Ötv ve kur farkını yansıtmıyoruz(mu acaba)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mehmethakantarhan

Profesör
652
Arkadaslar cumleten merhaba.

Aralik ayindayiz ve nerdeyse butun firmalar ötv ve kur farkini yansitmiyoruz,biz öduyoruz gibisinden reklam yapiyor.ama benim izlenimim hic öyle degil.kendi takip ettigim ve fiyat aldigim araclardaki artis

Egea 1.4. 52900 tl idi. 54900 tl oldu
Auris 1.33 54950 tl idi 57950 tl du
Civic 1.6 75 bin tl idi 76 bin tl oldu

Vs vs.liste uzayip gidiyor.nerdeyse butun firmalar bizi kandirmaya ve yaniltmaya mi calisiyor yoksa gormedigimiz bisey mi var? Saygı ve sevgilerimle

Arkadaslar cumleten merhaba.

Aralik ayindayiz ve nerdeyse butun firmalar ötv ve kur farkini yansitmiyoruz,biz öduyoruz gibisinden reklam yapiyor.ama benim izlenimim hic öyle degil.kendi takip ettigim ve fiyat aldigim araclardaki artis

Egea 1.4. 52900 tl idi. 54900 tl oldu
Auris 1.33 54950 tl idi 57950 tl du
Civic 1.6 75 bin tl idi 76 bin tl oldu

Vs vs.liste uzayip gidiyor.nerdeyse butun firmalar bizi kandirmaya ve yaniltmaya mi calisiyor yoksa gormedigimiz bisey mi var? Saygı ve sevgilerimle

İnternet fiyatları yanıltıcı oluyor, galaeriye gidip, satıcının masasına oturunca %5 birden fiyatı düşüyor.

haklisin ama auris 1.33 eskiden 54950 tl iken bayi 53750 son fiyat vermisti.simdi liste fiyati 57950.son fiyat 57 bin diyor.

Şimdi, Auris ülkemize japon yeni ile geliyor, herhangi bir kur sıkıntıı yok. Aynısı Hyundai içinde geçerli, ama rekabet kurulu sıkıntı çıkarıyor. Pejo euro ile gelince aradaki fark oluşuyor. Zamanında Otokoç yerli yapım arabalarını çok ucuza satınca davalık oldu. 2010 yılında ötv indiriminde, 32000 tl olan arabayı yerli olması avantajınıda kullanarak 28000 tl satınca, pejo woswos giller dava açıp otokocu büyük mali borca soktu.
Şu an yapılan tek sihirbazlık donanım. Daha iyi bir motor. Daha iyi metaryel.

Şimdi, Auris ülkemize japon yeni ile geliyor, herhangi bir kur sıkıntıı yok. Aynısı Hyundai içinde geçerli, ama rekabet kurulu sıkıntı çıkarıyor. Pejo euro ile gelince aradaki fark oluşuyor. Zamanında Otokoç yerli yapım arabalarını çok ucuza satınca davalık oldu. 2010 yılında ötv indiriminde, 32000 tl olan arabayı yerli olması avantajınıda kullanarak 28000 tl satınca, pejo woswos giller dava açıp otokocu büyük mali borca soktu.
Şu an yapılan tek sihirbazlık donanım. Daha iyi bir motor. Daha iyi metaryel.

Auris İngiltere'de üretilip geliyor. Bilgim yok ancak Japon Yen'i ile geleceğini zannetmiyorum.

Toyota değil de Subaru Japon yeniyle geliyor diye biliyorum ben de. Bu sebepten de GT86 ve BRZ arasında ciddi fiyat farkı var hatta.

Benim bu işten anladığım; bunlar ÖTV den önce yazan liste fiyatlarını normalde bayide masa başında bir miktar indiriyordu. Tabi internetten bakan biri için liste fiyatları geçerli oluyordu. Şimdi fiyatları ÖTV ile arttırıp, indirim ile eski liste fiyatlarına eşitlediler. Bu yüzden eski fiyatlardan veriyormuş gibi lanse ediyorlar. Yanlışım da olabilir, tamamen varsayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...