Leon 1.6 TDI DSG Kavrama Kaçırması

embedded

İbrahim Ç.
Asfalt Kurutucu
84
Marka
Seat
Evet gün geçmiyor ki dertsiz belasız bir gün geçirmeyelim..
Video
Videoda görüldüğü üzere kavrama kaçırmaya başladı. Ne kadar ömrü kaldığı konusunda (ne zaman yolda bırakır :D) fikri olan var mı? Ya da bu durum şanzıman yağının azalmasından vs. olabilir mi? Yakın zamanda kavrama tüp yağ değişim yapan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim...

• Üzgün
Tepkiler: Onatygt
Evet gün geçmiyor ki dertsiz belasız bir gün geçirmeyelim..
Video
Videoda görüldüğü üzere kavrama kaçırmaya başladı. Ne kadar ömrü kaldığı konusunda (ne zaman yolda bırakır :D) fikri olan var mı? Ya da bu durum şanzıman yağının azalmasından vs. olabilir mi? Yakın zamanda kavrama tüp yağ değişim yapan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim...
yolda kalmak istemiyorsanız en kısa zamanda kavrama değişimi yapılmalı. Dur-kalk hızlarında aracı araba kullanmayı yeni öğrenen biri gibi sarsıyor mu bide (debriyajı ayarlayamama gibi)?

TDI+Golf 6 DSG'ye göre iyi gitmiş.

Kavrama her türlü değişecek, 2 kavrama var.. Ucuza kaçmak için daha kötü olan değiştirilebilir, diğeri tekrar kombinasyon yapılarak devam edilebilir. 1'de sorun yok, 2'de varsa diğer kavrama değişecek. 1-3-5-7/2-4-6 gibi..

Yağ konusunu hiç bilmiyorum, bende B9 A4 var, 150.000'lerde. Eski yağı yarısına kadar boşaltıp yeni yağ eklemeyi düşünüyorum.

Artık iPhone 6 gibi oldu bu şanzıman. Çok acayip bir maaliyet çıkmadan, sağda solda yaptırabiliyorsunuz.

yolda kalmak istemiyorsanız en kısa zamanda kavrama değişimi yapılmalı. Dur-kalk hızlarında aracı araba kullanmayı yeni öğrenen biri gibi sarsıyor mu bide (debriyajı ayarlayamama gibi)?
Nadiren kalkarken bir kere silkeliyor. Onun dışında vites geçişleri vs normal. Her viteste de böyle sıyırmıyor.
Çok dikkat ederek kullanmaya çalışıyorum. Arabaya para harcamaktan imanım gevredi :D En azından bi 3 5k kilometre dayanması lazım... Bir süre dipgaz yapmadan trafiğe kalmadan idare ettirmeye çalışcam bakalım sonuç ne olacak...

TDI+Golf 6 DSG'ye göre iyi gitmiş.

Kavrama her türlü değişecek, 2 kavrama var.. Ucuza kaçmak için daha kötü olan değiştirilebilir, diğeri tekrar kombinasyon yapılarak devam edilebilir. 1'de sorun yok, 2'de varsa diğer kavrama değişecek. 1-3-5-7/2-4-6 gibi..

Yağ konusunu hiç bilmiyorum, bende B9 A4 var, 150.000'lerde. Eski yağı yarısına kadar boşaltıp yeni yağ eklemeyi düşünüyorum.

Artık iPhone 6 gibi oldu bu şanzıman. Çok acayip bir maaliyet çıkmadan, sağda solda yaptırabiliyorsunuz.
Girmişken hepsini bir yaparız muhtemelen tekrar tekrar işçilik vermektense. Benim tek sayı viteslere bakan kavramada sorun var muhtemelen. Çift sayılarda sıkıntı yok şuanlık.
Güncel maliyeti kavrama + volant sadece malzeme 33 bin TL. Yağ, basınç tüpü, mekatronik bakımı işin içine girince işçilikle beraber 50 60 binli sayılara geliyor.

Rampalı dur kalk yapılmak zorunda kalınan bir gün bırakır. Ya da ansızın direkt bırakabilir. Kavrama kaçırırken kullanmak, volan yüzeyini bozuyor. Zaten değişecekse okay. Fakat çift kütleli volanda yüzey işlemek mümkün olmadığı için yüzey bozulursa her türlü volan da değişecek.