Bu fiyatlar ne ya 1.5 milyon üstü birçok ilan var passat parası istemeye başlamışlar
150 bin km'de 2015 Jetta'yı 1 milyona satamıyorum. Herif 2017 18 model 200 bin km'ye yaklaşmış octavia'ya 1.3 - 1.5 milyon lira istiyor. Enteresan sahiden.Bu fiyatlar ne ya 1.5 milyon üstü birçok ilan var passat parası istemeye başlamışlar
150 bin km'de 2015 Jetta'yı 1 milyona satamıyorum. Herif 2017 18 model 200 bin km'ye yaklaşmış octavia'ya 1.3 - 1.5 milyon lira istiyor. Enteresan sahiden.
Bu fiyatlar ne ya 1.5 milyon üstü birçok ilan var passat parası istemeye başlamışlar
Tabi ki öyle. Ben aracımı 1 milyona satamıyorum derken aslında haksızlığa uğramıyorum. Çünkü bence değeri zaten 800 ile 900 arası olmalı. Piyasa böyle olmalı. Bu octavia ilanlarının zaten satılacağını da düşünmüyorum. 1.4 milyonu aklı olan kimse gidip vermez bu araçlara. Ama neticede piyasayı bu hale getirdiler. Şanslı araç bulmak mesele. İlan fiyatları böyle olunca temiz, düzgün araba sahipleri de haklı olarak fiyat düşürmek istemiyor.Takip ettiğim bir kaç araç var satılmıyorlar merak etmeyinbirileri çıktı skodayı övdü sonra piyasanın hali ben artık sosyal medyada hangi araba övülürse onun piyasası yükseliyor inanışına gönül verdim bir kaç kişi çıkıp yere gömerse o ilanların tamamı -500k alır. Aralarında mantıklı ilanalar var denk gelirseniz güzel araç alıyorsunuz ama çar çakallardan önce davranmanız lazım arayayım mı alayım mı teredütüne kaldığınız dakika ilana akbabalar çökmüş oluyorlar.
soyadı çetin bir abimiz bu kasa octavia'yı görünce kalp krizi geçirecek seviyeye geliyor, iç hacim ve kullanışlılık dışında gömüyor arabayı.Takip ettiğim bir kaç araç var satılmıyorlar merak etmeyinbirileri çıktı skodayı övdü sonra piyasanın hali ben artık sosyal medyada hangi araba övülürse onun piyasası yükseliyor inanışına gönül verdim bir kaç kişi çıkıp yere gömerse o ilanların tamamı -500k alır. Aralarında mantıklı ilanalar var denk gelirseniz güzel araç alıyorsunuz ama çar çakallardan önce davranmanız lazım arayayım mı alayım mı teredütüne kaldığınız dakika ilana akbabalar çökmüş oluyorlar.
Takip ettiğim bi kaç ilan vardı ağır hasarlı torpido airbag patlak kaplama olan maalesef 1 1.100 civarına bile satıldılarTakip ettiğim bir kaç araç var satılmıyorlar merak etmeyinbirileri çıktı skodayı övdü sonra piyasanın hali ben artık sosyal medyada hangi araba övülürse onun piyasası yükseliyor inanışına gönül verdim bir kaç kişi çıkıp yere gömerse o ilanların tamamı -500k alır. Aralarında mantıklı ilanalar var denk gelirseniz güzel araç alıyorsunuz ama çar çakallardan önce davranmanız lazım arayayım mı alayım mı teredütüne kaldığınız dakika ilana akbabalar çökmüş oluyorlar.
1 milyon civarına golf 7 leon octi vs geliyor hem daha güncel plaftorm EA288 daha yeni nesil bir motor insanlar doğal olarak bunlara yöneliyor.150 bin km'de 2015 Jetta'yı 1 milyona satamıyorum. Herif 2017 18 model 200 bin km'ye yaklaşmış octavia'ya 1.3 - 1.5 milyon lira istiyor. Enteresan sahiden.
Torsiyonlu, takır tukur leon vs güncel platform olsa ne olur olmasa ne olur. Konfor ve sürüş olarak Jetta'nın yanına koymam.1 milyon civarına golf 7 leon octi vs geliyor hem daha güncel plaftorm EA288 daha yeni nesil bir motor insanlar doğal olarak bunlara yöneliyor.
Arkadaşım daha yeni Golf 7 aldı 2013 200.000 km de bi kaç boya değişeni vardı 900k civarı bir fiyata anlaşıp aldılar.
Leon un yaylar sadece daha sert MQB PQ35 den daha başarılı bana kalırsa gpt ye sordunca da aynı cevap çıkıyor .Torsiyonlu, takır tukur leon vs güncel platform olsa ne olur olmasa ne olur. Konfor ve sürüş olarak Jetta'nın yanına koymam.
Yapay zekanın söylediklerine ihtiyacım yok ki. Leon'un bir önceki kasası çok kaliteli bir sürüşe sahipken mqb ile gelen torsiyonlu versiyon tam bir fecaat. İkisini ayrı ayrı defalarca kullandım. Patır kütür eden torsiyon mu dersin, her bozuk yolda dengesiz davranan şasi mi dersin ne ararsan var. Benim Corsa F bile onun yanında üst segment araba gibi hissettiriyor. Patır kütür ettiği tek bir çukur yok. Viraj içinde bozuk yolda bozulduğu tek bir an yok. jetta'yı da sürüyorum. Leon ile jetta arasında segment farkı olacak kadar fark var sürüşün her aşamasında.Leon un yaylar sadece daha sert MQB PQ35 den daha başarılı bana kalırsa gpt ye sordunca da aynı cevap çıkıyor .
O işte yaydan dolayı olan bir şey genelde çözüm olarak golf octavia da vs gelen yayları takarsan çözülüyor mesela leo golfden vs daha az kafadan kayıyor diye biliyorum .Yapay zekanın söylediklerine ihtiyacım yok ki. Leon'un bir önceki kasası çok kaliteli bir sürüşe sahipken mqb ile gelen torsiyonlu versiyon tam bir fecaat. İkisini ayrı ayrı defalarca kullandım. Patır kütür eden torsiyon mu dersin, her bozuk yolda dengesiz davranan şasi mi dersin ne ararsan var. Benim Corsa F bile onun yanında üst segment araba gibi hissettiriyor. Patır kütür ettiği tek bir çukur yok. Viraj içinde bozuk yolda bozulduğu tek bir an yok. jetta'yı da sürüyorum. Leon ile jetta arasında segment farkı olacak kadar fark var sürüşün her aşamasında.
her şey sonradan takılan parçalarla çözülüyorsa o aracı almak yerine hâlihazırda bu konularda iyi olan aracı alalım, boşa vakit kaybı da olmaz hem. Araçların fiyatları da aşağı yukarı denk zaten. Niye ben kötü olanı düzeltmeye uğraşayayım ki.O işte yaydan dolayı olan bir şey genelde çözüm olarak golf octavia da vs gelen yayları takarsan çözülüyor mesela leo golfden vs daha az kafadan kayıyor diye biliyorum .
Kaliteli ve kararında yay ile ancak kararlılığı arttırır, dengesiz hareketlerin daha az dengesiz olmasını sağlarsın. Ama torsiyonun kurulumunu değiştiremez. O dönemin tüm torsiyonlu modelleri benzer handikaplara sahipti. Fransızların torsiyonlu modelleri daha beterdi mesela. Özellikle citroen tarafında. Sert burçlar, sert ayarlı torsiyon bunları değiştiremezsin sadece etkiyi azaltabilirsin. Yani olmayan bir özelliği araçlara eklemez sadece negatif etkiyi belli oranda düzeltir. Konfor konusunda stok halde bunu istisna tutabilen nadir modellerden biri Golf oldu o dönem. Zaten bu kadar sevilmesinin bir sebebi de buydu. O da asla sportif ve keyifli sürüş sunmuyordu ama en azından konforlu, huzurlu sürüş verebiliyordu.O işte yaydan dolayı olan bir şey genelde çözüm olarak golf octavia da vs gelen yayları takarsan çözülüyor mesela leo golfden vs daha az kafadan kayıyor diye biliyorum .
Temiz ve düz asfaltta torsiyon ile bağımsız farkını pek hissetmezsin viraj alırken daha çok işte bir taraf çukursa yada hafif yama vs varsa dengesini bozar daha çok zıplama hareketi gösteriyor.her şey sonradan takılan parçalarla çözülüyorsa o aracı almak yerine hâlihazırda bu konularda iyi olan aracı alalım, boşa vakit kaybı da olmaz hem. Araçların fiyatları da aşağı yukarı denk zaten. Niye ben kötü olanı düzeltmeye uğraşayayım ki.
Sadece amortisör ve yayla aracın sürüşü gerçekten değişiyor, ona kesinlikle katılıyorum. Ama o bizim aradığımız 'kaliteli sürüş' hissini vermesi için yine birçok elemanı elden geçirmeliyiz. Bu araçlar ilk başta belli bir fiyat farkıyla satıldıysa tüm iş yay ve amortisörden ibaret değildir, illa başka bir şeyler vardır.
MQB Leon kafadan kolay kaymıyor çünkü arkası normalden çok erken kopuyor. ESP sayesinde dönüyor çoğu virajı.
Bide torsiyonlu bir araçtan bahsediyoruz, önceki nesil ise bağımsızla geliyor. Bu ikisinin farkını günlük kullanımda pek hissetmezsin belki ama ne zaman süspasiyonu zorlayacak limitlerde gidersin, işte o zaman fark açılıyor.
Buna örnek olarak focus mk2.5 ile astra J sport'u verebilirim. Biri tam bağımsız, diğeri watts bağlantısına sahip (torsiyon temelli bir şey).
Focus'un yay ve amortisör takımı daha sert, astra ise biraz daha orta karakterde. Focus'la arkasının gayet oturaklı geçtiği yerde Astra zıplama hareketi yapabiliyor görece yumuşak süspansiyona rağmen. Ama şehir içerisinde astra daha konforlu falan.
Bu konu uzar da gider, araç bazında mqb Leon'un jetta'dan iyi olması için çok uğraşmak lazım.
Alman müşteri bu segmentte sedan araba pek tercih etmez bu bir. İkincisi Jetta, kuzey amerika ve meksika müşterileri hedef alınarak üretilmiş bir model. Amerika'da ki müşteriler HB olduğu için Golf tercih etmeyeceğinden onun sedan modeli kıvamında bir araç üretmek için jetta'yı piyasaya çıkardılar. Yani o pazarda daha çok satabilmek için. Alman üretim Golf ile kuzey amerika, meksika üretim jetta'nın nasıl farklılığı varsa, alman üretim olmayan ispanyol üretim leon ve çekya üretim octavia'nın da benzer farklılığı var. O iki model de alman üretim değil. Dayanıklılık ve sağlamlık olarak malzeme açısından benzer seviyede hepsi. Ama seçilen malzemelerin kalitesi ve ince işçilik açısından jetta, leon, octavia hiç biri alman üretim golf gibi değil.Şahsen ben yine de o paralara mqb olan bir araç alırdım motor yeni dq200 şanzıman yeni versiyon şase olarak daha rijit vs
Yeni nesil EA288 de arıza vs bulmak daha kolay motor bazında bunları da düşünmek lazım.
Jetta ya gelince meksika üretimi bir araç size göre ne kadar fark ediyor bilmiyorum belki hiç fark yoktur bence yine bir etken .
Almanya bazında konuşursak jetta sayısı düşük.
temiz ve düz asfaltta 2000 model megane coupe da çok güzel temiz gidiyordu, üstelik arka torsiyonunda yay da yoktu.Temiz ve düz asfaltta torsiyon ile bağımsız farkını pek hissetmezsin viraj alırken daha çok işte bir taraf çukursa yada hafif yama vs varsa dengesini bozar daha çok zıplama hareketi gösteriyor.
Ona bakılırsa İ20N de çok seken bir araç ve arkası torsiyon yinede gayet güzel yol tutuşuna sahip .![]()
Seat spor tarz otomobil üreten bir firma bazı modelleri hariç bu şekilde sırf c sınıfı diye neden konforlu olması gerekiyor burada neye göre kime göre mantığı devreye giriyor bana kalırsa.temiz ve düz asfaltta 2000 model megane coupe da çok güzel temiz gidiyordu, üstelik arka torsiyonunda yay da yoktu.
Asıl farkı zaten bozuk yollarda veya aracın limitine bindiğin virajlı dağlı yollarda görüyorsun. Yoksa düz asfaltta alttakımda bozukluk yoksa tofaş da iyi gider.
i20N ise farklı bir klasman, direkt spor - pist odaklı üretilmiş B sınıfı bir araçtan bahsediyoruz, o arabanın sekmesini kimse absürt bulmaz.
Bahsettiğimiz Leon ise C sınıfı standart bir otomobil. Bu arabanın gündelik hayatta üstün yol tutuş sunmasa bile bir konfor sunması gerekiyor, D sınıfı kadar olmasa da yoldan bi nebze yalıtması gerekiyor. E bunları yapması için benim müdahalem gerekiyorsa o arabada bir eksiklik var demektir. Bizim üstüne bastığımız konu da bu zaten.
Biz mondeo'nun amortisörlerini Monroe ile değiştirdik. Bakın sadece ön amörtisör değişti, yay veya arka takımda amortisör falan değişmedi. Bu değişimle bile araba çok sportif bir karaktere büründü. Şehir içindeki arka arkaya gelen bozuklukları, otobandaki yavaşlama şeritlerini daha az sönümlüyor ve fazla hissettiriyor. Normalde D sınıfı bir araçta isteyeceğin bir şey değil. Konfor için orijinal Fomoco veya Sachs gibi markalar almak lazım.
Ama biz aracın konforundan çok yol tutuşuna ağırlık verdiğimiz için dert etmiyoruz. Yüksek hızlarda (+200 km/h) direksiyon yönlenmesidir, viraja giriş çıkışı çok muntazam. Bu araç patlak amortisörle bile çoğu arabadan daha direkt bir sürüşe sahipti, kafa anında yönleniyordu falan.
Ama Leon öyle bir araba değil.
Bu modellerler sonuç olarak avrupa standartlarında üretilmiş güncel MQB araçlarAlman müşteri bu segmentte sedan araba pek tercih etmez bu bir. İkincisi Jetta, kuzey amerika ve meksika müşterileri hedef alınarak üretilmiş bir model. Amerika'da ki müşteriler HB olduğu için Golf tercih etmeyeceğinden onun sedan modeli kıvamında bir araç üretmek için jetta'yı piyasaya çıkardılar. Yani o pazarda daha çok satabilmek için. Alman üretim Golf ile kuzey amerika, meksika üretim jetta'nın nasıl farklılığı varsa, alman üretim olmayan ispanyol üretim leon ve çekya üretim octavia'nın da benzer farklılığı var. O iki model de alman üretim değil. Dayanıklılık ve sağlamlık olarak malzeme açısından benzer seviyede hepsi. Ama seçilen malzemelerin kalitesi ve ince işçilik açısından jetta, leon, octavia hiç biri alman üretim golf gibi değil.