Arabama kaldırım taşı ile zarar vermişler

falcon70

Ali
Düz Yol Gazcısı
31
26
Marka
Yok
İyi günler forum üyeleri,

Ben bir kurumda devlet memuruyum, 3 yıl boyunca zor şartlarda biriktirdiğim parayla babamın üstüne ötv indiriminden faydalanarak yaklaşık 9 ay önce 2024 model renault clio aldım. Arabaya hep dikkatli bakıyordum çizik vb olmasın diye... pazar sabahı markete gittim dönüşte arabaya biraz camsil ekleyeyim dedim. O an farkettim ki birisi sertçe arabama kasıtlı kaldırım taşı ile vurmuş hem sürücü koltuğunun olduğu üst tavana hem de kaputa daha sonra taşı da atmış yere husumetlim de yoktur kendi halinde yaşayan biriyimdir. Birkaç ihtimal de düşündüm ama anlam veremedim plaka 65 olduğu için ırkçılığa mı uğradım yoksa sarhoşun biri mi yaptı bilmiyorum ama benim arabamı hedef seçmiş bir arkadaşımla sıcak su döküp göçüğü biraz düzeltsekte yine de kötü gözüküyor. Polis tutanak tuttu ama aracın olduğu yerde malesef güvenlik kamerası da yoktu. İnternetten biraz araştırma yaptım park halinde kayıt yapan araç içi sensörlü kameralar var ama bunlar arabayı garanti dışı bırakıyormuş galiba obp kablosu ile aküye bağlandığı için pek emin olamadım sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemem lazım fikirlere açığım bilgi sahibi arkadaş be abilerimin yorumlarını dinlemek isterim kamera mı takayım kasko sıkıntı zaten sanayi lokal boya olur diyor hiç ellemeyeyim mi napayım bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• 20250928_130327.jpg
    20250928_130327.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 0
  • 20250928_130319.jpg
    20250928_130319.jpg
    951.2 KB · Görüntüleme: 0
  • 20250928_135943.jpg
    20250928_135943.jpg
    661.6 KB · Görüntüleme: 0
Bence kamera bizim ülkemizde işlevsiz :( Büyük olaylarda işe yarar da şimdi adamı bulsak ne yapacağız ki ? Hukuki süreç uzun..

Bu olayın yaşandığı yerden yeterince uzakta, geç saatlere kadar insanların geçtiği aydınlık bir sokağa parketmek mantıklı.. Tabi o zaman da kavga çıkarsa araba ayak altında oluyor ama yapacak birşey yok. Tenha ayrı dert, kalabalık ayrı dert. Okul çevresi de riskli, en basitinden top gelir 😁 Geceleri alkol alınıyor falan filan.

Geçmiş olsun, değer kaybı yaratacak birşey yok arabada.. Detailing işi yapan yerlere de sorun, çok ince rötuşla kurtarabilir onlar.

Kaskonuzun mini onarımı vardır mutlaka. Oraya verirseniz mini onarımdan bunları hallederler. Boyasız göçük düzeltmeyle göçüğü hallederler. Derin çizilen yerlere de eğer lokal boya olsun istemiyorsanız rötuşla kapatabildikleri kadar kapatmalarını söylersiniz. Mini onarım tramerinizde gözükür cüzzi bir miktar olarak. Tramerde de gözükmesin derseniz cebinizden verip yine boyasız göçük düzeltme yapan bir yerde göçüğü yaptırırsınız. Çizilen yere de rötuş çektirip en azından kötü görüntünün bir kısmını ortadan kaldırırsınız.

Durur halde kayıt yapabilen kameraların çoğu ya direkt aküye bağlanıyor ya da obd portuna bağlanıyor. Ama bazı kameralar durur halde de kayıt yapabilmek için usb kablosuyla powerbank'e de bağlanabiliyor. Obd portu ya da direkt akü üstünden bağlantı konusunda üreticiler garanti konusunu evet sorun edebiliyor maalesef.

Bence kamera bizim ülkemizde işlevsiz :( Büyük olaylarda işe yarar da şimdi adamı bulsak ne yapacağız ki ? Hukuki süreç uzun..

Bu olayın yaşandığı yerden yeterince uzakta, geç saatlere kadar insanların geçtiği aydınlık bir sokağa parketmek mantıklı.. Tabi o zaman da kavga çıkarsa araba ayak altında oluyor ama yapacak birşey yok. Tenha ayrı dert, kalabalık ayrı dert. Okul çevresi de riskli, en basitinden top gelir 😁 Geceleri alkol alınıyor falan filan.

Geçmiş olsun, değer kaybı yaratacak birşey yok arabada.. Detailing işi yapan yerlere de sorun, çok ince rötuşla kurtarabilir onlar.
Hocam detailing ve rötuş hakkında pek bilgim yok ama çok sert vurmuş kaldırım taşıyla çizikler derin

Kaskonuzun mini onarımı vardır mutlaka. Oraya verirseniz mini onarımdan bunları hallederler. Boyasız göçük düzeltmeyle göçüğü hallederler. Derin çizilen yerlere de eğer lokal boya olsun istemiyorsanız rötuşla kapatabildikleri kadar kapatmalarını söylersiniz. Mini onarım tramerinizde gözükür cüzzi bir miktar olarak. Tramerde de gözükmesin derseniz cebinizden verip yine boyasız göçük düzeltme yapan bir yerde göçüğü yaptırırsınız. Çizilen yere de rötuş çektirip en azından kötü görüntünün bir kısmını ortadan kaldırırsınız.

Durur halde kayıt yapabilen kameraların çoğu ya direkt aküye bağlanıyor ya da obd portuna bağlanıyor. Ama bazı kameralar durur halde de kayıt yapabilmek için usb kablosuyla powerbank'e de bağlanabiliyor. Obd portu ya da direkt akü üstünden bağlantı konusunda üreticiler garanti konusunu evet sorun edebiliyor maalesef.
Mini onarım hakkında bilgim yoktu bu konu ile ilgili renault servisle konuşacağım

Mini onarım hakkında bilgim yoktu bu konu ile ilgili renault servisle konuşacağım
Mini onarım kaskoların sunduğu bir olanak. Her yıl belli oranda, belli bir limite kadar bu tarz ufak tefek hasarlarda ücret almadan onarım yaptırılabiliyor. Aracınızın kaskosunu kime yaptırdıysanız orayla konuşun. Sigortacınız varsa onunla iletişime geçin. Yoksa ve aracı aldığınız bayiden kasko yaptırdıysanız bayiye gidip oranın sigorta kısmıyla konuşabilirsiniz.

Mini onarım kaskoların sunduğu bir olanak. Her yıl belli oranda, belli bir limite kadar bu tarz ufak tefek hasarlarda ücret almadan onarım yaptırılabiliyor. Aracınızın kaskosunu kime yaptırdıysanız orayla konuşun. Sigortacınız varsa onunla iletişime geçin. Yoksa ve aracı aldığınız bayiden kasko yaptırdıysanız bayiye gidip oranın sigorta kısmıyla konuşabilirsiniz.
Hocam aracı Van bayi den almıştık ama ben karaman da ikamet ediyorum şuan bu sigorta sadece orada mı geçerlidir renault servisinde kasko gözükmez mi uzak bşr şehirdr yaşadığım için oraya gitmem sıkıntı olur benim için

Hocam aracı Van bayi den almıştık ama ben karaman da ikamet ediyorum şuan bu sigorta sadece orada mı geçerlidir renault servisinde kasko gözükmez mi uzak bşr şehirdr yaşadığım için oraya gitmem sıkıntı olur benim için
Bulunduğunuz ilde herhangi bir renault bayisine gidip onların sigorta kısmıyla da görüşebilirsiniz. Ya da vaktim olmaz derseniz telefonla da iletişime geçebilirsiniz sorun olmaz.

bana da zamaninda benzer birsey olmustu. sonra site guvenlik kamerasindan baktik veletler yapmis. bir sebebi yok yani. tamamen rastgele. kaskom vardi gittim iyi bir kaporta ustasi buldum yaptirdim. kasko boyle seyler icin var. o zamanlar istanbul'da ikame ediyordum. bastan daha goze almistim yani araca gelecek random hasarlari :)