Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Hyundai i20 1.4 6TK
Çekmeköy - Tuzla arası genelde sabit insancıl olmayan uzun dönem ortalaması.

IMG_5870.jpeg

Anlık çekerken bulanık çekmişim, park ederken çekerim deyip unutuyorum genelde.

Ortalama hız 47-48 falan oluyor.

IMG_5871.jpeg

Sakin insancıl sürüş ica üzerinden.

Şirkette böyle 40 küsür bin kilometre ortalaması en yüksek 9.9 gördüm. O kesinlikle ama insancıl kullanış değil.

Performansına göre biraz fazla yakıyor maalesef bana göre.

Hyundai i20 1.4 6TK

Ekli dosyayı görüntüle 53799

Ekli dosyayı görüntüle 53800

Şirkette böyle 40 küsür bin kilometre ortalaması en yüksek 9.9 gördüm. O kesinlikle ama insancıl kullanış değil.

Bu arac bu kombinasyonla benim 1.2 130luk corsa gibi yakıyor ama performans olarak onun yarısı kadar bile degil. Arkadaşımda da var. Benimkiyle hep benzer yakiyor. Sadece otobanda yuksek suratte sabit seyir ederken, yokuş çıkarken benimki daha az yakiyor. Onun haricinde benzer yakıyorlar.

Ford Kuga 1.5 TDCİ Powershift
Avcılar-Darıca D100 boyunca 90-99 sabit hızda olabildiğince eko yaparak denemek istedim. İstanbul'da trafiğin %1 olduğu saatte 51 dakikalık sürüş süresi, ortalama hız 81 km/h, tek kişi. Bana biraz fazla geldi gibi rahmetli Avensis (1.6dizel.) ile aynı şartlarda 4'ün altına rahat düşerdim ama manueldi tabi.
1770843546664.png

Audi Q2 35TFSI (1.5TSİ DSG)
Ankara-Kocaeli, tek kişi klima açık, devlet otobanında 130, Kuzey Marmara'da 140 cc sabit ilerledim iki şehrin de içinde epey trafiğe takıldım.
1770843790599.png

VW Tayron 1.5 E-Tsi
Şehir içi otoban-d100 karışık, kurtköy-tuzla inmeli çıkmalı bir de ufak nakliye amaçlı kullanım, 2 kişi klima ve elektronik konfor öğeleri aktif.
1770843982627.png

Hyundai i20 1.4 6TK

Ekli dosyayı görüntüle 53799

Ekli dosyayı görüntüle 53800

Bence iyi tüketimi var, 100hp-tk şanzıman ikilisiyle iyi yakmış.

Bence eski tip bir otomatik için iyi değer, benim emektar Era geçen kış 10-11 arası seyrediyordu Ankara'da
Yani iyi tabi de benim pek trafiğe girdiğim söylenemez, daha doğrusu ankarada artık hep trafik var ama asıl yoğun saatlerde çok kullanmıyorum arabayı. Yoksa gece vakti de ufaktan dur kalka girdiğim oluyor

Ekli dosyayı görüntüle 53828

Clio 1.4 16v Bva Ankara şehir içi burdan aşağısı çok zor ya
eski nesil atmosferik, eski nesil tork konventörü, 4 ileri şanzıman, aradan geçen yıllar vs.

Şimdinin teknolojisi ve imkanları o zamanların hafifliği ile birleşebilseydi dizel arabalara gerek bile kalmazdı tüketim konusunda. (bizdeki dizeller de aynı senaryoda bundan biraz az yakıyor sadece :d)

başarılı bence tüketim.

1000052274.jpg

2014 astra J hb, 1.6 cdti manuel,
208.300 km,

rota: sancaktepe - umuttepe, kurnaköy yan yol ve e80 kullanıldı, 103 km

tek kişi, ısıtıcı açık klima kapalı, kış lastiği takılı, 15 derece sıcaklık, yolun sonlarında yağmurlu hava,

ort hızdan anlaşılacağı üzere çok 90 km/h'nin altına düşmedim bu sefer, genel olarak otobanda 100-160 arası değişken hızlarda gittim. Dikkat etmeden kullandım.

ort tüketim: 6 litre
ort hız: 97.5 km/h

Menzil yetersiz.
Hiç durmadan Iğdır’a nasıl gideceksin? (!)
1500km olmadan almam.
Abi dalgasına öyle diyenlerin ironisi yaptığını biliyorum da doğuda cidden elektrikli araba kullanılmaz. Misal benim sürekli katettiğin Trabzon-G.hane-Kelkit-Erzincan-Pülümür-Tunceli-Elazığ-Malatya rotasında aracın şarjını bitirecek çok yer var ve öyle kısa mesafede şarj istasyonu da yok. Onu geçtim bu yollarda hava bahar aylarında bile ekside oluyor, kışın elektrikli arabayla cidden büyük problem olur.