Arabanızın, yaptıramadığınız masrafları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
illaki vardır, para olunca yaptırcağınız bişiler. Önce ben yazayım.
Arabamın baskı balatası değişmesi gerekiyor. Devriyajın 65000 km de ömrü dolacağı görünüyor.
1000 tl rakam bictiler :(
Farları değiştirmem gerek, 60 tl bir butce lazım. Çünkü philips ampulalacağım :(
Arkaya 2 adet daha Pt535 almalıyım. 270 tl para lazım :( eski contilerle idare ediyoruz.
Önlere muz silecek lazım, iyisinden almak istiyorum. 55 lira fiyat bictiler :(
Silecek suyum bittti bitecek, antifirizli silecek suyu almalıyım, kaç para acaba. :(
60 bin bakımında benzin filtresi değişecekmiş. Ama arabam LPG li. 15000 daha idare edermi acaba :(
Bakıma 9000 km kaldı. Temmuz ayına kadar idare edermi acaba :( 380 tl bakımı.
Öff ne yapcam ben şimdi :(

Merkezi kilit beyni bozuk hala bagajdan giriyorum hırsız gibi 400tl(tamir edilirse tamir ettircem)
Sol ön kapı kilidi bozuk fiyat bilgim yok henüz
Balatalar bitti sayılır diskler falan ses yapmaya başladı 200 300 falan da bu tutar galiba
Kalorifer peteğini değiştirtmem lazım o da 100tl falan olsa gerek
Bunlar haricinde çok şükür bi masrafı yok şu an benim vectranın.

bizim doblonun hidrolik direksiyonundan da garip garip sesler geliyor bakalım
Kaç para kaçacak bize acaba?
Onun haricinde maşallah bir sorunu yok:) he birde clio'mun sağ stop lambası yanmıyor işin tuhafı bakım için gittiğim servisten çıktım eve geldim öyle patladı kendileri.. değiştir beni diye kendini gösteriyor ama iş,güç en kısa zamanda yaptıracağım ..

Son düzenleme:
30 bin bakımı geliyor... silecekler zayıflamaya başladı, balatalarım bitmemesine rağmen sağ ön taraf giderken ses yapmaya başladı uyuz oluyorum o seslere.

ayrıca aksesuarlarına para lazım :) led stoplar, led farlar, androidli ekranlı multimedya sistemi, jantlar :)

- Lastikler, stepne filan da bir ayar çekilecek
- Gösterge ve immobilizer semalarında bir temassızlık var. Ne zaman götürecek olsam düzeliyor. :/
- Airbag ışığı yanıyor. Sistemin bir kontrolden geçmesi lazım.
- Sol aks körüğü yerinden çıkmış. Bir fırsat olmadı.
- Viraj demiriyle z rotları bir kontrol ettireceğim. Bir değişik hissettiriyor. Çok maliyet çıkmaz ama fırsat olmadı.
- Direksiyon kutusu konusu cepte. Ne zaman ekstra bütçem olursa o zaman, acelesi yok şu anda durumu iyi.
- Kapı ve bagaj fitillerinin yenilenmesi lazım. Arabayı yıkarken ona göre özenli davranıyorum da, ses yapıyor o kötü.
- Dolu hasarından ötürü kaportada muhtelif göçükler var. Önümüzdeki baharda bir daha maruz kalırsa o zaman götürüp yaptırırım herhalde. =)
- Dolu hasarından önce tavanı boyatmam lazım. Arabayı satın aldığımdan beri 3 yıldır erteliyorum.
- Sol arka stop dolu sırasında çatladı. Keyfekeder canım isterse değiştirebilirim.
- Arka tamponu da aldığımdan beri değiştirmem lazım. Arkadan birinin vurmasını bekliyorum. =)
- Karter koruyucu da taktırsam iyi olur. Bir ara ona da bakacağım.

İlk 5 maddenin aciliyeti var. Diğerleri için uygun bir bütçede, uygun bir zamanda diyorum.

-Lpg tüpü 10 yaşını geçti o değişecek.
-Lpg regülatörü sıkıntılı o değişecek.
-Egsoz manifoldu ile egsoz borusunun birleştiği yerdeki conta erimiş, egsoz ses yapıyor o değişecek.
-Bagajın kilidi değişecek.
-Sağ ön cam mekanizması değişecek.
-Kalorifer fanı bir şeye değiyor ve verimli çalışmıyor o değişecek.
-Sürücü emniyet kemeri arada çekince gelmiyor o değişecek.
-Arka lastiklerden biri el frenini çeksende durmuyor ona bakılacak.
-Arka balatalar değişecek.
-Taban halısı değişecek.
-İç ışık değişecek.
-Pandizot ve kapılardaki hoparlörlerin bağlantıları gözden geçirilecek.
-Sağ arka geri lambası değişecek.
-Silecek kolunda bir gariplik hızlı ayar çalışmıyor.
-Rot balans gerekiyor.
-Arka süspansiyondan bir ses geliyor.

Vallahamı la, Garantilimi ? Piyasa fiyatınıda yaz. Bir müşteride var. Onadamı 400 lira
parça garantisi var tabi ki, zaten kullandığımız parçalar ya valeo yada LUK veya Hyundai nin kullandığı kaliteli yedek parça varsa onu takarız. Artık parça kalitesine göre fiyatta değişme olur, serviste powershift şanzımanlara taktığım kavramanın markası da LUK tu :) servisler bile LUK tan parça alıyor

1)brembo fren diski ön 288mm ( bütçe ayırabilirsem 2017 sonu gibi olabilir)
2)brembo ön arka balata (bütçe ayırabilirsem 2017 sonu gibi olabilir )
3)Superchips stage1 yazılım (2017 ilkbaharda yapılacak)
4)Custom downpipe (2017 ilkbaharda yapılacak)
5)sparco spor deri yarış koltukları (asla yaptırmayacağım o paraları veremem ama harika koltuklar çok isterdim. 2800tl)
6)geri görüş kameralı navigasyonlu dokunmatik ekran teyp ( bunu da asla yaptırmam herhalde çok para istiyorlar. bütçe ayırasım yok 3200tl)
7)borla egzoz sistemi.(çok yaptırmak isterdim lakin bütçem yok 2000usd)

Benim ihtiyar focusun baskı balata 178 binde ömrünü tamamlamak üzere klima sigortası yandı 4 kademeden başka kademede çalısmıyor bujilerin ömrü tamamlandı sayılır merkezi kilit beyni gitti anahtarla açıp kapatmak zorunda kalıyorum tüm sorunları bu para olurda yaptıracam ins.

Ekimde 15 bin bakımını yaptırdım 750 tl ye kasko ve sigortayıda toplamda 1820 tl ye yaptırdım

parça garantisi var tabi ki, zaten kullandığımız parçalar ya valeo yada LUK veya Hyundai nin kullandığı kaliteli yedek parça varsa onu takarız. Artık parça kalitesine göre fiyatta değişme olur, serviste powershift şanzımanlara taktığım kavramanın markası da LUK tu :) servisler bile LUK tan parça alıyor

İ10 grubunda reklamını yapacam, müşteriye fiyatını söyle, adress vere adam yollayyım.

İ10 grubunda reklamını yapacam, müşteriye fiyatını söyle, adress vere adam yollayyım.
Abicim maalesef tanıdıklarla iş yapmam gerek, bostancı sanayide benim yetiştiğim özel servis var, forumdan turan vardı hatırlarsın saxo aracına filan baskıyı kendim değiştirdim, bu şekilde tanıdıklara yapmam gerekli ki hem ustama hem arkadaşa karşı mahcup bir durum yaşamayım

Abicim maalesef tanıdıklarla iş yapmam gerek, bostancı sanayide benim yetiştiğim özel servis var, forumdan turan vardı hatırlarsın saxo aracına filan baskıyı kendim değiştirdim, bu şekilde tanıdıklara yapmam gerekli ki hem ustama hem arkadaşa karşı mahcup bir durum yaşamayım
yakında dirileceksin albayım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...