Türkiye'de Tek Ticari Leon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başka şehirleri bilmiyorum ancak manisa ile ilgili yorum yapabilirim. Manisayı bilirsiniz nutella ve süt dilimi vs şeylerin üretiminin yapıldığı Ferrero fabrikasından tutun maxion teneke jant fabrikasına kadar bir çok fabrikanın bulunduğu bir şehir. Vesteli de es geçmemek lazım Avrupanın en büyüğü , dünyada da 3. sırada olduğunu da dip not olarak ekleyeyim. Uzatmadan konumuza döneyim. Doğal olarak bu kadar büyük ve bu kadar kapsamlı fabrikaların bir sürü misafiri oluyor. Fabrikalar misafirler İzmir havaalanından karşılıyorlar. Eskiden fabrikalar çalışanlarına şirketin araçlarını verip alıp gelmesini rica ediyordu veya korsan taksicilik ön plandaydı. Taksiciler de doğal olarak bu durumdan memnun değildi. Ve bu durumu şikayet ettiler. Artık sık denetlendiği ve cezası büyük olduğu için fabrikalarda direk taksicilerle uzun vadeli anlaşmalar yapıyorlar. Fabrikalar da misafirlerini lüks araçlarla karşılamak istiyorlar. Anlaşmaları yasal ve belgeli olduğu için fabrikanın cayma durumu yok. Taksicilerde bunun verdiği rahatlıkla her ay geleceğini garanti gördükleri parayla 0 araç taksidi altına girebiliyorlar. Benim bildiğim ve yorumum bu şekilde :)
Belki diğer şehirlerde de benzer uygulamalar olabilir. O mercedes C , passat highline gibi araçları taksi olarak görmeniz bu tarz bir uygulamadır belki de.

O nasıl bir saçmalıktır ya. Firmaya bir misafir geliyorsa firmanın kendi aracıyla gidip havaalanından misafirini almasına taksici ne karışır? Neyi şikayet ediyorlar, böyle bi şikayete nasıl muhatap bulabiliyorlar hayret bir şey.

O nasıl bir saçmalıktır ya. Firmaya bir misafir geliyorsa firmanın kendi aracıyla gidip havaalanından misafirini almasına taksici ne karışır? Neyi şikayet ediyorlar, böyle bi şikayete nasıl muhatap bulabiliyorlar hayret bir şey.
Valla ben de ilk defa duydum, genelde büyük firmalar misafirleri için ya kendi araçlarından aldırır ya da vıp araç kiralar vs. Şahsen beni taksiyle alsalar c180 taksi bile olsa taksi taksidir sarıdır yani :)

beyler haberde okuduğuma göre ötv vermiyorlar bunun bir kısıtlaması yoksa eski doblo taksisi olanla anlaşıp aracı önce ona t plaka aldırıp sonra alacak kişiye satması ve aradada 10 bin tl sakalını versek tutmaz mı bu ? bir nevi 30 bin tl 50 bin tl ödeme yerine taksici abimize 10 15 bin sakal verip işi daha ucuza getirmek @alfhonso @maximaorhan @gtepro

beyler haberde okuduğuma göre ötv vermiyorlar bunun bir kısıtlaması yoksa eski doblo taksisi olanla anlaşıp aracı önce ona t plaka aldırıp sonra alacak kişiye satması ve aradada 10 bin tl sakalını versek tutmaz mı bu ? bir nevi 30 bin tl 50 bin tl ödeme yerine taksici abimize 10 15 bin sakal verip işi daha ucuza getirmek @alfhonso @maximaorhan @gtepro
Anlamadım ama kafanda cok çılgın planlar olduğunu hissedebiliyorum

valla efsane fikir ama belirli bi süre satmama şartı veya taksici abinin belirli bi sürede tek araç alma şartı gibi bişi olabilir sistemin bug'ı olacağını sanmam :D

Tam olarak anlamadım ama şöyle bir durum var orda ÖTV indirimi ile Taksi kullanımı için alınan araçlar 3 yıl boyunca satılamıyor baska bir kişiye yani normal halka daha ucuza gelmiyor.

Taksici ötv'siz araç alırsa 5 ya da 7 sene satmama şartı var.
Şayet satarsa ötv ödemek zorunda kalıyor :)
abi şöyle taksiciye senet imzalatıcaz verdiğimiz tutar kadar sonuçta biz vericez parayı adama araç perte çıkarsa yeniden indirimden faydalanabiliyormuş aracı ottan bir sebepten perte çıkartıp üstümüze alabiliriz

Kafamda deli sorular asjjsjdksksks
valla bizim ilçe küçük yer param olsa aile dostu tanıdık taksici var bi dacia logan stationu var 10 bin tl ek versem kabul eder eski aracı çeksin köşeye imzlatayım paranın fiyatı kadar senet sonuçta kendimide sağlama alayım alalım arabayı dayıya zaten plaka araçta dursun araç yatsın arada bir turlasın eski araçla işine devam etsin getir götürü onla yapar küçücük ilçe zaten kimin haberi olacak 3 senede beklerim valla yada dediğim gibi sanayide giderim çıkma kazalı tamponları alırım orjinalleri sökerim çıkmalara bi kaç çekiç darbesi sonra beyinden bağlanığ hava yastığı patlat üstüne alıp orjinal parçalar takarsın bi pert kaydı sıkıntı olur oda 30 bin tl karın var yine aldığın paraya satarsın en kötü yazarsın ilana fotolarla ispatlı falan her türlü kardayız

bmw deki T plakayı taksın yine daciaya devam etsin küçücük ilçede zaten aramızda kalacak mevzu şehiriçinde nerde çevirme olacakda ehliyet ruhsat soracaklar 10 15 bin tl karı olcak 3 yıl sonra alcaksa alsın yeni araç :D bmw yide çekeriz garaja durur orda bi mevzu olursa çıkarırız devam :D

Hocam acilen sizi bir yere başkan yapmamız gerek , siz bu ülkeyi kurtarırsınızz :D:D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...