanımları mevcut.
Gelelim sonradan eklenen özelliklere.
Prins LPG sistemi (6 Silindir)
Komple Dış M Paket (Taivan)
Style 166 18 inç 8j-9j Jantlar (Replika)
Aynalı cam filmi. (Büyük ihtimalle söktüreceğim)
Şimdi de aracın eksiklerinden bahsedelim.
4 adet ön arka farklı ebat lastik alınacak.
4 çıkış egzos yapılmış. Sökülecek ve difüzör tek çıkış olacak şekilde değişecek.
Ön ve arka tampona ayar yapılacak istediğim gibi oturmuyorlar. Eğer olmazsa değişim dahi yapılabilir.
Ön jantlarda eğiklik mevcut. Düzeltmeyi deneyeceğiz, eğer kurtarmazsa jant değişimine kadar yolu var.
Bagaj halısı mevcut değil. (Havuzlu koymuşlar hiç sevmiyorum) Çıkmacılardan temin edilerek orijinal alınacak.
Karter contası değişecek (sızdırma yapıyor) ve komple yağ bakımı yapılacak.
Aracın altı komple yıkanacak eğer başka yağ kaçağı varsa tespit edilecek.
6'şar adet bobin ve buji alınıp değiştirilecek.
AFR ayarı yapılacak. Gerekiyorsa enjektörlerin ve regülatörün değişimi yapılabilir. Sanki regülatör yetiştiremiyor gibi hissediyorum.
Tüm bunlar yapılırken amortisör, tabla, fren diskleri, fren balataları ve ilgili diğer tüm sıvılar gibi parçalarında kontrolü yapılacak.
Henüz paylaşım yapamıyorum. Yıkanınca ve tabiri caizse kullanılacak duruma gelince paylaşımlarım gelecektir.

Son düzenleme: