En Son Ne Aldınız?

100'lü plastik anahtarlık (emlakçı spec)
Technosmart Solar Güneş Enerjili 122 Ledli Kumandalı Hareket Sensörlü Bahçe Aydınlatma Sokak Lambası
Geçtiğimiz hafta 6 kez benzin
Adam arabada yaşıyor, eve ihtiyaç molasına giriyor. Taksici olsa izbe bir yerde gasp edilir, minibüs şoförü olsa değnekçisi tarafından tacize uğrardı.

25288609.webp

Creative x4 ses kartından sonra z906 5+1'i de alıp oyunlarda ve filmlerde güzel bir kombin oluşturabilirim umarım.

Abi çok sık yol yapıyorsun jazz seni yormuyor mu?
bir tane mondeo çözmek lazım aslında
Parçası nispeten bol bulunan, işçiliği de nispeten pahalı olmayan b sınıf araçlarda uzun yoldan kaynaklı maliyet az olabiliyor. Segment yükseldikçe uzun yol konforu tabi ki artıyor ama yürütme maliyeti de o oranda artıyor. Jazz'a yaptırılan işlemleri mondeo, passat gibi araçlara yaptırmaya kalksan bir ton masraf.

bir tane mondeo çözmek lazım aslında
Düşük km temiz olanları çok az var
Parçası nispeten bol bulunan, işçiliği de nispeten pahalı olmayan b sınıf araçlarda uzun yoldan kaynaklı maliyet az olabiliyor. Segment yükseldikçe uzun yol konforu tabi ki artıyor ama yürütme maliyeti de o oranda artıyor. Jazz'a yaptırılan işlemleri mondeo, passat gibi araçlara yaptırmaya kalksan bir ton masraf.
Sadece konfor odaklı düşünmüştüm, belli ki @bt abi otobüs şoförü gibi yol yapıyor :)

Düşük km temiz olanları çok az var

Sadece konfor odaklı düşünmüştüm, belli ki @bt abi otobüs şoförü gibi yol yapıyor :)
Bütçe kısıtlıysa, çok para harcamak istemiyorsan, uzun yol çok yapan kimseler için mümkün olduğunca yürütme maliyeti az olan arabalar daha uygun oluyor. Özelliği, segmenti arttıkça masrafı da başa bela oluyor. Hele otobüs gibi yol yapılıyorsa dayanıklılık / yürütme maliyeti dengesi çok daha önem arz ediyor. Yoksa B6 passat, accord vs gibi araçlar da alınabilir ama uğraştırır :D

Bütçe kısıtlıysa, çok para harcamak istemiyorsan, uzun yol çok yapan kimseler için mümkün olduğunca yürütme maliyeti az olan arabalar daha uygun oluyor. Özelliği, segmenti arttıkça masrafı da başa bela oluyor. Hele otobüs gibi yol yapılıyorsa dayanıklılık / yürütme maliyeti dengesi çok daha önem arz ediyor. Yoksa B6 passat, accord vs gibi araçlar da alınabilir ama uğraştırır :D
K24 Accord 😎

Şöyle bir şey yakaladım ihtiyacı olan varsa benim gibi bence çökülesi duruyor.

2026 üretim büyük ihtimalle ya Romanya yada İtalya üretimi gelecek
Satıcı sağlam güvenilir
Peşin fiyatına 9 taksit ile ayda 1300 tl ödemeyle enflasyona zaten yenilecek ortalama 4 sene gitse 50k km yapsa mis gibi :D
Tabi @Cenk abi ne der bu lastiğe bilmiyorum :D

Adsız.jpg

Satıcı sağlam güvenilir
Peşin fiyatına 9 taksit ile ayda 1300 tl ödemeyle enflasyona zaten yenilecek ortalama 4 sene gitse 50k km yapsa mis gibi :D

Ekli dosyayı görüntüle 55998
Islak ve kuruda fren mesafesi biraz uzun ama onun dışında fena olmayan ortalama bir lastik. Fiyatının uygunluğuna bakılınca tercih edilmesi mantıksız değil. 50k km goturmeyebilir ama yinede fiyatına oranla makul tercih. Güle güle kullan kardeşim

Satıcı sağlam güvenilir

Ekli dosyayı görüntüle 55998
4 mevsim mi All Season Contact 2'den sonra daha tövbe.

Yazın özellikle ilk yılı olmasına rağmen çok yüzüyor. Kışın kış, yazın yaz lastiğine devam en kısa sürede.

Yazın özellikle ilk yılı olmasına rağmen çok yüzüyor. Kışın kış, yazın yaz lastiğine devam en kısa sürede.
Şöylr hakkaniyetli bir dört mevsim yorumu lazımdı bana😁

Ben de düşünüyordum da bulunduğum illerin mevsimsel durumları 4mevsime tam zıt ama işte fiyatı albeni yaratmıyor değil.

Senle birlikte aldığımız Teriosta kullandığım CrossClimate 2'ler içinde ben de aynısını yazarım. Ne iyi bir yaz ne de iyi bir kış lastiği gibi görev yapabiliyorlar, beklentiyi düşük tutarsan sıkıntı yok. CrossClimate 2'lerin kuru asfalta ciddi derecede durma problemi vardı, Kartepe'ye çıkmışlığım da var ama kar üstünde de yine lastikler durmuyordu. Her türlü ortamda denedim, beklentiyi daha düşük tutmak lazım. Senin arabadaki lastikler bence o kadar da kötü değil, sadece beklentini düşürmen lazım sonuçta bu lastik karda kışta da iş yapacak.

Kendi kullanım tarzımdan örnek vereyim; benim şartlarıma kışın 4 mevsim (All Season) lastik kullanmak çok daha iyi uyuyor. Yazın zaten 225/45 R17 ölçüsünde yazlıklarımı takıyorum. Ama kış sezonunu genel anlamda Akdeniz şartlarında geçiriyoruz. Adana’nın kışı ortalamalarda 15 derecelerde seyrediyor; o sıcaklıkta safkan kışlık lastiklere resmen üzülüyorum, asfaltı tırmalıyorlar. Bana kışın asıl lazım olan şey, bölgenin bol yağışını göğüsleyecek iyi su kanallarına sahip bir lastikti.

Tabii iş sadece yağmurla bitmiyor. Bazı geceler sıcaklıklar 0-7 derecelere kadar düşüyor. Ya da kışın buradan çıkıp Alanya sahil yolundan gitmek istediğimizde, veya kış aylarında Kayseri’yi, Nevşehir’i gezmeyi sevdiğimiz için o yollara çıktığımızda kar esintileriyle, ani soğuklarla karşılaşıyoruz. Yani ekstrem şekilde -10 dereceleri görmeden geçilen ama yine de kış şartı sunan yollar oluyor burası. İşte tam bu yüzden, kış lastiğinin hantallığına katlanmaktansa 4 mevsim almak çok daha mantıklı bir çözüm oldu.

Yani aslında lastik alırken acemi bir sürücü gibi ezbere değil de; Ben ne yapmak istiyorum, bölge koşullarım ne ve bu lastiklerden beklentim ne olacak? diye düşünerek hareket etmek gerekiyor. Piyasada gelene geçene premium markaları öneriyoruz (ki Pirelli de premium sınıfında, ben de o yüzden bu fiyata görünce aldım), "şunu alın, bunu alın" diyoruz ama kullanıcının gerçekten buna ihtiyacı var mı? Adam belki şehir içinde 50 km/s hızın üzerine hiç çıkmıyor ama gidip ona PC7 aldırıyoruz. Bana bazen bu durum hiç mantıklı görünmüyor, oturup düşünüyorum. Ya da otobanda sağ şeritten 90-110 km/s hızla ağır ağır süzülen birine gidip Eagle F1 Asymmetric 5 ya da 6 aldırıyoruz. Yahu gitsin Falken FK520 alsın, parası cebinde kalsın; adamın öyle ekstrem bir lastiğe ihtiyacı yok ki! Hatta belki FK520 bile o sürüş tarzına fazla...

Son düzenleme:
Benim kullanım tarzıma kışın 4season lastik kullanmak daha iyi uyuyor ben zaten yazın 225 45 R17 kullanıyorum ama kışın genel anlamda akdeniz şartlarında geçiriyoruz belki ortalıktan 15 günlüğüne kaybolmak istediğimizde otoyollar yada nasyonel açık yolları tercih edince kış lastiğinin bir mantığı kalmıyor , Adananın kışı ortalamalarda 15 dereceler ile seyrediyor kışlık lastiklere üzülüyorum ve genelde yağış gördüğüm için su kanallı lastik gerekiyordu :D

Yani aslında lastik alırken acemi bir sürücü olarak değil de ben ne yapmak istiyorum koşullarım ne ve bu lastiklerle sürüş profilim ne olacak diye değerlendirip lastik almak çok daha mantıklı , gelene geçene premium markaları öneriyoruz (ki pirellide premium ondan aldım:D) şunu alın bunu alın ama gerçekten ona ihtiyacı var mı belki adam 50 kmh üzerinde seyir gerçekleştirmiyor ama gidip atıyorum PC7 aldırıyoruz bana gerekli görünmüyor bazı zamanlar oturup bunu düşünüyorum :D yada otoyolda ağır ağır süzülerek 90-110 araç kullanan birisine gidip F1 ASY5-6 aldırıyoruz gitsin FK520 alsın parası cebinde kalsın onun ihtiyacı yok ki böyle bir lastiğe :D hatta belki FK520 bile ona fazla :D
her zaman aracın limitlerinde gitmiyoruz ama olur da bir gün gerçekten lastiği dibine kadar kullanman gerekir, işte o zaman premium markanın önemi çıkıyor.

Yoksa gündelik kullanımda da çoğu alt marka iş yapıyor, ama panik fren anında veya ani geyik manevralarında veya istemeden yüksek hızda girilen virajda lastik çok önemli oluyor. Alınabiliyorsa en iyisini almak her zaman daha iyi