Benim kullanım tarzıma kışın 4season lastik kullanmak daha iyi uyuyor ben zaten yazın 225 45 R17 kullanıyorum ama kışın genel anlamda akdeniz şartlarında geçiriyoruz belki ortalıktan 15 günlüğüne kaybolmak istediğimizde otoyollar yada nasyonel açık yolları tercih edince kış lastiğinin bir mantığı kalmıyor , Adananın kışı ortalamalarda 15 dereceler ile seyrediyor kışlık lastiklere üzülüyorum ve genelde yağış gördüğüm için su kanallı lastik gerekiyordu
Yani aslında lastik alırken acemi bir sürücü olarak değil de ben ne yapmak istiyorum koşullarım ne ve bu lastiklerle sürüş profilim ne olacak diye değerlendirip lastik almak çok daha mantıklı , gelene geçene premium markaları öneriyoruz (ki pirellide premium ondan aldım

) şunu alın bunu alın ama gerçekten ona ihtiyacı var mı belki adam 50 kmh üzerinde seyir gerçekleştirmiyor ama gidip atıyorum PC7 aldırıyoruz bana gerekli görünmüyor bazı zamanlar oturup bunu düşünüyorum

yada otoyolda ağır ağır süzülerek 90-110 araç kullanan birisine gidip F1 ASY5-6 aldırıyoruz gitsin FK520 alsın parası cebinde kalsın onun ihtiyacı yok ki böyle bir lastiğe

hatta belki FK520 bile ona fazla