Sanırım PHEV sadece bir kaç kişiye mantıklı geliyor biriside benim

şimdi kullanımları baz aldığımızda çoğumuz aslında şehir içi kullanıyoruz işe git gel markete git yemeğe git vs. eee PHEV mantıklı neden mi örneğiniz bu araç bu konu dahilinde (şimdi yazdık diye phev fiyatları uçmasın valla kafa atarım phev satanlara) her neyse devam edeyim

, Tonale phev tam elektrik modunda 133 km/h'a kadar müsade veriyor ki 121Bhp 250Nm sağlıyor pedalda bize ve bu direkt olarak sağlandığı için keyifli oluyor , ee bu araba elektrik modunda şehir içi 80KM menzile sahip ha birde yakaladık bazı yerlerde yokuş aşağı yolları saldık mı çok daha iyiyiz , ortalamada işe git gel herkes için geçerli olmasa da genel anlamda 30-50 km mesafe tutuyor dahil ettik alışveriş akşam bir kahve falan 70-80 km haliyle yetecektir eve döndük 2-3 saat şarj ettik sabaha aracımız yine hazır benzin mi onu unuttuk bu şekilde kullanım yaparsak , oldu ya uzun yol işimiz çıktı hybrit moduna devam edip yakıttan tasarruf ederek hem elektriğin getirisini kullandık hem benzinli motorun keyfine baktık ve ucuz bir şekilde seyahatimizi gerçekleştirdik yani aslında win-win durumu oluyor bu senaryo için alındıysa araç

ha full uzun yol kullanılacak şarj edilmeyip kenara atılacaksa zaten seçeneklerde 1.6 Mjet var , yok ben dizel sevmiyorum diyenler için 1.5T Hybrit var

Yani PHEV araçta bir mantıksızlık yok , ben 11 ay şehir içinde işe gidip geleceğim 1 ay tatile gideceğim modeli bir araç ki uzun yolda 60-70 km yine sadece elektrikle gidebiliyorsunuz , hatta öyle ki motorun modunu ayarlayıp nasıl davranması gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz , min-norm-max gibi düşünürsek işte kardeşim sen bataryayı şarj et ona ağırlık ver diyebiliyoruz eeee düşününce mantıklı gelmedi mi size de ?

sonuçta bu aracın bataryası 7-8Kw bir wallcharger ile 2-3 saatte doluyor 80km menzil sağlıyor ve hız kısıtlamasıda hiçte az değil 133km/h daha ne olsun , ha ağır mı araç ağır ama WLTP 80 gider demiş 70 bile gitse günlük kullanımda cebi her türlü koruyor