Arkadaşlar herkese merhaba.
2016 Model 1.6 CDTI 85.500 KM'deki B16DTH motor kodlu OPEL Insignia aracım için periyodik bakım zamanı gelmek üzere.
Aracıma yetkili serviste değil dışarda özel bir serviste bakımını yaptırmıştım en son.
Son bakımda;
Motor Yağı: Castrol 5W-30 (modelini hatırlamıyorum)
Yağ filtresi: Rixenberg
Yakıt filtresi: Rixenberg
Hava filtresi: Motocar
Polen filtresi: markasız
Memnun kalmadığım bir durum olmadı ama artık kendim karar vermek istiyorum aracımda hangi yağ ve filtre kullanılması gerektiğine.
Araştırmalarım sonucu karar verdiğim ürünler şunlar;
Motor Yağı: Motul sitesinde yağ seçicinin önerdiği yağ olan MOTUL SPECİFİC DEXOS2 5W-30
Yağ filtresi: MANN HU 6019 z veya yetkili servisten GM marka yağ filtresi
Yakıt filtresi: MANN PU 9001 x veya yetkili servisten GM marka yakıt filtresi
Hava filtresi: MANN C 29 012
Polen filtresi: MANN FreciousPlus antialerjik kabin filtresi
(Bu filtre için bir kullanıcı yorumu okudum, söylediği klima üfleme performansında bir azalma olduğu, yani 1. seviyede ki performansını 4. seviyede zor alıyorum diyordu yorumda.)
Sizlerin önerdiği daha iyi bunu al dediği bir ürün varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
MANN ağırlıklı bir seçim oldu, bu konuda da sıkıntı var çünkü MANN'ın piyasada çok sahtesi var. Ankara özelinde bu parçaların orjinalini alabileceğim bir yer önerebilirseniz de sevinirim
2016 Model 1.6 CDTI 85.500 KM'deki B16DTH motor kodlu OPEL Insignia aracım için periyodik bakım zamanı gelmek üzere.
Aracıma yetkili serviste değil dışarda özel bir serviste bakımını yaptırmıştım en son.
Son bakımda;
Motor Yağı: Castrol 5W-30 (modelini hatırlamıyorum)
Yağ filtresi: Rixenberg
Yakıt filtresi: Rixenberg
Hava filtresi: Motocar
Polen filtresi: markasız

Memnun kalmadığım bir durum olmadı ama artık kendim karar vermek istiyorum aracımda hangi yağ ve filtre kullanılması gerektiğine.
Araştırmalarım sonucu karar verdiğim ürünler şunlar;
Motor Yağı: Motul sitesinde yağ seçicinin önerdiği yağ olan MOTUL SPECİFİC DEXOS2 5W-30

Yağ filtresi: MANN HU 6019 z veya yetkili servisten GM marka yağ filtresi

Yakıt filtresi: MANN PU 9001 x veya yetkili servisten GM marka yakıt filtresi

Hava filtresi: MANN C 29 012

Polen filtresi: MANN FreciousPlus antialerjik kabin filtresi

Sizlerin önerdiği daha iyi bunu al dediği bir ürün varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
MANN ağırlıklı bir seçim oldu, bu konuda da sıkıntı var çünkü MANN'ın piyasada çok sahtesi var. Ankara özelinde bu parçaların orjinalini alabileceğim bir yer önerebilirseniz de sevinirim

Son düzenleme: