Arabanızın Fotoğrafları

Arabanızı seviyor musunuz

• Kullanılan toplam oy
    716
33333 km

20251020_002029.jpg

Hayır şuan fabrikasyon adblue çalışıyor. Ocak 2025 de 45 bin km de aldım şuan 73 bin kmye doğru gidiyorum. Aracın uyarı vermesini beklemeden göstergede bile full iken dolum yapıp adblueyi dolu tutuyorum. Göstergesi 4 diş ama içerde baya azalınca dişler düşüyor garip bi algoritma yapmışlar. Örnek gösterge full iken 5 litre Adblue alabiliyor. Kapasitesi 12 litre civarı. Shellden kapalı bidon alıyorum.

Aynı araç ve motor kullanıcı olarak 150bin km'de aracım adblue dpf şikayeti oluşmadı henüz. Her gün 80km çevreyolunda 120-180 bandında seyrediyorum dpf ve kurum için onun da etkisi vardır.
İyi bari içim rahatladı 150.000 km ye kadar Adblue sorunumuz yok demek.
Eski aracım linea 1.6 mtj de 190.000 km de EGR tıkanmıştı hatta kütüğe kaynamış sökülmedi. Aracın yaşıda vardı iptal etmişti usta ama DPF kırılınca temiz sağlam çıkmıştı sonrasında satıp egeaya geçmiştim şimdi egeada ileriki yıllarda başıma gelirse iptal yerine olabildiğince egr dpf gerekirse kütük orjinal sıfır alıp parçaları yenileme yoluna gideceğim. Çünkü 3000 devirlerde araç duman atıyor engel olamıyorsun arkandan gelen sitem ediyor.