Herkese merhabalar,
Özetle kafam karışık ve konuya hiç hakim değilim. Bütçemi aslında gerçekten ayrılan bütçeye değecekse 1.5 milyona kadar zorlayabilirim, sıfır 1.6 Urban Egea da düşündüm bu sebeple. Ama bir yandan da ikinci el görece yeni bir Egea ile tecrübelenmek de mantıklı geliyor. Hem durumuma uygun hem finansal anlamda mantıklı bir karar vermek istiyorum.
Şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
- Bütçem 1 Milyon TL
- İlk arabam, sürücü kursu seviyesinde deneyimim var
- Yaşadığım yer küçük, trafiksiz
- Çoğunlukla işe gidip gelmek ve günlük işler için kullanacağım
- Yılda 1–2 kez uzun yol yapabilirim
- Manuel bir sedan istiyorum.
- Öğrenmek ve hevesimi almak için daha çok
- Trafiksiz bir yerde yaşadığım için dezavantaj da olmayacağını düşünüyorum
- Şimdiden manuel arabalara kimse sıcak bakmıyor gördüğüm kadarıyla, biraz da son fırsat olarak görüyorum deneyimlemek için
- Tecrübelendikten sonra değiştirmek isteme ihtimalime karşı satmak istersem de problem yaşamayacağım bir araba olmasını istiyorum
Şimdiye kadar hiç araba ilgim olmamıştı. Arabaların dış görünüşlerine bile yeni dikkat etmeye başladım. İlk olarak gözüme Honda Civic'ler çarptı, FC5 modelleri. Ama gördüğüm kadarıyla bütçemi aşıyor, arabanın durumunu anlayacak tecrübede de değilim, donanım olarak da Urban Egea'ların gerisinde kalıyor gibi alma ihtimalim olabilecekler. Sonrasında baktığım diğer hoşuma gider arabalarda da aynı durumu gördüm.
En son 1.6 Multijet Manuel Urban paket bir Egea düşündüm, ama sanırım onlar da bütçemi aşıyor.
Aslında 1.4 Fire Egea'ları hiç istemiyordum ama artık hem bütçe sebepli hem zaten yeni öğreneceğimden yeterli olur diye düşünerek en mantıklı seçeneğin bunların ikinci ellerinden olduğunu düşünmeye başladım.
Özetle kafam karışık ve konuya hiç hakim değilim. Bütçemi aslında gerçekten ayrılan bütçeye değecekse 1.5 milyona kadar zorlayabilirim, sıfır 1.6 Urban Egea da düşündüm bu sebeple. Ama bir yandan da ikinci el görece yeni bir Egea ile tecrübelenmek de mantıklı geliyor. Hem durumuma uygun hem finansal anlamda mantıklı bir karar vermek istiyorum.
Şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.