Geçen ay ani bir kararla bir kaç işim için dacia almaya karar verdim. Araç segmentinde tipi ile yer etti güzel satış rakamları yakaladı. Ben özellikle aldıktan sonra pek çok yerde araca bindiğimde yada kullanırken aa bu özellikte mı varmış dedim. Sandero stepwayde ayrıca techroad diye otomatik klima ,ekoseli iç döşeme ,çelik jantlı full paketi olduğunu öğrendim. Malzeme kalitesi dışında boş paket olarak segmentinin üstünde özellik sunuyor.
Yalnız araçla ilgili en önemli özellik makyaj geçirmiş olması. Çünkü bu kadar iyileştirme sanırım tek tek makyajsız dacia kullanıcılarını arayıp “acaba neyden şikayetçisiniz nereleri düzeltelim?” Diye sormuş olmaları lazım.
Makyajla gelen özellikler:
1-Yan hava yastıkları
2-Elektirikli ayna
3-Deri direksiyon
4-Korna direksiyona taşınmış
5-Arka kapılara hoparlör eklenmiş
6-Ön cam otomatiği arka cam otomatikleri kapılara taşınmış
7-Direksiyondan müzik kontrol
8-Arka cam otomatik
9-Şöför koltuk yükseklik ayarı
10-Bluetooth
11-İkinci çakmaklık
12-Kol dayama
13-hız sabitleme
14-Hız sınırlama
15-Bagaj ışığı
16-Torpido ışığı
17-Ön led gündüz farı
18-Arka led stop
19-Yol bilgisayarı
20-usb
21-eco modu
22-stop start
23-yokuş kalkış desteği
bir makyajla 23 özellik eklemek cidden takdire şayan.
Yalnız hala eksikler yok değil
1-sensör namına bişey yok
2-direksiyon çok ağır
3-direksiyon derinlik ayarı yok
4-hala direksiyon hariç aşırı kalitesiz malzeme kalitesi
5-ağır kapılar
6-tekerlek üstü davlumbazların olmaması
7-bagaj kilidi dışarda çok fazla kırıp araçta soyma vakası oluyormuş
8-toz fitilleri yok
9-pek çok noktada sacla temasınız olması
0.9 motoru ne kadar sevdiğimi ve verimli olduğunu pek çok dile getirdim. İşin ilginç yanı ise 0-100 verisinde. Yarı otomatik sallatılı şanzuman daha ağır daha yüksek ve rüzgar direnç değeri daha yüksek olmasına rağmen clio 0.9 dan daha iyi veriler sunuyor.
Vites ise tam bir rezalet. Bazen vites değiştirmeyi unutuyor desek yeridir. Yinede manuel modu debriyajsız düz vites kullanırım diyenler için ideal.
bu arada çok gaza gelip evin önündeki boş araziye çekiyorum genelde
Yakıt tüketminde mercedesle 4.9 clio 5 le 4.5 yakaladığım rotada 3.3 gösterdi ama daha tam ölçüm yapamadım.
Dip not: benzin deposu 50 litre. Benzin nerdeyse bitmek üzereyken gaza gelip fulleyin dedim 350 tl verip çıktım
205-55-16 goodyear var arabada
Yalnız araçla ilgili en önemli özellik makyaj geçirmiş olması. Çünkü bu kadar iyileştirme sanırım tek tek makyajsız dacia kullanıcılarını arayıp “acaba neyden şikayetçisiniz nereleri düzeltelim?” Diye sormuş olmaları lazım.
Makyajla gelen özellikler:
1-Yan hava yastıkları
2-Elektirikli ayna
3-Deri direksiyon
4-Korna direksiyona taşınmış
5-Arka kapılara hoparlör eklenmiş
6-Ön cam otomatiği arka cam otomatikleri kapılara taşınmış
7-Direksiyondan müzik kontrol
8-Arka cam otomatik
9-Şöför koltuk yükseklik ayarı
10-Bluetooth
11-İkinci çakmaklık
12-Kol dayama
13-hız sabitleme
14-Hız sınırlama
15-Bagaj ışığı
16-Torpido ışığı
17-Ön led gündüz farı
18-Arka led stop
19-Yol bilgisayarı
20-usb
21-eco modu
22-stop start
23-yokuş kalkış desteği
bir makyajla 23 özellik eklemek cidden takdire şayan.
Yalnız hala eksikler yok değil
1-sensör namına bişey yok
2-direksiyon çok ağır
3-direksiyon derinlik ayarı yok
4-hala direksiyon hariç aşırı kalitesiz malzeme kalitesi
5-ağır kapılar
6-tekerlek üstü davlumbazların olmaması
7-bagaj kilidi dışarda çok fazla kırıp araçta soyma vakası oluyormuş
8-toz fitilleri yok
9-pek çok noktada sacla temasınız olması
0.9 motoru ne kadar sevdiğimi ve verimli olduğunu pek çok dile getirdim. İşin ilginç yanı ise 0-100 verisinde. Yarı otomatik sallatılı şanzuman daha ağır daha yüksek ve rüzgar direnç değeri daha yüksek olmasına rağmen clio 0.9 dan daha iyi veriler sunuyor.
Vites ise tam bir rezalet. Bazen vites değiştirmeyi unutuyor desek yeridir. Yinede manuel modu debriyajsız düz vites kullanırım diyenler için ideal.
bu arada çok gaza gelip evin önündeki boş araziye çekiyorum genelde

Yakıt tüketminde mercedesle 4.9 clio 5 le 4.5 yakaladığım rotada 3.3 gösterdi ama daha tam ölçüm yapamadım.
Dip not: benzin deposu 50 litre. Benzin nerdeyse bitmek üzereyken gaza gelip fulleyin dedim 350 tl verip çıktım

205-55-16 goodyear var arabada
Moderatör tarafında düzenlendi: