@S.Asil evet ustam yağ geldi nasıl anlayacağız şimdi bu meretin orj. olup olmadığını ?![]()
+1 de benden gelsin.Motul Xcess 5w-40 kullanıyorum. Araçtaki DPF iptal durumda olduğundan xclean'e ihtiyaç duymadım. Mobil 1 espden sonra geçince motul'e aradaki ciddi vibrasyon, cold startta oluşan titreşimin ciddi manada azaldığını hissediyorum. Ayrıca cut off da araba akarken de ciddi manada yağ gibi gitmesi var. Zaten her ne kadar mobil ve castrol tam sentetik dese de bu yağlar Almanya'ya girerken yarı sentetik onayı alabiliyorlar. Motul gerçek tam sentetik olarak ayrılıyor bunlardan.
+1 de benden gelsin.
Normalde lm 4600 serisi 5-30 veya mobil esp serisi 5-30 kullanıyordum hep. Hangisini ucuza getirirsem onu alırdım. Son bakımda (bu hafta) iki yağın da fiyatlarının uçtuğunu görünce daha ucuz olduğu için 5-40 yağ aldım.
Çay bardağı ve kaşık benzetmesinin doğruluğunu hep savunmuşumdur, bi bardağa su koyup kaşıkla karıştırınca ses çıkar ve bardak sarsılır. Daha yoğun bir akışkan koyunca aynı işlemde çıkan ses ve bardaktaki sarsıntı azalacaktır. Fakat karıştırmak için daha fazla güç ve enerji harcamak gerekir.
Her bakımdan sonra olumlu sonuç alıyorum evet ama bu kez gözle görülür bir sonuç var. Bu kadarını beklemiyordum.
Otomobilim astra 1.3 dizel. Euro 4 olduğu için a3/b4 mb 229.5 ve en önemlisi motor fiat üretimi olduğu için GM onayından ziyade fiat dizel motor onayı olan bir yağ koydum. X cess 5-40
Yakıt tüketimi artar elbet ama depo başına belki 3-5 kuruş
Lubex alacaktım fakat internet sitelerine teknik föylerini yüklememişler hala. Daha önce mail yoluyla yükleyeceklerini söylediler ama uzun süre oldu. Ben de bu detaylarını göremediğim yağı alamıyorum ne kadar iyi olsa da. Motul xcess aldım bu yüzdenLubex ?
Lubex alacaktım fakat internet sitelerine teknik föylerini yüklememişler hala. Daha önce mail yoluyla yükleyeceklerini söylediler ama uzun süre oldu. Ben de bu detaylarını göremediğim yağı alamıyorum ne kadar iyi olsa da. Motul xcess aldım bu yüzden
Düzeltme: Şansa bak 1 hafta önce sipariş ederken yoktu hala. Şuan bi girip bakayım dedim tekrar, yüklemişler. Şanstedaylar baya iyiymiş almak isterdim. Bi dahaki bakıma artık
Lubex alacaktım fakat internet sitelerine teknik föylerini yüklememişler hala. Daha önce mail yoluyla yükleyeceklerini söylediler ama uzun süre oldu. Ben de bu detaylarını göremediğim yağı alamıyorum ne kadar iyi olsa da. Motul xcess aldım bu yüzden
Ne zaman sipariş ettin kanka ve hangi yağı ?Ben sipariş verdim denemek amaçlı bakalım nasıl bir şey kutusunu falanda merak ettim , 4 litre 10w40 sipariş geçtim gelsin görelim bakalım Belginin arkasında durması güzel bir durum olduğu için sıcak baktım yağa artık hayırlısı deyip girişelim , az bir şeyde bir kaba doldurup dondurucuya atacağım -20 -25 civarı deneyeceğim umuyorum unutmam da burada paylaşabilirim durumu![]()
Ne zaman sipariş ettin kanka ve hangi yağı ?
Hayırlı olsun knk gelince haber etDün sipariş verdim bugün kargoda kendileri , Primus EC 10w40 sipariş verdim.
Hayırlı olsun knk gelince haber et
Motul'ün 0W40 X-Clean serisi yok.selamlar konuyu hortlatayım.
benim n47 e90 320d aracımın bakımı geldi.
0w40 castrol edge?
0w40 motul xclean?
0w40 mobil-1?
hangisini önerirsiniz?
motul’da xcelan 0w40 nadir olsa da bulunabiliyor hocam.Motul'ün 0W40 X-Clean serisi yok.
X-Max var
Motul X-Clean 5W30 neden kullanmıyorsunuz
0w-40 da Mobil 1 Fs den memnun olan çok kişinin yorumunu okudum ama birebir tecrübe etme fırsatım olmadı maalesef.selamlar konuyu hortlatayım.
benim n47 e90 320d aracımın bakımı geldi.
0w40 castrol edge?
0w40 motul xclean?
0w40 mobil-1?
hangisini önerirsiniz?
hocam benim arabamda dpf var o yüzden fs koyamıyoruz maalesef0w-40 da Mobil 1 Fs den memnun olan çok kişinin yorumunu okudum ama birebir tecrübe etme fırsatım olmadı maalesef.
problem kışın ise 5w40 yerine 0w40’a geçmelisiniz. ilk rakam soğuk motor ikinci motor sıcak motor yağlamasını gösterir.Benim Corollada servis 4 bakımdır mobil super3000 10w40 koyuyor. Kmyede bakmıyorlar açıkçası kuzenin 90.000'deki aracına da aynı yağdan koyuyorlar. Araç 250.000'i devirdi yağ eksiltme yok. Yine bakım zamanı geldi servisten viskozite düşürmesini rica edeceğim, yazın problem olmasada kışın biraz geç ısınıyor. 5w40 mı yoksa 5w30 mu kullanmalıyım ?
Motor durumundan yana prob görünmüyor çok şükür. Ben almadan önce subap erimesinden dolayı önceki sahibi değişmesi gerekmeyen parçalarıda değişmiş 200.000 km’de. Bakalım servise teklifi sunucam onların fikrinide alıyımproblem kışın ise 5w40 yerine 0w40’a geçmelisiniz. ilk rakam soğuk motor ikinci motor sıcak motor yağlamasını gösterir.
ilk rakam ne kadar düşükse o kadar iyi soğuk yağlama, ikinci rakam ne kadar yüksekse o kadar iyi sıcak yağlama yapar.
andak yağ viskozite değişimi yapmadan motorunuzun durumundan emin olun.