Büyük ikramiye size çıksa ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilet falan almadım. Almış olsaydım ve çıksaydı eğer Büyük bölümünü dağıtırdım. Kalanıyla da yine bi işletme falan birşeyler kurup çalışanlara para kazandırmak isterdim. Ordan gelenle de hayır işleri vs olur.

Haram paradan bana hayır gelmez. Başkalarını yaşatmam gerek.

Düşündüm durdum bana çıksa napardım diye... bi sonuç elde edemeyince bilette almadım zaten :D
es kaza diyelim ki aldım ve büyük ikramiyeyi kazandım... anneme bi yazlık, babama bi ev, kardeşlerimin her birine aynı miktarda yatırımlık ev. (18ini doldurmayana da aynı miktarda parayı bankaya yatırayım yaşı dolunca ister yatırım yapsın ister eğitimine harcasın isterse de yurtdışı yurtiçi gezmeye harcasın napıyosa yapsın..) aile büyüklerimden benim üserimde emeği olanlara bişeyler yapmak isterdim. (Yardımları söylemeye gerek duymuyorum zaten her sy gelen kar ın bikısmı ihtiyac sahiplerine gitmeli diye düşünüyorum...)
Hımm sanırım sıra bana geliyo... dükkanı büyütüp bi atölye daha eklerdim.. bikaçtane stajer alırdım yanıma.. birde araba almak lazım sanırım ama yazdan yaza kullanıcaz e o zaman yazları kiralamak daha mantıklı sanki :/ amaaan bana çıkmaz zaten düşünmeye gerek yok hehehheheheheh

Bana çıksa öncelikle ailede borç-harç-taksit-kredi ne varsa kapatırım. Bekar adamım, bir aile kurmadım. Ama yeğenim öz evladım gibidir. Onun geleceği için kenara belli bir para hazırlarım. Benim Süleyman'ı kusursuz hale getirip arka plan hizmetine çeker, yeğen büyüyene kadar onu diri şekilde bekletirim. Çok seviyor benim arabayı :)
Kendime şöyle zevkime ve ihtiyacıma göre 2 araba alırım.
Yurtdışına taşınır mıyım? Şu an için değil. Ülkenin geleceği karanlık ama parası olana çok güzel bir ülke burası, o yüzden kararsızım. Yine de her ihtimale karşı bir ayağımı yurtdışında tutacak bir düzen hazırlarım.
Hayır işlerini vakıflar vs.ler üzerinden yapmam. Mutlaka hayatımda denk geleceğim ihtiyaç sahipleri olacaktır. Gerçekten ihtiyacı olup hayatlarını kurtaracağım ve bunu hak ettiğini düşündüğüm kişiler gördükçe yardım eli uzatırım. Şuraya, buraya, şu kişiye veririm, şöyle yer açarım filan gibi net bir plan kurmam bu konuda. Ne denk gelirse o.
Çevremde hem nitelikli, hem de düzgün iş ahlakına sahip tanıdığım insanları barındıracak, huzurlu ve verimli çalışma ortamı sağlayacak bir şirket kurarım. Bahsettiğim niteliklerdeki kişilerle başarının geleceğinden emin olduğum için böyle bir işe gönül rahatlığıyla kalkışırım.
Kalan parayı off-shore hesaplara mı aktarırım, yurt içindeki bankalarda mı tutarım onu tam bilemiyorum. Bu konuda uzman kişilere danışmayı tercih ederim.

Haramı falan umrumda değil açıkçası. Ona gelene kadar ülkede ne haramlar dönüyor onlara bakmak lazım önce. En önemlisi de kul hakkı, bizim ülkede çatır çatır yenir mesela. Bir milli piyangoda bir de yılbaşında bu haram/biz müslümanız laflarını samimi bulmuyorum.

Hayatımda hiç bilet almadım. Sayısal, loto oynamadım. Ha oldu da çıktı ne yaparım. İlk önce yurt dışından ev alır 6 ay orda 6 ay tr de yaşarım. Sonra da memleketten 100 tane kız çocuğu bulur ilkokuldan üniversite bitene kadar bütün eğitim ihtiyaçlarını karşılarım. Bir kısmını sigorta amaçlı bankaya koyarım. Gerisiyle de adam akıllı üretim yapacağım şekilde değerlendiririm.

Gri renk cla45 alırdım. Borç morç varsa onları kapatırdım. Sdü kampüsünün oraya 1000 kişilik apart yapardım mezun olunca çıkması şartıyla öğrencilere bedavaya verirdim, apartçı karaktersizlere gününü göstermek için. Geri kalanını da çocukluğunu yaşayamayan çocuklara dağıtırdım. Binbir türlü hastalıkla mücadele edip üzerine torunlarını çocuklarını yaşatmaya çalışan dedelerime amcalarıma teyzelerime verirdim. Sonra da büyük ihtimal yurt dışına gider hayatımın geri kalanını yabancı bir ülkede ailemle birlikte geçirirdim

Panpa büyük ikramiye çıksın yine de Leon Cupra, 4.28i, Golf R üçlüsünü elden geçirmeden içim Ferrari falan almaya el vermez.

turkiyede bir akaryakit istasyonu alirim (en azindan benzini gelis fiyatina alalim), bir tane mustang 5.0 alir babama, bir tane lexus RX anneme veririm, birde garajli bahceli guzel bir ev alirim onlara..

kendim icin bmw 140i alir bmw de ne kadar opsyion varsa hepsini doldururum, bir tane de wrangler rubicon alirim haftasonu zevkine dag bayir gezmelik onu da doldururm off-road icin uygun hale getiririm vinc, arazi lastikleri v.s.
hatuna da bir araba alirim da o volvodan vazgecmez ona da volvo V40 T5 AWD Summum alirim.
polonyada sehirden uzak bahce icinde bir villa alirim (kafa dinlemelik)

geri kalan parayi da ticari amacla kullanirim. (hayir islerini zaten yapiyorum kazandigim kadar birilerini de mutlu etmeye calisiyorum, bunun icin ikramiyeyi beklememek lazim)

türkiye'ye geldiği an g30 m5 alırdım. kalan parayla da risksiz yatırımlar yapardım. g30 m5 1,5 milyona falan satılsa 13,5 milyon tl risksiz yatırımla ayda en kötü 80 bin TL gelirim olurdu bu parayla da rahat rahat yaşardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...